Galskapens gåter

psykotiske tilstander. En idéhistorisk og psykoanalytisk tilnærming

Hvert år rammes om lag tusen mennesker i Norge av psykose. Bare halvparten av dem vender tilbake til full mental og sosial kapasitet. Dette er en stor tragedie for alle som rammes, for deres pårørende, venner og kolleger - og for samfunnet. Les mer

410,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Hvert år rammes om lag tusen mennesker i Norge av psykose. Bare halvparten av dem vender tilbake til full mental og sosial kapasitet. Dette er en stor tragedie for alle som rammes, for deres pårørende, venner og kolleger - og for samfunnet. Hvilke tap, sår og skuffelser kan ha bidratt til å dytte den psykotiske over fornuftens kant og ned i hallusinasjonens, vrangforestillingens og forvirringens kaos? spør lege, psykiater og psykoanalytiker Svein Haugsgjerd i dette velskrevne og innsiktsfulle forsøket på å innsirkle «galskapens gåter», psykosens årsaker og dens mulige behandlingsformer.Med utgangspunkt i Freud, Bion og Lacan, og i et nært samspill med andre fagdisipliner, som idéhistorie, kunst, poesi og filosofi, er Galskapens gåter en kilde til innsikt og forstand for fagfolk, pasienter, pårørende og andre interesserte som ønsker å forstå psykotiske tilstander og behandling.

Svein Haugsgjerd (f. 1942) er lege, spesialist i psykiatri og psykoanalytiker, og var i femti år tilknyttet Gaustad sykehus og fra 2003 professor II ved Nord universitet. Haugsgjerd har skrevet en hel rekke bøker, blant de mest kjente er Nytt perspektiv på psykiatrien (1970), Kjærlighetens kraftlinjer (2005) og Å møte psykisk smerte (2018).

Detaljer

Forlag
Hertervig akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
460
ISBN
9788282172486
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Galskapens gåter
Format
24 x 17 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Galskapens gåter:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv