Min side Kundeservice Bli medlem

Alene

en bok om ensomhet

Man kan være alene uten å være ensom, og ensom uten å være alene. Den populære psykologen Peder Kjøs tar oss med inn i alene-tilværelsen på godt og vondt.

 

Les mer

99,-

369,- Spar: 270,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Gigantsalg - faktabøker inntil 75 % Velg flere her

Hva er det å være «alene»?

Man kan være alene uten å være ensom, og ensom uten å være alene. Den populære psykologen Peder Kjøs tar oss med inn i alene-tilværelsen på godt og vondt.

«Det å være alene er flere ting på flere nivåer. Vi er alle flokkdyr, så vi er avhengig av hverandre for å føle oss vel. Samtidig trenger vi alenetid, så jeg ønsket å løfte frem det dilemmaet; behovet for å være sammen med andre, men samtidig eie oss selv,» sier psykolog og forfatter Peder Kjøs om hvorfor han har skrevet Alene.

Denne våren har vi alle opplevd å måtte isolere oss fra hverandre. For noen har det kanskje blitt litt vel mye tid sammen med den nærmeste flokken, mens mange har kjent på savnet etter den daglige kontakten med kollegaer, venner og familie.

«Å være alene kan være både et gode og en byrde.»


ALENE, MEN IKKE ENSOM – OG OMVENDT

Man behøver ikke være ensom selv om man lever alene, og man kan være ensom selv om man har mange rundt seg. «Det handler om kvaliteten på kontakten med dem man har rundt seg,» sier Kjøs, «å være alene kan være både et gode og en byrde». Hele en av fem nordmenn rapporterer at de føler seg ensomme, de er altså mer alene enn de ønsker å være. Det opptar Kjøs å finne ut mer om det å være ensom og alene siden det gjør mye med livskvaliteten vår.

ET FENOMEN I VÅR TID?
Kjøs, som er kjent fra NRK-serien «Jeg mot meg», byr på seg selv i Alene. I undersøkelsen om hva ensomhet er, både som velsignelse og forbannelse, bruker han seg selv og sitt eget liv i tillegg til historier fra møter med andre. Her er den single, småbarnsforelderen, hun som elsker å reise alene, den eldre og de evig søkende lykkejegerne på Tinder, blant annet.

Vi får historier om å være ufrivillig alene, å ikke ha de rundt seg som betyr noe for deg, som kjenner på følelsen av ikke å bety noe for noen, men også de som nyter å ikke ha andre tett på og er helt fri fra forpliktende relasjoner. For akkurat som ensomhet kan være helseskadelig, kan det å være alene være bra for helsa. Vi trenger alle ro til å tenke og reflektere – litt pause, rett og slett.

Visste du at ...
... en av fem nordmenn rapporterer at de føler seg ensomme?
... friheten vi har idag, både praktisk og økonomisk, også kan gjøre oss mer alene?
... ensomhet kan være like helseskadelig som røyking?
... det beste botemiddelet mot ensomhet er å engasjere seg i andre?

 

Medlemsvurdering:
Boken er bra! Enslige personer er intervjuet på godt og ondt.

Anita Heggedal

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Vigmostad Bjørke
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
187
ISBN
9788252591316
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Format
22 x 15 cm
Nr
8166366

Medlemsblad

Om forfatteren

PEDER KJØS (f. 1967) er psykolog, kjent fra NRK-serien «Jeg mot meg» som hadde en halv million seere. Kjøs har også podkasten «Hos Peder» der han lar lytteren bli med inn i terapirommet. Han har skrevet flere bøker, blant annet Angst (2019), og har en fast spalte i VG.

 

Utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

a
at – 16.11.2021

– svært inspirerende og nyttig

J
Jorunn – 14.09.2020

– Småpludrende selvfølgeligheter

A
Anita Heggedal – 26.08.2020

– Boken er bra! Enslige personer er intervjuet på godt og ondt.

S
SIV – 26.08.2020

– Betraktninger og tanker rundt hvordan det må være å være alene. Kanskje erfart gjennom samtaler men ikke selvopplevd. Kjennes derfor litt overfladisk.

E
Erlend, redaktør Bokklubben – 02.07.2020

– I boken Alene sier Peder Kjøs: «Vi tenker bedre når vi snakker med noen, vi håndterer følelsene våre bedre når vi blir tatt imot og forstått av noen.» Det er akkurat dette Sejer har forstått og det er dette Kjøs viser oss i sin bok. Hvordan det å være alene kan være både et gode og en byrde er noe mange av oss har følt på denne våren. Peder Kjøs gir oss et godt blikk på alene-tilværelsen på både godt og vondt.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Alene:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv