Meny
 

Munch

; Steffen Kverneland (Illustratør)

Stort anlagt tegneserie-biografi over Edvard Munch. Steffen Kverneland står for et av de mest ambisiøse prosjektene i norsk tegneseriehistorie. Les mer
Vår pris
350,-

(Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 350,-

(Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Om boka

Steffen Kvernelands Munch er en biografi i tegneserieform. Framstillingen er gjort på bakgrunn av sitater fra Munchs egne skrifter og samtidige skildringer fra Munchs liv og karriere. Steffen Kverneland er en av landets aller fremste tegneseriekunstnere og har med dette verket løftet mediet til et nytt nivå.

Steffen Kverneland er internasjonalt stor. Han er et geni i mine øyne.
Jan Erik Vold, Dagsavisen

Dokumentarisk biografi
På de første sidene i boka presenterer Kverneland sitt "Manifest", at han er lei av biografier som følger objektet fra vugge til grav, med diktet innlevelse som som regel er basert på omskrevne kilder. I stedet har Kverneland kun brukt sitater fra Munch og hans samtid og illustrert både de ofte hysterisk morsomme tildragelsene fra bohemlivet og de sjelegranskende scenende fra malerens eget liv og hans familie, som var hjemsøkt av mye sykdom og død.

Den biografiske tegneserien om Munch er noe av det morsomste og mest lekne som noen gang er skrevet om kunstneren.
Elin Kittelsen, Bok i P2

Kunstnerisk kunstnerbiografi
I tillegg går Kverneland inn i Munchs kunstneriske prosess, han gjenskaper Munchs bilder i stedet for å bringe inn faksimiler, og dette gjør faktisk at man kommer mye nærmere kunsten. Det er en utnyttelse av tegneserieformatet som er helt eksepsjonell og som krever en kunstner som til de grader behersker både mediets billedkunstneriske aspekter og den spesielle fortelleteknikken som ligger i tegneseriens kraft.

Biografisk gruppeportrett
Ved siden av å være en glimrende innføring i Munchs liv og verk er boka et gruppe­portrett av den kunstneriske bohemen fra Skandinavia ved århundreskiftet, en periode der modernismen på mange måter ble skapt og definert av nordiske kunstnere. Den er slik også en viktig kulturhistorisk påminnelse, gjort med et fantastisk kunstnerisk overskudd.

Munch er en utvidet og omarbeidet utgave av Munch-biografien som ble publisert i Steffen Kverneland og Lars Fiskes kritikerroste og flerfoldig prisbelønte samarbeids­prosjekt Kanon. Det er allerede gjort avtale om utgivelse av Munch i Nederland, Tyskland og USA.

Illustrasjon fra boka

Fakta