Meny

Elling

Serie: Elling 1-4

Vinner av Brageprisen, Bokhandlerprisen og Riksmålsprisen!

Ingvar Ambjørnsens humor og dype innsikt i menneskesinnet gjør romanserien om den ensomme Elling til en sår, morsom, annerledes og sjelden leseropplevelse. Les mer
Vår pris
199,-

(Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 10 bonuskroner!

Vår pris: 199,-

(Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 10 bonuskroner!

Om boka

Vinner av Brageprisen, Bokhandlerprisen og Riksmålsprisen!

Ingvar Ambjørnsens humor og dype innsikt i menneskesinnet gjør romanserien om den ensomme Elling til en sår, morsom, annerledes og sjelden leseropplevelse. Bøkene innbrakt forfatteren flere litterære priser, blant andre Brageprisen i 1995 for Fugledansen, Bokhandlerprisen i 1996 for Brødre i blodet og Riksmålsprisen 1999 for Elsk meg i morgen, og danner utgangspunkt for flere filmer, samt teaterstykker som settes opp i en rekke land.4 ROMANER i 1: Alle bøkene om Elling samlet i en utgave."Det spørs om det har vært skrevet bedre litteratur om individet som faller utenfor det sosiale fellesskapet siden Tarjei Vesaas skapte sin Tusten i Fuglane ..."

Finn Stenstad, Fremover"Dette er diktning av høy klasse."

Terje Stemland, Aftenposten


"Det er en tett, omhyggelig, velkonstruert, lavmælt og dirrende trist roman."

Kjell Olaf Jensen, Arbeiderbladet om Utsikt til paradiset (bok nr 1)"Vanvittig morsom - og ytterst alvorlig..."

Tinic Talén, VG om Utsikt til paradiset (bok nr 1)"En historie som svinger - fra den dypeste avgrunn til den mest hemningsløse slapstick, samtidig som komposisjonen er stram...en praktfull roman."

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen om Fugledansen (bok nr 2)"Dette er diktning av høy klasse."

Terje Stemland, Aftenposten om Brødre i blodet (bok nr 3)"Det er bare å gi seg over..."

Øystein Rottem om Elsk meg i morgen (bok nr 4)"ustyrtelig morsom"

Christina Smith-Erichsen, Dagsavisen om Elsk meg i morgen (bok nr 4)

Med Utsikt til paradiset, forlot Ingvar Ambjørnsen Oslos og Hamburgs underverden til fordel for det sosialdemokratiske paradis - en av Oslos drabantbyer. Elling, 32 år, lever alene i blokkleiligheten etter at moren er død. Han bruker tiden til å kartlegge livet til naboene ved hjelp av teleskop, samtidig som han bærer en nagende forelskelse til Gro Harlem Brundtland. En tilstand han får forløst ved å samle på bilder av statsministeren - og kvinnen som representerer det eneste trygge i en kaotisk tilværelse. Spesielt er bilde av Gro i våtdrakt på seilbrett hans yndlingsfetisj. "For det nytter ikke å nekte; Gro Harlem Brundtlands kraftige endeparti svøpt inn i bare en tynn hinne av gummi er et syn som taler til en enslig manns høyrehånd", tenker Elling.

I Fugledansen, andre roman om Elling, våkner han opp på psykiatrisk institusjon, på rom sammen med den like ensomme Kjell Bjarne. Brødre i blodet er tredje bind i serien, og nå våger de to kameratene seg ut på gaten, og i Elsk meg i morgen, siste og fjerde bok, er det kjærligheten Elling søker.

Fakta