Meny
Joachim Førsund: Kohts bok

Kohts bok

«Så uforstilt rystende at det rasper i sjelen ... For meg blir dette årets bok.»

, Dagbladet Terningkast 6

Christine Kohts åpenhet om kreftsykdommen gjorde henne til Årets navn. Nå forteller hun om livet sitt – diagnosen, misbruket, familieskammen og kjærligheten.

Les mer
Biografi
Kjent fra TV
Illustrert
Populær
Vår pris
99,-
Spar
280,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Vår pris: 99,-
Spar: 280,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Presentert av Runhild Skjølaas, redaktør

Åpenhjertige Koht

«Mye av det jeg skal fortelle er flaut, jeg har skammet meg noe helt forferdelig. Og noe er hemmeligheter. Hemmeligheter vår familie ikke har snakket om», sier Christine Koht til forfatteren av boka, Joachim Førsund, når de skal i gang med samtalene som skal bli Kohts bok.

Dønn ærlig
Christine Koht har hjulpet mange med sin åpenhet rundt kreftsykdommen og virkningen av medisinene, som har rammet hardt. Åpenheten er hedret med utmerkelsene «Årets navn» i VG, «Årets forbilde» av Se og hør og Kreftforeningens hederspris. Nå tar hun steget videre med en sjokkerende ærlig bok om livet før sykdommen.

Hun er kjent som en frittalende og morsom energibunt fra radioprogrammet Mamarazzi, tv-serien «Jan Johansen» og spalten sin i A-magasinet. Det som skjulte seg bak den muntre, fargerike mediepersonligheten Christine Koht, er det bare de nærmeste som har kjent til. Før nå.

«Mye av det jeg skal fortelle er flaut, jeg har skammet meg noe helt forferdelig.»

Kohts metode
Da Koht fant ut at hun ville lage bok, hadde hun egentlig ikke tenkt å fortelle absolutt alt. Det var for mange flaue episoder og ting hun har skammet seg over. Men så bestemte hun seg: «Hvis det skal være noen vits med denne boken, nå, etter alt jeg har vært igjennom, og mens jeg ennå lever, så kan jeg like gjerne fortelle alt. Alt jeg har vært redd for, alt jeg har skammet meg over, alt jeg har angret på, alt jeg har villet skjule for andre; det blir så smått i møtet med døden.»

Rus og skam
Koht forteller Førsund om den viltre barndommen og om farens familiehemmelighet, om den første jentekjæresten og kjærligheten til kona, Pernille Rygg. Det handler om opplevelsen av å bli midtpunkt i mediene, manisk og høy på oppmerksomheten, på seg selv og på rusmidler, og mye mye mer.

Boka berører de store temaene i livet; døden, sannhet, kjærlighet, skam og forstillelse. «Etter at jeg fikk kreft, kjenner jeg at det ikke er livet som er farlig, bare døden,» sier Koht til VG.

Les! Vi blir alle litt klokere på livet og hverandre av Kohts bok.

Fotografier fra boka

ANMELDELSER:

Terningkast 6 Cathrine Krøger, Dagbladet
Terningkast 5 Finn Stenstad, Tønsbergs Blad

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Gyldendal
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 259
ISBN: 9788252591675
Utgave: 1. utg.
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8173257
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

Joachim Førsund (f. 1971) er journalist og forfatter. Han har skrevet som featurejournalist for Dagbladet og Dagens Næringsliv, bidratt i en rekke tv-produksjoner og laget flere podkaster for NRK. Nylig ble podkasten «Koht vil leve», som Førsund laget for Aftenposten, kåret til årets radiodokumentar under Prix Radio. Førsund har tidligere gitt ut tre sakprosabøker og to romaner.

Christine Koht (f. 1967) er utdannet lærer. Etter å ha jobbet i radiOrakel, har hun siden 1997 jobbet i NRK. Hun begynte i NRK P3, sammen med blant andre Anne Lindmo, og gikk videre til tv i 2002. Hun har vunnet Gullruten for beste programleder to ganger.

«Så uforstilt rystende at det rasper i sjelen ... For meg blir dette årets bok.»

, Dagbladet Terningkast 6

«Stemmen i boka er Kohts, men Førsunds dialogiske og muntlige form gjør Christine Kohts sterkt personlige beretning så levende at samtalen oppleves som om det ikke er kommet papir imellom. Les, lytt og se!»

, Tønsbergs Blad Terningkast 5

«Dette er en lett bok om en tung livsskjebne. (...) Man skulle ikke tro at alt det som her skildres kunne skje i ett menneskes liv.»

, VG