Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Bli medlem

Har døden tatt noe fra deg så gi det tilbake

Carls bok

«Aidts bok vil ikke være lett å glemme. Den fillerister leseren, utvider forståelseshorisonten og ansporer til videre lesning gjennom sine refleksjoner og referanser. Boka er ikke et ukontrollert smerteskrik. Den er et litterært dokument, om akutt meningstap, sjokk og sorg.»

Maya Troberg Djuve, Dagbladet

Hvordan går du videre når barnet ditt plutselig dør? Naja Maria Aidt forsøker å beskrive livet etterpå, og utforsker samtidig poesiens språk om sorg og kjærlighet. Les mer

345,-

379,- Spar: 34,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Hvordan går du videre når barnet ditt plutselig dør? Naja Maria Aidt forsøker å beskrive livet etterpå, og utforsker samtidig poesiens språk om sorg og kjærlighet. 

I mars 2015 døde Naja Marie Aidts sønn Carl i en ulykke, 25 år gammel. Har døden tatt noe fra deg så gi det tilbake er en rasende ærlig bok om hvordan sorg føles, hvordan den forandrer ens forhold til virkeligheten, til ens nærmeste, til tiden. 

I denne romanen nærmer Aidt seg det umulige: å skrive om sitt døde barn. 

Formen er brutt opp. Korte prosastykker henvendt til Carl veksler med lyriske passasjer, bruddstykker fra nåtiden glir over i erindringsglimt og dagboksnotater. Blant sitater fra andre forfattere og poeter som har forsøkt å finne en tilnærming til sorg, trer Aidts egen stemme tydelig fram, noen ganger famlende, andre ganger som et skrik. 

Har døden tatt noe fra deg så gi det tilbake er et forsøk på å beskrive livet etterpå, hvordan døden finner en plass blant dem som blir igjen. Samtidig er det en utforskning av poesiens språk om sorg og kjærlighet. 

 

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
159
ISBN
9788205508996
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Originaltittel
Har døden taget noget fra dig så giv det tilbage
Format
21 x 14 cm
Nr
8146012

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Anmeldelser

«Aidts bok vil ikke være lett å glemme. Den fillerister leseren, utvider forståelseshorisonten og ansporer til videre lesning gjennom sine refleksjoner og referanser. Boka er ikke et ukontrollert smerteskrik. Den er et litterært dokument, om akutt meningstap, sjokk og sorg.»

Maya Troberg Djuve, Dagbladet

«Er dette den aller beste boken utgitt i Norden det seneste året, mon tro? Jeg tror jeg synes det ... Aidts sinte elegi over sin sønn, som døde bare 25 år gammel, dypper pennen i det åpne sorgsåret og gir språklig form til en følelse som nærmest er ordløs. ... Å si at språket er utilstrekkelig, er en klisjé og dessuten ikke sant. Dette ­språket strekkes langt, så langt at det strekker til.»

Bernhard Ellefsen, Morgenbladet

«Med Har døden tatt noe fra deg så gi det tilbake har Aidt gitt noko til lesarane etter at døden tok noko frå henne. Det er djupt menneskeleg og djupt litterært.»

Marta Norheim, NRK Bok

«Det er ei vond og nødvendig sorgbok, der berre fellesskapen - i livet og i litteraturen - gjer det mogleg å leve likevel, enn så umogleg det er.»

Eivind Myklebust, Klassekampen

«Har døden tatt noe fra deg så gi det tilbake er en bok som en suges mot, samtidig som den oppleves fryktinngytende. Det krever et krafttak (også fra leseren) å tre inn i sorgens kaotiske midte. Det er et krevende sted å være og det er umulig å unngå å komme i kontakt med sin egen sorg eller kjenne på den skremmende kommende sorgen som ligger der fremme i tid. Men slumrende sorg trenger også trøst. Og denne boken gir trøst.»

Hilde Slåtto, Vårt Land

«Boka er et knallsterkt vitnesbyrd om tap, om sjokk og lammelse og livet som på sett og vis "går videre", selv om det føles som det aldri kan gjøre det.»

Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Har døden tatt noe fra deg så gi det tilbake:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Fars rygg
Ny!

Fars rygg

Niels Fredrik Dahl
Innbundet 
393,- 449,-
 

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 

Fri

Lea Ypi
Innbundet 
349,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv