Gigantsalget er utvidet: inntil -80 %
Min side Kundeservice Bli medlem

Ingen kan hjelpe meg

«'Ingen kan hjelpe meg' er velskrevet og framstår som gjennomarbeidet, i tillegg til å være innmari sjarmerende og underholdende.»

Katrine Judit Urke, Dagbladet

Ingen kan hjelpe meg av Ingvar Ambjørnsen er en morsom og sår lesereise med Elling i førersetet! Elling skal lese ett kapittel per dag i Michel Houellebecqs roman Lanzarote. Ute i hagen, eller inne i sokkelleiligheten hos enkefru Annelore Frimann-Clausen. Les mer

329,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Ingen kan hjelpe meg av Ingvar Ambjørnsen er en morsom og sår lesereise med Elling i førersetet! Elling skal lese ett kapittel per dag i Michel Houellebecqs roman Lanzarote. Ute i hagen, eller inne i sokkelleiligheten hos enkefru Annelore Frimann-Clausen. Handlingen i boka griper fatt i ham på uante måter. For minner ikke den ensomme fortelleren mistenkelig på ham selv? Med ett byttes sokkelleiligheten og hagen ut med luksushotell og svømmebasseng på vulkanøya Lanzarote. Her utspiller det tyvende århundrets hedonisme seg i et månelignende landskap. I det ene øyeblikket er Elling kongen i frokostsalen på hotellet, i det neste trekker han ut i den store ensomheten i Sigurdsboden. Drinker i baren når det er happy hour, den lykkelige timen. Så: Lanzarote-kotelett til middag alene på Grefsen. Elling drar på kjøretur til markedet i Teguise med Rudi, en politibetjent fra Luxembourg som ligner på Kjell Bjarne. På stranden kommer han i nærkontakt med Pam og Barbara, to tyske lesber som er glad i nakenbading og mere til. Og vent, er det ikke det unge ekteparet Annelore og Sigurd han ser spaserende langs bassengkanten, unge og ville på bryllupsreise? Mens Elling leser, tråkker Annelore frem og tilbake i leiligheten over hodet hans. Om hun kan låne boka han leser, den om Lanzarote som hun har så gode minner fra? Nei, hun må ikke finne ut at hybelverten hennes leser litteratur av slik frigjort kaliber. Dette er ikke en bok Annelore kan få tak i. På ingen måte.

Medlemsvurdering:
Jeg bare elsker denne boka også ,som alt annet jeg har lest av han.Meget vanskelig å legge vekk ,det er som om man ser film samtidig som man leser .

Kari Skogstad

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202686833
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Serie
Elling 6

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«'Ingen kan hjelpe meg' er velskrevet og framstår som gjennomarbeidet, i tillegg til å være innmari sjarmerende og underholdende.»

Katrine Judit Urke, Dagbladet

«Forfatteren må ha kost seg fælt under skrivingen. 'Ingen kan hjelpe meg' er en overskuddsbok og en sann svir.»

Hans Petter Sjøli, VG

«Bøker som dette virker morsomme å skrive. Ja, for å vase det inn i floskelland, et overskuddsprosjekt

Vidar Kvalshaug, BOK365

«... en kjærlighetserklæring til romankunsten. (...) Ingvar Ambjørnsen gir Elling en litterær styrkedrikk.»

Turid Larsen, Dagsavisen

«Jeg har lest mange analyser av Michel Houellebecq, men ingen har vært like morsomme som denne. Det er nærmest et samliv med en roman Ambjørnsen skildrer. Slik blir Ingen kan hjelpe meg en gripende bok om litteraturens kraft.»

Ingunn Økland, Aftenposten

«Ingvar Ambjørnsen bruker sin kjente og kjære romanfigur for å reflektere over hvorfor vi leser, ved å vise oss hvordan han selv leser litteratur. Det er et tema som engasjerer mange av oss. Det er rett og slett en god idé.»

Knut Hoem, nrk.no

«Ingen kan hjelpe meg» er original i den forstand at den har flere handlingsnivåer. «(...) nok til å gi Elling-fansen nye gleder.»

Finn Stenstad, Tønsberg Blad Pluss

«Ingvar Ambjønsen har skrevet en Ellling-roman mest for spesielt interesserte. Heldigvis for ham er det ganske mange av oss.»

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

Medlemmers vurdering

M
Marian – 20.09.2022

– Litt kjedelig i forhold til Ekko av en venn. Men lettlest.

P
Per M – 20.08.2021

– Jeg har kost meg mye med Elling, men denne gangen klarte jeg ikke å lese boka ferdig. Jeg får legge den tilside, og håpe nysgjerrigheten plukker den fram igjen..

K
Kari Skogstad – 29.06.2021

– Jeg bare elsker denne boka også ,som alt annet jeg har lest av han.Meget vanskelig å legge vekk ,det er som om man ser film samtidig som man leser .

A
Anne – 25.07.2020

– Veldig bra bok! Koste meg med den.

K
Kristin Skåmedal – 22.07.2020

– Fantastisk leseopplevelse. Morsom og underfundig

G
Gry – 22.07.2020

– Denne boka skulle jeg ikke kjøpt.

k
kari – 22.07.2020

– Litt kjedelig

g
grete – 21.07.2020

– morsom

K
Kirsten Stadheim – 21.07.2020

– Ingen kan hjelpe meg.

J
Jorunn – 12.07.2020

– Ellings lesing av, og fantasering rundt, "Lanzarote" er fornøyelig lesing. Jeg har ikke lest noe av Houellebecq, men det trengs ikke for å få utbytte av romanen. En annerledes Elling-roman, men absolutt verdt å lese.

Å
Åshild Ravlo – 30.06.2020

– Ingen kan hjelpe meg

B
Bente Knutsen – 23.06.2020

– Jeg hadde gledet meg veldig til boka, fordi "Ekko av en venn" berørte meg sterkt. Denne boka , derimot fikk jeg lite eller ingenting ut av. Jeg ønsket egentlig å avslutte den, men "holdt ut" for om mulig å få en aha opplevelse på slutten. Ingen god leseopplevelse for meg.

S
Sissel Hauge – 23.06.2020

– Ingen kan hjelpe meg

T
Tiger Lill Svarholt – 24.05.2020

– Denne boka var en stor skuffelse. Det var veldig lite som minnet om vår kjære venn Elling i den, jeg kunne ikke høre hans stemme. Denne boka selger nok kun fordi det står «En lesereise med Elling» på den.

H
Harald K – 19.05.2020

– I det som Ingvar Ambjørnsen kaller "en liten bonusbok", tar Elling for seg en av den franske forfatteren Michel Houellebecqs korteste romaner og kommenterer den for oss lesere – og det er godt gjennomført! 'Ingen kan hjelpe meg' er ikke preget av hjelpe- og håpløshet, men av en Elling som har et visst grep om lesningen og klarer å meddele seg. Han må være inne i en god periode og kan gjerne bli der litt til. Vi andre trenger intet kjennskap til Houellebecqs bøker for å ha stor glede av "Ingen kan hjelpe meg", som langt fra er så fortvilet som tittelen kan tyde på.

A
Assi – 30.04.2020

– For en genial idé av Ambjørnsen å skrive "read-along" Lanzarote med Elling som leser. Kjempegøy, morsom innsikt og kritisk sammenlikning fra Elling om både Lanzarotes hovedperson og forfatter.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Ingen kan hjelpe meg:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv