Å forsvinne i teksten

"Årets comebackforfatter Liv Køltzow gir innblikk i arbeidet med bøker som kan åpne dører, mens livet og tiden stadig forandrer seg. (...) overraskende vitalt å lese om."

Susanne Hedemann Hiorth, Dagens Næringsliv

Å forsvinne i teksten er like deler biografi, litterær dialog, sykdomsbeskrivelse og tilblivelseshistorie. I samtale med Hans Petter Blad går forfatteren gjennom alle sine utgivelser, overskuer sitt livsløp og forankrer forfatterskapet i en modernistisk tradisjon, med tidsskriftet Profil som omdreiningspunkt. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Innbundet
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Å forsvinne i teksten er like deler biografi, litterær dialog, sykdomsbeskrivelse og tilblivelseshistorie. I samtale med Hans Petter Blad går forfatteren gjennom alle sine utgivelser, overskuer sitt livsløp og forankrer forfatterskapet i en modernistisk tradisjon, med tidsskriftet Profil som omdreiningspunkt. Samtidig kastes det et både tragisk og spørrende lys over romanen hun har arbeidet så intenst med å mange år, i realiteten helt siden hun fikk diagnosen Parkinsons i 2002. Foreliggende bok blir derved et fullkomment dramatisk blikk inn i selve skapelsesprosessen. Dramatisk fordi forfatteren kjemper, ikke bare mot teksten, men også mot sykdommen, som er motor i romanuniverset og antagonisten i både livet og boka. Intervjuet ledsages av utdrag fra den hittil uutgitte romanen, og problematiserer den dype kløften mellom faktisk roman og tilsynelatende selvbiografi.

Liv Køltzow (f. 1945) er særlig kjent for sitt feministiske ståsted og utgangspunkt som forfatter. Hun debuterte med novellesamlingen Øyet i treet i 1970, og har siden gitt ut seks romaner og ytterligere én novellesamling. Hun har også skrevet en biografi over Amalie Skram. I vinter fylte hun 70 år.

Hans Petter Blad (f. 1962 i Oslo) veksler mellom poesi, dramatikk og prosa. Han har tidligere utgitt tre romaner samt diktsamlingene Biblioteket og Marmor. Som dramatiker er Blad best kjent for teaterstykkene Små menn og Roe Head.

Detaljer

Forlag
Flamme
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
215
ISBN
9788282880862
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Originaltittel
Å forsvinne i teksten
Format
22 x 16 cm

Anmeldelser

"Årets comebackforfatter Liv Køltzow gir innblikk i arbeidet med bøker som kan åpne dører, mens livet og tiden stadig forandrer seg. (...) overraskende vitalt å lese om."

Susanne Hedemann Hiorth, Dagens Næringsliv

"Å forsvinne i teksten er ikke bare for spesielt interesserte eller skolerte, men inviterer alle inn. (...) en verdifull og uhyre mangslungen bok, rik på skarpe betraktninger om liv og litteratur, form og identitet, språk og virkelighet, livskamp og trass."

Maya Troberg Djuve, Dagbladet

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Å forsvinne i teksten:

ADHD

Magnus Jackson Krogh
Innbundet 
272,- 299,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
363,- 399,-

Prosa

Gunvor Hofmo
Innbundet 
363,- 399,-
 

Axel

Torgrim Eggen
Innbundet 
454,- 499,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv