Meny
 
Jeg er minnene mine - 
      Allan Øvereng
    
      Martin Lundsvoll

Jeg er minnene mine

om identitet, livshistorie og digital minnebok ved svikt i hukommelse og kommunikasjonsevne

; Martin Lundsvoll (Fotograf)

Det er lenge blitt anbefalt å bruke livshistorien til personer med demens som utgangspunkt for individuell omsorg. For å møte mennesker med demens som unike personer må vi kjenne til deres bakgrunn, livshistorie og viktige verdier. Les mer
Vår pris
265,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 3 - 10 dager

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 265,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 3 - 10 dager

Det er lenge blitt anbefalt å bruke livshistorien til personer med demens som utgangspunkt for individuell omsorg. For å møte mennesker med demens som unike personer må vi kjenne til deres bakgrunn, livshistorie og viktige verdier. Dette er kjernen i personsentrert omsorg. Dette heftet gir en viktig innføring i betydningen av å sette seg inn i livshistorien til personer med demens og bruke minner aktivt for å øke trivsel, styrke identitet og gi bedre selvfølelse.
Heftet er skrevet for alle hjelpere . både profesjonelle, private og pårørende. Heftet beskriver ulike tiltak som hjelperen kan bruke for å bekrefte identiteten til personen, og er ment å gi tips og inspirasjon i dette arbeidet.
Ett hjelpemiddel for å styrke identiteten er bruk av digitale minnebøker. MinMemoria AS har utviklet Memoria, et omsorgsverktøy som digitaliserer livs-historien gjennom bilder og historier satt inn i en personlig profil. Tiller helse- og velferdssenter i Trondheim har tatt i bruk dette hjelpemiddelet og deler sine erfaringer.
Allan Øvereng har vært forfatter og redaktør, og Anne Marie Mork Rokstad har skrevet forordet og vært fagkonsulent. MinMemoria AS har bidratt med tekst og eksempler.
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Aldring og helse
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 33
ISBN: 9788280613561
Utgave: 1. utg.
Format: 29 x 23 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger