Min side Kundeservice Bli medlem

Rådløshet

«Rådløshet er en stor bok om hva som betyr aller mest ... en strålende, fengslende og til syvende og sist hjerteskjærende bok.»

Seattle Times

Richard Powers' Bookerpris-nominerte roman Rådløshet er en uforglemmelig far-sønn-fortelling som forener brennende aktuelle spørsmål om kunstig intelligens og ung miljøaktivisme med evige spørsmål om utenforskap, savn og sjalusi. Les mer

409,-

449,- Spar: 40,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Richard Powers' Bookerpris-nominerte roman Rådløshet er en uforglemmelig far-sønn-fortelling som forener brennende aktuelle spørsmål om kunstig intelligens og ung miljøaktivisme med evige spørsmål om utenforskap, savn og sjalusi.

Astrobiologen Theo Byrne forsker på forutsetningene for liv på andre planeter. I sitt eget strever Theo med å komme over tapet av sin store kjærlighet Aly, som døde i en bilulykke, og med den ni år gamle sønnen Robin. Robin er full av energi og ville ideer, men han kan også sitte i timevis og tegne kunstferdige bilder - og han engasjerer seg voldsomt for alt som lever i verden. Robin er imidlertid også nær ved å bli utvist fra skolen, der han kjeder seg og havner i trøbbel hele tida.

Når legene truer med å medisinere gutten mot diagnoser Theo mener Robin ikke fortjener, går han med på at sønnen skal være med på en eksperimentell behandlingsform hos Dr. Currier. Gjennom såkalt neurofeedback vil Dr. Currier eksponere Robin for moras hjerneaktivitet, som han «tok opp» som en del av det samme eksperimentet. Robin vokser enormt på «møtene» med sin avdøde mors tanke- og følelsesmønster, han blir en ny gutt. Men så kutter myndighetene finansieringen av forskningsprosjektet, og Robins verden raser sammen.

Rådløshet er en original, men samtidig på mange måter klassisk roman som samler mange temaer: Hva kan en alenefar gjøre når den foreskrevne løsningen på innordningsproblemene til et begavet barn er medisinering? Hva svarer vi voksne når barna ber om en forklaring på hvorfor vi holder på med å utrydde oss selv og planeten vi bor på? Kan kunstig intelligens brukes til å kartlegge levende personers tanker og følelser, for dermed å holde dem levende for de etterlatte?

«Richard Powers er en av de største nålevende forfatterne i landet vårt. Han komponerer noen av de vakreste setningene jeg noensinne har lest.» - Oprah Winfrey

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
348
ISBN
9788202753641
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Bewilderment
Format
21 x 14 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«Rådløshet er en stor bok om hva som betyr aller mest ... en strålende, fengslende og til syvende og sist hjerteskjærende bok.»

Seattle Times

«Forbløffende ... en roman du bare må lese ... Den er presserende og dyptgripende og tar leserne med på en helt spesiell reise som vil få dem til å stille spørsmål ved hva vi gjør med den eneste planeten vi har.»

Associated Press

«En av USAs mest ambisiøse og fantasifulle roman-forfattere...I et år med flere tørke-, brann- og oversvømmelseskatastrofer enn noen gang før kunne ikke [Rådløshet] være bedre timet.»

Boston Globe

«Smertelig aktuelt og klokt.»

Washington Post

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Rådløshet:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Quarry

Max Allan Collins
Paperback 
116,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv