Min side Kundeservice Bli medlem

Sorg og komplisert sorg

Sorg er en normal og forventet reaksjon etter å ha mistet en kjær person ved død, men nyere forskning har vist at for 7-10 % av etterlatte følger ikke sorgen et naturlig tilhelingsforløp. De utvikler det vi med en fellesbetegnelse kaller for komplisert sorg. Les mer

449,-
Paperback
Sendes innen 3 - 10 dager

Logg inn for å se din bonus

Sorg er en normal og forventet reaksjon etter å ha mistet en kjær person ved død, men nyere forskning har vist at for 7-10 % av etterlatte følger ikke sorgen et naturlig tilhelingsforløp. De utvikler det vi med en fellesbetegnelse kaller for komplisert sorg.

Forlenget sorglidelse (prolonged grief disorder i ICD-11) er den vanligste formen for komplisert sorg hos voksne, og betegnes gjerne som en vedvarende, kronisk sorg. Forlenget sorglidelse ble i 2018 inkludert i WHOs internasjonale klassifikasjonssystem for sykdommer ICD-11. Men andre former for komplisert sorg som bortskjøvet sorg, traumatisk sorg og «komplisert familiesorg» er også vanlig.

Denne boken gir en innføring i begrepet komplisert sorg, beskriver de vanligste formene for komplisert sorg hos voksne og barn, og hvordan de ulike tilstandene kan behandles psykoterapeutisk. Forfatterne legger vekt på både forebygging (tidlig intervensjon både ved forventet og brå død) og behandling, og gir praksisnære beskrivelser kombinert med oppdatert forskning.

Pål Kristensen, dr.philos., er førsteamanuensis ved Senter for krisepsykologi, Universitetet i Bergen, og har i over 20 år arbeidet både som klinisk psykolog og forsker med hovedfokus på sorg og komplisert sorg.

Kari Dyregrov, dr.philos., er professor ved Høgskulen på Vestlandet (HVL), og har forsket på sorg og komplisert sorg i 25 år. Hun har ledet flere store forskningsprosjekter, deriblant END-studien av etterlatte ved narkotikarelatert død.

Atle Dyregrov, dr.philos., er professor ved Senter for krisepsykologi, Universitetet i Bergen, og arbeider i tillegg ved Klinikk for krisepsykologi. Han har arbeidet i snart 40 år som forsker og klinisk psykolog med sorg og behandling av komplisert sorg som spesialfelt.

Detaljer

Forlag
Fagbokforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
256
ISBN
9788245034141
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Sorg og komplisert sorg
Format
24 x 17 cm

Bla i boka

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Sorg og komplisert sorg:

Sorg

Eline Grelland Røkholt
Paperback 
389,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv