Min side Kundeservice Bli medlem

Gudfaren

om B-gjengen, integrering og livet i den kriminelle underverdenen

«Ghulam Abbas byr på mildt sagt dyrekjøpt innsikt i integrering og utenforskap i boken «Gudfaren».»

Oda Faremo Lindholm, VG

Hvem er farligst i landet her? Politiet og mediene pekte på Ghulam Abbas, lederen av den såkalte B-gjengen som i årevis lå i krig med Young Guns og A-gjengen og som gikk for å være en stor og svært organisert forbryterorganisasjon. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Hvem er farligst i landet her? Politiet og mediene pekte på Ghulam Abbas, lederen av den såkalte B-gjengen som i årevis lå i krig med Young Guns og A-gjengen og som gikk for å være en stor og svært organisert forbryterorganisasjon. Abbas er norsk-pakistaner og ble i 2009 dømt til fengsel for organisert kriminalitet. Etter endt soning har Abbas fått livet på rett kjøl. I dag er han familiefar og miljøarbeider i Oslo, og han tar sosionomutdanning.

Den prisbelønte journalisten og forfatteren Kjetil Østli har i flere år møtt Ghulam Abbas. Sakte, men sikkert har den tidligere gjenglederen tegnet opp et liv som ikke ligner noe annet i Norge. Han har fortalt om en fin barndom med varme foreldre, møtet med den norske skolen, utfordringen med norskfaget, den økende rasismen mot "utlendingene", fallet fra skolen, den ville ungdomstiden, om merkeklær og pengejag, tyverier og blind vold, om hasjrøyking og salg av narkotika, gjengkrig, drapsforsøk og skytingen på Aker Brygge, om rettssaker og årene i fengsel - og ikke minst: Hvordan han kom seg ut av dette miljøet, stifte familie og etablere et liv som en normal, godt integrert familiemann. I denne dokumentaren får vi et unikt innblikk i et lukket og myteomspunnet miljø, og ikke minst får vi et nytt og forfriskende syn på frafall i skolen og hva som trekker enkelte ut i rus, gjenger og kriminalitet. Kort sagt: den vanskelige integreringen - fra en som har opplevd utenforskap på kroppen.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
270
ISBN
9788202714925
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Gudfaren
Format
21 x 14 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Ghulam Abbas byr på mildt sagt dyrekjøpt innsikt i integrering og utenforskap i boken «Gudfaren».»

Oda Faremo Lindholm, VG

«Boka til den tidligere B-gjenglederen Ghulam Abbas er sterk kost, men har også klare tanker om forebygging av kriminalitet.»

Andrew P. Kroglund, Vårt Land

«Hvis ingen norske regissører ser potensialet, har de feilet. For «Gudfaren» har alt: en dramatisk historie, viktige budskap og en avslutning som gir håp, tross alt. Boken om den tidligere B-gjenglederen Ghulam Abbas er både vilt spennende og svært samfunnsnyttig.»

Erle Marie Sørheim, Aftenposten

«Dette er en bemerkelsesverdig bok!» «Abbas viser et forbilledlig klarsyn i hva som driver ungdom ut i kriminalitet, og en kommer ikke bort fra at han vet hva han prater om.»

Sven Arne Kjepso, Politiforum

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Gudfaren:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
390,- 429,-
 

Bobler

Ingvild Tennfjord
Innbundet 
390,- 429,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv