Min side Kundeservice Bli medlem

Føling

roman

Føling er en roman om diabetes, en roman om å vokse opp, om å være ung og om kampen for å akseptere seg selv. "Diabetesen er en følge av å ødsle med begjærene sine. Det er grådighetens sykdom. Det er mangel på begrensning. Les mer

299,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Føling er en roman om diabetes, en roman om å vokse opp, om å være ung og om kampen for å akseptere seg selv. "Diabetesen er en følge av å ødsle med begjærene sine. Det er grådighetens sykdom. Det er mangel på begrensning. Sykdommen rammer den som styres kun av følelser. Den som ikke eier fornuft, selvbeherskelse. Den interne blodsukkerkontrollen er å kjenne etter hva man føler. Når en diabetiker får lavt blodsukker kaller man det til og med føling. Diabetes er straffen for å legge følelsene sine på utstilling, gå med følelsene utenpå, uten hemning. Straffen over for stor appetitt, for stor livsappetitt. Skammen over for mye følelser. Skammen over for mye begjær. Diabetes er vulgaritetens sykdom. Hvis tuberkulose er et kjærlighetsdikt, er diabetes porno. Hvis minimalisme er frykten for kropp, er diabetes maksimalisme. Diabetes er kropp. Diabetes er mat og urin. Det er blod og urin. Det er sukker i blod og urin. Det er skam."

Medlemsvurdering:
En intens fortellerstemme tar leseren gjennom et liv styrt av diabetes, men der hovedpersonen helst vil bestemme selv. Fantastisk debut av Ragnhild Eskeland.

Trude Kolaas

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202614713
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018

Lytt til utdrag

Medlemmers vurdering

T
Trude Kolaas – 04.10.2018

– En intens fortellerstemme tar leseren gjennom et liv styrt av diabetes, men der hovedpersonen helst vil bestemme selv. Fantastisk debut av Ragnhild Eskeland.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Føling:

Se flere

Logg inn

Handlekurv