Min side Kundeservice Bli medlem

A short history of nearly everything

Bill Bryson describes himself as a reluctant traveller: but even when he stays safely in his own study at home, he can't contain his curiosity about the world around him. A Short History of Nearly Everything is his quest to find out everything that has happened from the Big Bang to the rise of civilization - how we got from there, being nothing at all, to here, being us. Les mer

145,-
Paperback
Sendes innen 7 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Bill Bryson describes himself as a reluctant traveller: but even when he stays safely in his own study at home, he can't contain his curiosity about the world around him. A Short History of Nearly Everything is his quest to find out everything that has happened from the Big Bang to the rise of civilization - how we got from there, being nothing at all, to here, being us. Bill Bryson's challenge is to take subjects that normally bore the pants off most of us, like geology, chemistry and particle physics, and see if there isn't some way to render them comprehensible to people who have never thought they could be interested in science. It's not so much about what we know, as about how we know what we know. How do we know what is in the centre of the Earth, or what a black hole is, or where the continents were 600 million years ago? How did anyone ever figure these things out? On his travels through time and space, he encounters a splendid collection of astonishingly eccentric, competitive, obsessive and foolish scientists, like the painfully shy Henry Cavendish who worked out many conundrums like how much the Earth weighed, but never bothered to tell anybody about many of his findings. In the company of such extraordinary people, Bill Bryson takes us with him on the ultimate eye-opening journey, and reveals the world in a way most of us have never seen it before.

Medlemsvurdering:
Naturfagen fra ungdomsskole og videregående minnes kanskje av mange med en tørr smak i munnen, og tunge øyelokk. Lærerboka besto av en rekke mer eller mindre løsrevet fakta, som skulle pugges. Men tenk deg om noen som virkelig brant for faget, og var velsignet med en vittig og personlig penn, tok seg tid til å skrive om nesten alt vi vet. Han skulle i tillegg presentere denne kunnskapen i sin historiske kontekst, med sine implikasjoner og fortelle morsomme anekdoter om de som avdekket hemmelighetene. Høres ikke det fornøyelig ut? Det er nettopp dette Bill Bryson med enorm suksess har gjort. Les den, og du vil aldri synes naturfag er kjedelig igjen.

Supertråd

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Black Swan
Innbinding
Paperback
Språk
Engelsk
Sider
686
ISBN
9780552151740
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2007
Format
18 x 11 cm

Medlemmers vurdering

S
Supertråd – 19.03.2007

– Naturfagen fra ungdomsskole og videregående minnes kanskje av mange med en tørr smak i munnen, og tunge øyelokk. Lærerboka besto av en rekke mer eller mindre løsrevet fakta, som skulle pugges. Men tenk deg om noen som virkelig brant for faget, og var velsignet med en vittig og personlig penn, tok seg tid til å skrive om nesten alt vi vet. Han skulle i tillegg presentere denne kunnskapen i sin historiske kontekst, med sine implikasjoner og fortelle morsomme anekdoter om de som avdekket hemmelighetene. Høres ikke det fornøyelig ut? Det er nettopp dette Bill Bryson med enorm suksess har gjort. Les den, og du vil aldri synes naturfag er kjedelig igjen.

S
Supertråd – 19.03.2007

– En kort historie om nesten alt er nesten akkurat det den gir seg ut for å være. Forskjellen må være at det er en morsom historie, ikke bare en historie. Nesten alt betyr at forfatteren, Bill Bryson, har tatt på seg prosjektet å beskrive det meste vi vet om livet og verdenen rundt oss. Det blir selvsagt snakk om de grove trekkene, den mest fundamentale kunnskapen, og det er akkurat nok. Videre presenteres dette som en slags historie, der alt blir hengt sammen, og anekdoter om de gale vitenskapsmennene blir viet stor plass. Dette kunne ikke vært gjort på en bedre måte, og jeg anbefaler at denne boken øyeblikkelig blir gjort til pensum for videregående.

P
Pluto – 10.09.2006

– Da Bill Bryson lærte naturfag på skolen, irriterte han seg over at noe som i utgangspunktet er så fantastisk som biologisk liv, stjerner og galakser kunne være så kjedelig. Lærebøkene hans fremstilte kunnskapen sterilt, og uten å fortelle hvordan eller hvorfor vitenskapsmenn fant ut slike ting. For noen år siden fant han ut at han skulle gjøre noe med dette. I denne boken behandler Bryson rett og slett alt han kan av naturvitenskapelig kunnskap vi har. I samme stil som David Bodanis E=mc2 får vitenskapsmenn og kvinner viet mye plass. Og for noen folk de er! Bryson kan han velte seg i hysteriske anekdoter og mildt sagt underlige karakterer. I tillegg mestrer han å legge frem kunnskapen de kom frem til på en veldig lettfattelig måte. Hvem hadde tenkt at naturfag kunne være så morsomt og så lett?

P
Pluto – 10.09.2006

– Bill Bryson satt i et fly og så ned på havet, og kom til å tanke på hvor lite han faktisk visste om jorden vi bodde på, solsystemet vi lever i og universet som omgir oss. For å gjøre noe med dette skrev han denne boken, som søker å behandle mest mulig av den naturvitenskapelige kunnskapen vi har akkumulert. Han presenterer dog bare de gjeldene teorier, om man kan si at noen teorier er det. Plassen han sparer ved å kutte ut vitenskapshistorien, vier han til forskerne og deres prosjekter. Her kan han velte seg i hysteriske småhistorier, og mildt sagt underlige karakterer. Tanken om det gale vitenskapsmannen blir ofte bekreftet. Resultatet er veldig morsomt, lettfattelig og omfattende. Det er ikke alt, men nesten alt vi vet om hvordan det har seg at vi er her i dag.

T
TAB – 03.12.2005

– Jeg hørte denne lydboken mens jeg kjørte en sju timer lang strekning, og jeg må si at det var helt utrolig hvor fort turen egentlig gikk.
Boken er en reise i jordens og dermed vitenskapens historie, gjennomtrukket av fantasi og bilderike fortellinger. Hvis jeg hadde innsett på forhånd at dette innebar sju timer med geologi, økologi, astrofysikk og kjemi er jeg ikke helt sikker på at jeg hadde gitt meg ut på det, men jeg er sannelig glad for at jeg gjorde det. På slutten av boka følte jeg meg både underholdt og betraktelig mer opplyst enn tidligere. Enkelte steder ble det kanskje litt mye tall for meg, men historiene er allikevel godt fortalt og helt overkommelig å få med seg. Jeg anbefaler denne til alle som er litt interessert i hvordan ting henger sammen her i verden.

H
Himli – 16.11.2005

– Her har vi noe mer enn brukbart. Denne boka er et mesterverk. Bill Bryson starter sakte med noe astronomisk "godteri", og innleder boka med en spennende del om universet og dets mysterier. Så går han videre til jordas størrelse og vi kommer nærmere og nærmere opp til den tiden vi lever i nå. Bill Bryson forteller rett og slett, som tittelen tilsier, "A Short Story of Nearly Everything".
Boka er en filosofisk vitenskapsbok. Det får den til å høres vanskelig ut, men den er faktisk relativt enkel å lese. Ikke bare er språket enkelt, men Bryson skriver med en humoristisk og dermed motiverende tone. Dessuten er det ikke innviklet vitenskap i boka. Man må ikke kunne fysikk og matte for å forstå den, tvert imot: En som ikke kan fagene vil kanskje undre seg mer over verdens og universets storhet.
Boka anbefales på det varmeste. Les den og opplys deg selv!

L
LJ – 18.07.2005

– Det hele startet med at Bill Bryson innså hvor lite han visste om det som var rundt ham. Han begynte å snoke rundt innenfor områdene fysikk, biologi og historie, og resultatet ble, (med hjelp fra fagfolk), denne boka.
Han starter med å fortelle om universet, deretter om grunnstoffene før han til slutt ender opp med utviklingen fra ape til menneske.
Bryson skriver veldig seriøst i denne boka, men klarer samtidig å skrive lett og humoristisk. Han klarer å formidle kunnskapene på en lettfattelig måte, slik at det blir gøy å lese. Denne tykke boka har fått den beste plassen i bokhylla mi.

E
EgilO – 12.06.2005

– Bill Bryson er mest kjent som reisebokforfatter for, blant annet, The lost continent, Neither here nor There og Down Under. Denne boken er imidlertid en slags oppsummering av eksisterende vitenskap omkring flere fundamentale aspekter knyttet til menneskets eksistens, og boken har dermed også en rekke referanser og en bibliografi. Bryson samler intressante kilder knyttet til hvordan universet oppsto, hvor stor verden er, at vi lever i konstant fare (vi har hatt flere istider, truffet av meteorer, flere arter er blitt utslettet siden jorden oppsto) før han avslutter med å fortelle om livet og veien til den menneskerasen vi er nå. Boken er meget lesbar, selv om flere kapitler er veldig tekniske. Spesielt flink synes jeg Bryson er til å oppsummere på en forståelig måte også for de som ikke er vitenskapsfolk. Boken har vunnet Aventis prisen for beste vitenskapsbok i 2004.

k
kakemannen – 04.04.2005

– "Jeg visste ikke én ting om den eneste planeten jeg noensinne kom til å leve på". Denne foruroligende tanken slo Bryson på en flyreise. Dette skulle bli begynnelsen på en søk etter nesten alt det vi vet og munnet ut i denne boka. Og for en interessant bok! Fra big bang og gjennom nesten uendelige tidsrom forklarer Bryson det mennesket har klart å finne ut av (eller tror at vi har det). Bryson har skrevet reiseskildringer tidligere og er en kløpper til å presentere sitt materialet på en levende og meget interessant vis. Historier om kjente vitenskapsmenn, fakta om proteiner, kvarker, asteroider og det meste som kan interessere en nysgjerrigper er vevd sammen. Og det blir aldri kjedelig. Kanskje en av de beste populærvitenksapelige bøkene som fins.

P
Panne – 10.11.2004

– Jeg ser for meg at hvis jeg en gang får barn, vil jeg ha nytte av å ha lest denne boka. Den tar for seg, som tittelen sier, nesten alt, og den gjør det på typisk Bryson-manér, med humor og sjarm. Bryson har en egen evne til å skrive på en lettfattelig og enkel måte. Temaer som i utgangspunktet kan virke tørre og kjedelige tar han opp på en måte som gjør dem morsomme. Han har fullt opp av anekdoter og digresjoner, og hans egen interesse for temaene han skriver om lyser igjennom og er med på å gjøre denne boka bra. Verdt å lese for den som føler for å friske opp kunnskapene om alt i verden.

Oppdag mer

Bøker som ligner på A short history of nearly everything:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Tid

Carlo Rovelli
Innbundet 
318,- 349,-
 

2070

Bjørn H. Samset
Innbundet 
363,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv