Penelope er syk

roman

Assosiasjonsrik og dypt bevegende prisvinnerroman fra Ole Robert Sunde.
Thereses gate er en bygate som ligner mange andre gater i hovedstaden. Her er leiegårder fra tiden omkring forrige århundreskifte, her dundrer trikken forbi på vei ned mot sentrum eller opp mot Adamstuen, og det spruter regnvann fra hjulene på bilene som passerer. Les mer

160,-

229,- Spar: 69,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Lesesommer - pocket -30 % Velg flere her

Assosiasjonsrik og dypt bevegende prisvinnerroman fra Ole Robert Sunde.
Thereses gate er en bygate som ligner mange andre gater i hovedstaden. Her er leiegårder fra tiden omkring forrige århundreskifte, her dundrer trikken forbi på vei ned mot sentrum eller opp mot Adamstuen, og det spruter regnvann fra hjulene på bilene som passerer. Her er leiligheter med forskjellige slags beboere. I en av dem bor en forfatter og hans kone. Hun er syk, alvorlig syk, og forfatteren har begitt seg i vei til Adamstuen, til sushisjappa der, for å kjøpe noe fristende å spise. Men veien dit er fylt av avbrudd og forstyrrelser: Han møter Oslokyklopen, som forsøker å stanse ham, og en kyklop til dukker opp. Noen roper lokkende fra en balkong, kjentfolk og kollegaer er ute og går eller jogger. Mens forfatteren stadig tenker på sin kone og hennes tilstand, trekkes blikket hans i alle retninger, inntrykkene flommer på, assosiasjonene myldrer og konsentrasjonen svikter. Og det som skulle vært en kort spasertur med ett enkelt mål, blir en tilsynelatende evigvarende odyssé opp og ned Thereses gate, mens Penelope er syk og venter der hjemme.

Vinner av P2-lytternes romanpris.

«Et virkelig mesterverk. Her ligger en fantastisk glede i språket, det var en fryd å lese, noe som framstår som et kjempeparadoks siden det jo handler om en person som skal dø. En herlig og gripende roman.»

Juryens begrunnelse, P2-lytternes romanpris«... en fortvilet, svært klok og vakker roman.»

Leif Ekle, NRK/P2«... en sjelden kombinasjon av språklig overskudd, desperasjon og sorg.»

Turid Larsen, Dagsavisen«Gata, bilene, menneskene, butikkene, hundene, bygningene, regnet, lydene - de får skinne i Sundes prosa, som et bud på hvor rik og fylt av mening denne verden er. Dermed blir sorgen over en som dør ut av den, og mister sin verden, desto dypere.»

Bernhard Ellefsen, Morgenbladet«Hans bitende humor og halsbrekkende assosiasjonsrekker er kostelig lesning. Men det er i møte med redselen, døden som står og venter i gangen, at romanen gjør dypt inntrykk.»

Hilde Slåtto, Vårt Land«Sunde lèt sitt livsdrama bli spegla i mange, små flater. Det har blitt ein diamant av ei bok.»

Merete Røsvik Granlund, Dag og Tid«Mytiske landskap faldar seg ut for kvart steg han tek, historiske epokar legg seg over notida og litterære figurar utvidar både tankerommet til forfattaren og tolkingsrommet til lesaren. Denne flyten av minne og mytar gir ei svimlande kjensle av både tida og (by)rommet.»
Eivind Myklebust, Klassekampen

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
206
ISBN
9788205516137
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Originaltittel
Penelope er syk
Format
19 x 12 cm
Priser
Sørlandets litteraturpris 2018
Serie
Gyldendal pocket

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Penelope er syk:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Magnet

Lars Saabye Christensen
Innbundet 
363,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv