Min side Kundeservice Bli medlem

Hjerteknuseren

roman

«Flott og stemningsfull sommerroman.»

Maria Årolilja Rø, Adresseavisen

Anne B. Ragde inviterer på hyttetur og forteller en historie som er innsiktsfull, urovekkende, humoristisk og dypt alvorlig om å være forelder og barn.

Les mer

349,-

399,- Spar: 50,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

En helvetes hyttetur

Hyttetur med familien kan være så mangt. Noen ganger forandrer den alt ...

Spenningen har vært stor etter at Anne B. Ragde satte aller siste punktum for den populære bokserien om Neshovfolkene med romanen Datteren for et par år siden. Bøkene er blant de mest leste i Norge, og vi er mange som har lurt på hva Ragde ville finne på nå. Hun har – selvfølgelig – satt seg ved tastaturet og skrevet noe helt nytt.

– Denne historien har småputret på bakerste plate lenge, det var herlig å begynne med et helt nytt romanunivers, sier Anne B. Ragde. 

Hvor ble det av gutten hennes, han som kunne si at han elsket henne uten å ane hva ordet betydde?

Sommerferien på hytta
I Hjerteknuseren møter vi en mor og en sønn og hunden deres. De skal tilbringe noen ferieuker sammen på hytta, og vi skjønner snart at både moren og den 25 år gamle sønnen synes det tette samværet er på overtid. De ønsker begge mer tid for seg selv. Men sønnen har verken jobb eller annen inntekt, han er avhengig av at moren bidrar, med husrom, mat og bil. Det er noe som ulmer dem imellom, noe som vil til overflaten. 

Hvor ble det av gutten hennes, han som kunne si at han elsket henne uten å ane hva ordet betydde? Hvordan skal Jonetta klare å nå inn til denne store, fremmede, lukkede mannen som er sønnen hennes nå? Og vil hun det?

Humoristisk og dypt alvorlig
På hytteturen får vi litt etter litt innblikk i det som utspiller seg mellom den litt bekymrede moren og den tiltaksløse sønnen. Morens ønske om å hjelpe utfordres av trangen til å ha mer tid til sitt eget, iblandet uro for hva som kan  komme til å skje. Hun vil helst lukke øynene for det hun etter hvert begynner å skjønne, hun vil jo bare styre i fred med sitt. Men ferieukene på hytta gjør det umulig.

Anne B. Ragde trekker oss inn i fortellingen om moren, sønnen og hunden. Det er innsiktsfullt, humoristisk og dypt alvorlig om å være foreldre og barn, og vi vil ikke ut igjen før alt er fortalt. 

Eller er det det? 

 

Medlemsvurdering:
Jeg skulle bare tjuvtitte LITT for å se hvordan den begynte, men så oppdaget jeg at jeg hadde kommet et godt stykke ut i boka uten at jeg hadde fått satt meg i "lese-kose-stilling" en gang. Jeg måtte holde igjen for å få boka til å vare lenge! Typisk . Sånn er det med Anne B. Ragdes bøker.

Vera Moe

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Strawberry Publishing
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
270
ISBN
9788252592382
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Format
21 x 14 cm
Nr
8186952

Medlemsblad

Ragdes brev til leseren

Kjære gode leser!

Nå har jeg skrevet en ny roman til deg! Og det er den første på noen år som ikke handler om gården Neshov på Byneset.

Jeg fikk idéen til denne for flere år siden, rettere sagt starten av boka, mens resten har stått på bakerste kokeplate og småsurret. For det er ofte slik bøkene blir til: De vokser frem mens jeg laget mat og pusser vinduer, mens jeg går i byen og mens jeg sover. Til slutt blir trangen til å skrive helt overveldende, og det er bare å kaste seg over tastaturet. Og da er jeg like spent som deg, faktisk.

Denne gangen handler det om en mor, Jonetta, og sønnen hennes, Ragnar. Ikke noen nusselig liten gutt, men en voksen mann. Som bor hjemme. Jobber han? Nei. Gjør han noe annet spesielt? Hobbyer, denslags? Niks. Studerer hans til å bli noe? Nei. Han er tjuefem år og gjør ingenting. Og nå er det sommer og de to har dratt på hytta. Finner han på noe å gjøre der? Det må du lese deg til selv, jeg vil ikke ødelegge spenningen for deg.

Det har vært rart og fint å skrive under koronaen. Det var akkurat som om alle mennesker satt i skriveboble. Jeg gikk tur med hunden min i sentrum midt på dagen, og det lignet en søndag. Koronaen har vært perfekt for skriving, om ikke annet. For når jeg skriver, omgås jeg ingen unntatt barnebarna. Jeg leter etter ro, og den fant jeg sannelig under arbeidet med denne boka. Den komplette ro. Alt dreide seg om Jonetta og Ragnar, fra morgen til kveld. Jeg gikk og lyttet ved soveromsdøra for å høre om Ragnar var våken, og jeg fulgte Jonetta på multetur, på butikken, ned til tjernet og til myra. Med Boje, hunden, luntende i hælene. For det er aldri ensomt å skrive. Stua mi er fylt av de menneskene jeg skriver om, de snakker til meg, og jeg svarer, og de snakker seg i mellom mens jeg skriver ned alt de sier. Det er underlig. Og når jeg kommer dypt inn i boka, føles det som om jeg aldri vil forlate den. Den oppdiktede handlingen blir det ekte livet mitt, og føles overhodet ikke oppdiktet, men mer ekte enn det livet jeg lever.

Og nå får du historien. Vær så god!

Klem fra Anne

 

Utdrag

Om forfatteren

Anne B. Ragde (f. 1957) debuterte som forfatter i 1990 med romanen En tiger for en engel og ble leserfavoritt med Neshov-bøkene, som er blant Norges mest leste og har fått en rekke priser. Bøkene hennes er oversatt til 23 språk.

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Flott og stemningsfull sommerroman.»

Maria Årolilja Rø, Adresseavisen

«Ragde kan skjøre og vanskelige familierelasjoner. (...) boken satte mang en tanke om familierelasjoner i sving. Ragde vet hvordan man gjør det.»

Guri Hjeltnes, VG

Medlemmers vurdering

M
Meijer Bjørg – 06.02.2024

– Grei historie , men har lest bedre av Ragde

K
Kari – 19.09.2022

– Har lyst å si. Bruk tiden på noe annet. Nedtur i forhold til andre bøker Ragde har skrevet. Dagene på hytta gikk i gjentakelser.

A
Anne Sofie Føyn – 20.10.2021

– Godt skrevet. Men historien ble etterhvert kjedelig, urealistisk og med alt for mange gjentagelser.

S
Sissel Løvhaug Hansen – 20.10.2021

– Anne B Ragde er mye bedre enn dette! Jeg ble litt skuffet.

T
Torill B Stryken – 20.10.2021

– Ganske bra, men ikke den beste av Anne B Ragde.

E
Eleri Mai – 20.10.2021

– Dette vart nedtur. Alle dei andre bøkene har eg slukt, dei har vore vanskeleg å legge frå seg, men denne var nedtur. Vonar neste bok vert bedre.

A
Anne Karine Hellberg – 19.10.2021

– Hjerteknuseren

A
Aslaug Halle – 19.10.2021

– Fengende historie,måtte hele tiden lese litt til

T
Toril – 19.10.2021

– Godt driv i god Ragde stil! Anbefales

T
Torill – 19.10.2021

– Hjerteknuseren

K
Kathrine Gram – 19.10.2021

– Jeg har slukt alt av Anne B. og vært en av hennes største fans. Gledet meg sånn til «Hjerteknuseren», men ble så skuffet. Jeg fikk ikke grep på forholdet mor/sønn, og morens «ikke inngrep-strategi» mht både heavy alkoholmisbruk fra han, og hennes resignasjon, men irritasjon. Jeg for min del ble nok mest skuffet over crescendo - av det som var bokens drama. Is this all?? Jeg kommer til å kjøpe din neste bok også, Anne, fordi jeg vet den blir mye bedre.

K
Kathrine Gram – 19.10.2021

– Jeg har slukt alt av Anne B. og vært en av hennes største fans. Gledet meg sånn til «Hjerteknuseren», men ble så skuffet. Jeg fikk ikke grep på forholdet mor/sønn, og morens «ikke inngrep-strategi» mht både heavy alkoholmisbruk fra han, og hennes resignasjon, men irritasjon. Jeg for min del ble nok mest skuffet over crescendo - av det som var bokens drama. Is this all?? Jeg kommer til å kjøpe din neste bok også, Anne, fordi jeg vet den blir mye bedre.

V
Vera Moe – 19.10.2021

– Jeg skulle bare tjuvtitte LITT for å se hvordan den begynte, men så oppdaget jeg at jeg hadde kommet et godt stykke ut i boka uten at jeg hadde fått satt meg i "lese-kose-stilling" en gang. Jeg måtte holde igjen for å få boka til å vare lenge! Typisk . Sånn er det med Anne B. Ragdes bøker.

J
Jorid – 19.10.2021

– Synes denne boka av Anne B. Ragde ikke er blant hennes beste.. Ganske tynn fortelling, synes jeg, selv om det var en inngående skildring av hovedpersonens psyke…

M
Maija – 19.10.2021

– Elsker å lese hennes bøker.

H
Hilde Pronstad – 19.10.2021

– Synes ikke dette er forfatteren på sitt beste. Ble litt overrasket over boka. Et interresant tema, men synes handlingen blir litt kjedelig/langdryg.

H
Hilde Pronstad – 19.10.2021

– Synes ikke dette er forfatteren på sitt beste. Ble litt overrasket over boka. Et interresant tema, men synes handlingen blir litt kjedelig/langdryg.

T
Turid Ekroll – 19.10.2021

– Kjempe fin bok.😍

E
E.M.H. – 06.10.2021

– Ikke Ragde sin beste bok men jeg liker den, godt skrevet .

A
Anne Cath. Billdal – 04.10.2021

– Ikke Anne B. Ragdes beste. Langtekkelig?

G
Gjermund Almaas Granittvegen 17 2270 Flisa – 22.09.2021

– Lettlest bok. Noe ensformig historie...Nerven er der på slutten med forsvinningen. Problematikken er tydelig og aktuelle. Ragde skriver lett og tydelig og du må bare lese videre.. Noen litt kjedelige gjentakelser om miljøet rundt hjemmet..

L
Liv R. Suthurst – 21.09.2021

– Uinteressant

M
Maria Linde – 26.08.2021

– Elsker denne burleske fortellingen om en sønn som aldri flytter ut og en mor som bare ønsker seg en fredelig helg alene på hytta si.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Hjerteknuseren:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
419,- 479,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv