Meny

Kreftsykdom

psykologiske og sosiale perspektiver

; Torgeir Sørensen (Innledning)

Å få en kreftdiagnose kan utløse sterke psykiske reaksjoner og utfordrer mestringsevnen og opplevelsen av livskvalitet. Takket være bedre diagnostisering og behandling er i dag stadig flere fortsatt i live fem år eller lenger etter å ha fått diagnosen. Les mer
Vår pris
579,-

(Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

  Kjøp NÅ - få 29 bonuskroner!

Vår pris: 579,-

(Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

  Kjøp NÅ - få 29 bonuskroner!

Om boka

Å få en kreftdiagnose kan utløse sterke psykiske reaksjoner og utfordrer mestringsevnen og opplevelsen av livskvalitet. Takket være bedre diagnostisering og behandling er i dag stadig flere fortsatt i live fem år eller lenger etter å ha fått diagnosen. Med lengre overlevelsestid har sosiale og psykologiske forhold, i tillegg til seneffekter av sykdom og behandling, fått større betydning for livskvaliteten til den enkelte pasient. Dette er noe de fleste norske lærebøker om kreft har vært lite opptatt av, idet de har et overveiende somatisk og biologisk perspektiv.


Denne boken bygger i stor grad på psyko-onkologiske studier. Psyko-onkologien befatter seg med psykiske reaksjoner, mestring og tilpasning til kreftsykdom.


Boken er aktuell i bachelor- og masterutdanningene i sykepleie og for alle som arbeider med kreftpasienter og kreftoverlevere.

Fakta

Bla i boka