Min side Kundeservice Bli medlem

Skammen

«Det er en personlig historie. Det er et tidsbilde. Det er en refleksjon rundt språk, litteratur og identitet. Det er glitrende.»

Vigdis Moe Skarstein, Adresseavisen

Et av Ernaux' hovedverk endelig på norsk.

«Far prøvde å drepe mor en søndag i juni, tidlig på ettermiddagen.» Annie Ernaux er tolv år gammel, og denne opplevelsen er med på å forme henne som menneske. Les mer

199,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Et av Ernaux' hovedverk endelig på norsk.

«Far prøvde å drepe mor en søndag i juni, tidlig på ettermiddagen.» Annie Ernaux er tolv år gammel, og denne opplevelsen er med på å forme henne som menneske. Minnet om dette øyeblikket, da skammen får plass i bevisstheten og kroppen hennes, blir med henne resten av livet.

I denne boken utforsker Annie Ernaux med stor kraft og innsikt hvor dype spor voldsomme minner kan sette. Med et skarpt og analytisk blikk ser hun på sin egen ungdomstid, da hun for alvor innså hvor knyttet skam er til klassetilhørighet, kjønn og familiebakgrunn - temaer som preger hele hennes forfatterskap.

Annie Ernaux er vår tids viktigste franske forfatter, og de seneste årene har hun hatt et enormt gjennombrudd i Norge og internasjonalt. I 2022 ble hun tildelt Nobelprisen i litteratur.

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Språk
Bokmål
ISBN
9788205593756
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
La honte

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Det er en personlig historie. Det er et tidsbilde. Det er en refleksjon rundt språk, litteratur og identitet. Det er glitrende.»

Vigdis Moe Skarstein, Adresseavisen

«Med nådeløs klarhet fjerner Ernaux seg selv og minnene sine fra enhver trøstende myte, og tvinger oss til å ta inn det motsetningsfylte i å være menneske.»

Publishers Weekly

«Knivskarp minnekonstruksjon.»

Carina Elisabeth Beddari, Morgenbladet

«...opprivande og na?delaus.»

Eivind Myklebust, Klassekampen

«De presise, stødige skildringene i Skammen gir stemme til en resonant og universell sannhet; Ernaux' ubehag er, dypest sett, det å være menneske.»

New York Times Book Review

«Ernaux undersøker skammens lumske grep om psyken med en vitenskapspersons nøyaktighet. Hun skildrer hjembyen med en tilsynelatende likefremhet og avdekker samtidig det sosiale hierarkiet, iveren etter sladder og higenen etter konformitet. En vakker og foruroligende fortelling.»

Booklist

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Skammen:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv