Det skjulte nettverket

farlige forbindelser mellom unge på nett

«I tillegg til å være en prisverdig undersøkelse av et underbelyst fenomen, er boken en påminnelse om å se mennesker i kontekst.»

Joanna Rzadkowska, Morgenbladet

Bak glansbildene på sosiale medier ligger en ukjent virkelighet. Et digitalt fellesskap for barn og unge, der hensikten er å trøste og støtte hverandre gjennom mørke og vanskelige dager. Men i dette skjulte nettverket, i et bakvendtland av likes og røde hjerter deltakerne deler med hverandre, foregår det også en farlig konkurranse. Les mer

345,-

379,- Spar: 34,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Bak glansbildene på sosiale medier ligger en ukjent virkelighet. Et digitalt fellesskap for barn og unge, der hensikten er å trøste og støtte hverandre gjennom mørke og vanskelige dager. Men i dette skjulte nettverket, i et bakvendtland av likes og røde hjerter deltakerne deler med hverandre, foregår det også en farlig konkurranse. Om å ha det verst.

Via hemmelige kontoer deler hundrevis av jenter helt ned i 12-årsalderen bilder, video og tekster om spiseforstyrrelser, selvskading, selvmordstanker.

Blant unge som sliter, er det skjulte nettverket velkjent. På utsiden, for foreldre, lærere og ansatte i helsevesenet som skal veilede og hjelpe unge, er det så og si ukjent. Hvorfor og hvordan havner ungdom her? Hva gjør miljøet med dem? Gjennom fire jenter på innsiden av nettverket forteller denne boken om dynamikken blant unge på nett, på godt og vondt. Og om behovet for å bli sett og hørt og tatt på alvor i ung alder.

Annemarte Moland har i arbeidet med å avdekke det skjulte nettverket på Instagram, mottatt European Press Prize 2020, The Investigative Reporting Award, SKUP-diplom 2020, NRKs store journalistpris 2020 og Olafprisen (Leve) 2020.

Ønsker du å lese informasjon om psykisk helse: Her finner du både faglitteratur, skjønnlitteratur, film og podkast om psykisk helse.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
158
ISBN
9788202676025
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Det skjulte nettverket
Format
21 x 14 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«I tillegg til å være en prisverdig undersøkelse av et underbelyst fenomen, er boken en påminnelse om å se mennesker i kontekst.»

Joanna Rzadkowska, Morgenbladet

«Boka er innsiktsfull og engasjert, samtidig som den gir en saklig og edruelig gjennomgang av en tematikk som er relevant for alle i befatning med barn og unge. ... Boka leverer kunnskap som forplikter. Når du har lest den får du behov for å gjøre noe for å hjelpe.»

Charlotte Lundgren, Sykepleien

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Det skjulte nettverket:

Ekko

Lena Lindgren
Innbundet 
345,- 379,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Etikk

Kjartan Skogly Kversøy
Paperback 
379,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv