Gigantsalget er utvidet: inntil -80 %
Min side Kundeservice Bli medlem

Skygger av liv du kunne ha levd

«Skarpt om sår historie ... Her finnes en overflod av skarpe observasjoner og formuleringer å fryde seg over. Selv ondskapen tar hun brodden av med vittigheter.»

Inger Bentzrud, Dagbladet

«Historien om min egen barndom er en komplisert setning som jeg alltid prøver å fullføre, skrive ferdig og legge bak meg.».

På landsbygda i England i etterkrigstiden vokser Hilary Mantel opp som «en liten, blek pike etter Blackpool-feberen, men med hodet fullt av ridderdikt og selvsikkerheten som kommer av dyp innsikt i rytteri og sverdkunst» - overbevist om at alt hun måtte ønske, er mulig å oppnå. Les mer

305,-

349,- Spar: 44,-

Sendes innen 3 virkedager
«Historien om min egen barndom er en komplisert setning som jeg alltid prøver å fullføre, skrive ferdig og legge bak meg.».

På landsbygda i England i etterkrigstiden vokser Hilary Mantel opp som «en liten, blek pike etter Blackpool-feberen, men med hodet fullt av ridderdikt og selvsikkerheten som kommer av dyp innsikt i rytteri og sverdkunst» - overbevist om at alt hun måtte ønske, er mulig å oppnå. I stedet blir hun som nittenåring rammet av en konstant smerte som fører til mange år med feildiagnoser, destruktive medisiner og patroniserende psykiatri, og som ender med en operasjon som ikke løser problemene, men som derimot gjør at hun aldri kan få barn. Omgitt av smerte og tristhet bestemmer hun seg for å «skrive seg levende» - den ene romanen etter den andre...

Skygger av liv du kunne ha levd er gir oss bakteppet for et enestående forfatterskap som varte i 35 år, fra debutromanen Every Day is Mother's Day i 1985 til utgivelsen av Speilet og lyset i 2020 - før forfatteren døde bare 70 år gammel høsten 2022. Memoaren Skygger av liv du kunne ha levd er også en unik og viktig førstehåndsberetning om det å leve med kvinnesykdommen endometriose, en sykdom som antas å forekomme hos en av ti kvinner.

Kåret av New York Times som en av de 50 beste memoarene de siste 50 år.

Detaljer

Forlag
Forlaget Press
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
222
ISBN
9788232805464
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Giving up the ghost

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Skarpt om sår historie ... Her finnes en overflod av skarpe observasjoner og formuleringer å fryde seg over. Selv ondskapen tar hun brodden av med vittigheter.»

Inger Bentzrud, Dagbladet

«Hilary Mantels blikk ligner ikke det vi andre vandrer rundt med. Hilary Mantels glødende sterke memoarer utkom før de litterære verkene som for alvor gjorde henne berømt. De ser ut til å ha fått noe til å løsne. [...] Teksten er oversatt med stødig hånd av Hege Mehren, som har valgt å oversette Giving Up the Ghosts som Skygger av liv jeg kunne ha levd. Det er en god tittel som levner disse bemerkelsesverdige memoarene ære.»

Janne Stigen Drangsholt, Morgenbladet

«Det er en liten bragd å fortelle en slik historie uten spor av selvmedlidenhet. Sårbarheten er der, men side om side med besk satire, analytisk skarpsyn og befriende komikk . som samlet gir en desto større innsikt i Mantels integritet; her forstått som det du har , det du er , det som ble.»

Kaja Schjerven Mollerin, Klassekampen

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Skygger av liv du kunne ha levd:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv