Min side Kundeservice Bli medlem

Livsarven

en beretning om overgrep

Livsarven er en sterk historie om vennskap, skam og ære, om å gjenerobre følelsen av å bli sett og trodd, og om sider ved samfunnet vi knapt ville tro fantes. Eva Lundgren er professor i sosiologi og ekspert på seksuelle overgrep. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Livsarven er en sterk historie om vennskap, skam og ære, om å gjenerobre følelsen av å bli sett og trodd, og om sider ved samfunnet vi knapt ville tro fantes.

Eva Lundgren er professor i sosiologi og ekspert på seksuelle overgrep. På høyden av sin karriere opplevde hun å bli skandalisert. Av mediene ble hun hengt ut som en feminist som lot forskningen styres av følelser og som fusket med tallmaterialet. Selv om beskyldningene ble tilbakevist av en komité, fortsatte stormen. Forskningsstøtten tørket inn, og universitetet ga liten støtte. Krenket og i sjokk måtte hun belage seg på en førtidspensjon fra professorembetet i Sverige. 

Da kom en henvendelse fra en tidligere bekjent, en studievenninne fra tiden i Bergen. Meldingen var kort: «Alt du har forsket på, har jeg gjennomlevd.» Venninnen fortalte om en barndom og oppvekst preget av å bli systematisk voldtatt av sin egen far, som tilhørte Bergens dannelsesborgerskap. Gjennom at Lundgren skrev venninnens historie, som flettet seg inn i hennes egen på uventet vis, opplevde de begge en gjennomarbeiding av sine krenkelser. Dette er en sterk historie som gir håp og en bok man ikke så lett legger fra seg. 

 

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
351
ISBN
9788205512917
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Originaltittel
Livsarven
Format
21 x 14 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Livsarven:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Jomsviking
-25 %

Jomsviking

Bjørn Andreas Bull-Hansen
Paperback 
172,- 229,-
 

Omsorg

Kristin Buvik Sivertsen
Innbundet 
363,- 399,-
 

Svaret

Tor Bomann-Larsen
Paperback 
249,-
 

Anger

Roy Jacobsen
Innbundet 
363,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv