Meny
 

Epileptisk

; David B. (Illustratør) ; Thomas Lundbo (Oversetter)

Franske David B. har skrevet og tegnet en fascinerende historie om sin familie, som preges av brorens epilepsi. Les mer
Vår pris
250,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 250,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Om boka

Jean-Christophes sykdom møtes med mye uforstand, og familien kommer i opposisjon til helsevesenet og det etablerte samfunnet. De oppsøker alternative bokollektiver og prøver ut forskjellige behandlingsformer. Stadige forhåpninger og tilbakeslag tærer på familien. Erfaringene med brorens sykdom har stor innvirkning på Davids utvikling og de valgene han tar i livet, ikke minst hvilken retning han går som kunstner.

Epileptisk er et hovedverk i moderne europeisk tegneseriekunst. Samspillet mellom den personlige fortellerstemmen og de vakre og uttrykksfulle tegningene gir den bredt anlagte historien en sjelden dybde. Den er preget av sterke metaforer og en imponerende ærlighet og menneskelighet.

"... han byr på utflukter til familiens (og dermed også Frankrikes) historie, og saftige skildringer av alternative miljøer og mer esoteriske filosofiske retninger. David B. har laget et hovedverk i moderne europeisk tegneseriekunst...en sjokkartet opplevelse som nærmest ber om å få bli lest igjen og igjen." Harald Fossberg, Aftenposten.

Fakta

Innholdsfortegnelse


I denne selvbiografiske tegneserieromanen forteller David B. en gripende historie om livet sammen med storebroren som har epilepsi. Jean-Christophes sykdom møtes med mye uforstand, og familien kommer i opposisjon til helsevesenet og det etablerte samfunnet. De oppsøker alternative bokollektiver og prøver ut forskjellige behandlingsformer - mange avarter av 70-tallets motkultur. Stadige forhåpninger og tilbakeslag tærer på familien. Erfaringene med brorens sykdom har stor innvirkning på Davids utvikling og de valgene han tar i livet, og ikke minst hvilken retning han går i som kunstner. Epileptisk er et hovedverk i moderne europeisk tegneseriekunst. Samspillet mellom den personlige fortellerstemmen og de vakre og uttrykksfulle tegningene gir den bredt anlagte historien en sjelden dybde. Den er preget av sterke metaforer og en imponerende ærlighet og menneskelighet. Levert av © DnBB AS