Min side Kundeservice Bli medlem

Jeg er minnene mine

om identitet, livshistorie og digital minnebok ved svikt i hukommelse og kommunikasjonsevne

Det er lenge blitt anbefalt å bruke livshistorien til personer med demens som utgangspunkt for individuell omsorg. For å møte mennesker med demens som unike personer må vi kjenne til deres bakgrunn, livshistorie og viktige verdier. Les mer

265,-
Paperback
Sendes innen 3 - 10 dager

Logg inn for å se din bonus

Det er lenge blitt anbefalt å bruke livshistorien til personer med demens som utgangspunkt for individuell omsorg. For å møte mennesker med demens som unike personer må vi kjenne til deres bakgrunn, livshistorie og viktige verdier. Dette er kjernen i personsentrert omsorg. Dette heftet gir en viktig innføring i betydningen av å sette seg inn i livshistorien til personer med demens og bruke minner aktivt for å øke trivsel, styrke identitet og gi bedre selvfølelse.
Heftet er skrevet for alle hjelpere . både profesjonelle, private og pårørende. Heftet beskriver ulike tiltak som hjelperen kan bruke for å bekrefte identiteten til personen, og er ment å gi tips og inspirasjon i dette arbeidet.
Ett hjelpemiddel for å styrke identiteten er bruk av digitale minnebøker. MinMemoria AS har utviklet Memoria, et omsorgsverktøy som digitaliserer livs-historien gjennom bilder og historier satt inn i en personlig profil. Tiller helse- og velferdssenter i Trondheim har tatt i bruk dette hjelpemiddelet og deler sine erfaringer.
Allan Øvereng har vært forfatter og redaktør, og Anne Marie Mork Rokstad har skrevet forordet og vært fagkonsulent. MinMemoria AS har bidratt med tekst og eksempler.

Detaljer

Forlag
Aldring og helse
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
33
ISBN
9788280613561
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Originaltittel
Jeg er minnene mine
Format
29 x 23 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Jeg er minnene mine:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Demens

Siv Henningstad
Innbundet 
318,- 349,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv