Meny

Jeg er fortsatt her inne i mørket

; Henninge Margrethe Solberg (Oversetter)

«Du må skrive mer, Annie Ernaux.»

, BOK365 Terningkast 5
Nobelprismottaker Annie Ernaux' dagbok om morens siste år.

Da moren får alzheimer, begynner Annie Ernaux å skrive dagbok: om møtene med moren, om de uforståelige tingene hun gjør, om hvordan hun forandrer seg fra dag til dag. Les mer
Prisvinner
Berømt forfatter
Kvinnelig hovedperson
Vår pris
218,-
Spar
31,-

Veil. pris: 249,-  (E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Bokklubb-app | Kindle

E-bok
Legg i
E-bok
Legg i
Vår pris: 218,-
Spar: 31,-

Veil. pris: 249,-  (E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Bokklubb-app | Kindle

Nobelprismottaker Annie Ernaux' dagbok om morens siste år.

Da moren får alzheimer, begynner Annie Ernaux å skrive dagbok: om møtene med moren, om de uforståelige tingene hun gjør, om hvordan hun forandrer seg fra dag til dag. Gradvis endrer forholdet deres seg. Moren blir som et barn, og Annie må innta omsorgsrollen - en rolle hun verken makter eller ønsker å ha.

Jeg er fortsatt her inne i mørket er en umiddelbar og rå tekst om sorg, tap og kjærlighet. I en skarp, ufiltrert prosa skildrer Annie Ernaux en av vår tids mest ubarmhjertige sykdommer, og viser hvor vondt det kan være å miste en mor selv som voksen.
ANMELDELSER:

Terningkast 5 Mia Bull-Gundersen, BOK365
Terningkast 5 Mia Bull-Gundersen, Bok365

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Gyldendal
Språk: Norsk Bokmål
ISBN: 9788205585447
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: "Je ne suis pas sortie de ma nuit"
Format: EPUB
Filstr: 1.3 MB
Vannmerket
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Du må skrive mer, Annie Ernaux.»

, BOK365 Terningkast 5

«Slik er litteraturens kraft. Og slik virker Annie Ernaux' korte, usentimentale opptegnelser fra da hun så moras forvirrede ansikt i heissprekken når hun forlot henne etter besøkene på sykehuset. Jeg er fortsatt her inne i mørket vekker minner som trenger seg ned i fingertuppene når jeg skriver denne anmeldelsen, og konklusjonen er uunngåelig: "Du må skrive mer, Annie Ernaux.»

Terningkast 5

«.. rå og umiddelbar ... Samtidig som dagboknotatene i Jeg er fortsatt her inne i mørket har en mer akutt valør enn mange av Ernaux' utgivelser, søker også disse notatene seg mot hennes nøytrale litterære form, mot det kontante som kjennetegner hennes skrivemåte ... Hennes samlede forfatterskap insisterer på viktigheten av å alltid se på nytt, alltid tegne på nytt.»

«.. utfyller bildet av en forfatter med unik evne til å dokumentere hverdagsliv ... Bokas litterære form tvinger leseren til å se i øynene det som er, ta det inn i form av lukt, hva som skjer med kroppen mot slutten av et liv ... Annie Ernaux' dagbok minner om noe som mangler i offentlig debatt om helsepolitikk - og som manglet i min familie: Aksept av menneskets sårbarhet, dets utsatthet for sykdom og død som grunnleggende sider ved tilværelsen.»

«Med utgangspunkt i morens Alzheimers sykdom, utforsker den franske Nobelprisvinneren Annie Ernaux grunnleggende temaer som alderdom, den kvinnelige erfaringen og sorg. Resultatet er lammende og rystende.»

«Mellom linjene i Annie Ernauxs direkte og ofte følelseskalde observasjoner, leser man hennes egen angst for alderdommen.»