Min side Kundeservice Bli medlem

Kroppsklemma

hvordan være trygge og gode voksne for barn og unge i et kroppsfiksert samfunn

"Det er en velskrevet og interessant bok, lett å lese og bli engasjert av, og den er like viktig som bøker om trassalder og sinksalve. En høyst velkommen bok for foreldre med store og mellomstore barn - de bøkene er det ikke for mange av."

Torborg Igland, FÆDRELANDSVENNEN

Lege Kari Løvendahl Mogstad møter daglig barn og unge som sliter under økende kroppspress, utseendefokus og perfeksjonsjag. I denne bevisstgjørende lydboken undersøker hun barn og unges virkelighet. Hun bruker også sin lange erfaring som lege og mor til å gi råd til foreldre og andre som jobber med barn og unge om hvordan man kan være en god rollemodell, hjelpe dem til et godt liv og til å stå imot presset. Les mer

299,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Lege Kari Løvendahl Mogstad møter daglig barn og unge som sliter under økende kroppspress, utseendefokus og perfeksjonsjag. I denne bevisstgjørende lydboken undersøker hun barn og unges virkelighet. Hun bruker også sin lange erfaring som lege og mor til å gi råd til foreldre og andre som jobber med barn og unge om hvordan man kan være en god rollemodell, hjelpe dem til et godt liv og til å stå imot presset.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Bokmål
ISBN
9788202793746
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Kroppsklemma

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

"Det er en velskrevet og interessant bok, lett å lese og bli engasjert av, og den er like viktig som bøker om trassalder og sinksalve. En høyst velkommen bok for foreldre med store og mellomstore barn - de bøkene er det ikke for mange av."

Torborg Igland, FÆDRELANDSVENNEN

«40- og 50-åringenes slit for å holde kroppen i toppform blir en småkomisk parallell til den virkeligheten Mogstad dokumenterer at barn og unge lever i. Innimellom alle treningsøktene og botoxinnsprøytningene ville det derfor være bra på mange vis om både foreldre, besteforeldre, lærere og andre voksne tok seg tid til å lese «Kroppsklemma», som Finn Skårderud på omslaget beskriver som «en alvorlig bok om moderne ufrihet».«»

John Roald Pettersen, Utdanningsnytt.no

«Boken er i stor grad skrevet for foreldre, og kanskje særlig for storbarnsforeldre. Det er også denne gruppen lesere som sannsynligvis vil ha mest glede av å lese denne boken. For andre lesere byr boken på innsikt i de mange utfordringene kroppspresset i dagens samfunn skaper for ungdom og unge voksne»

Anne Tjønndal, Trønder-Avisa

«Kroppsklemma er et viktig bidrag i kampen mot å bare snakke om skjønnhetstyranniet og kroppspresset som ødelegger livskvaliteten til så mange unge. NÅ er det viktigste at vi sammen tar tak for at den oppvoksende generasjon skal få mulighet til å oppleve et positivt kroppsbilde og dreie fokus fra den kosmetiske kroppen til den funksjonelle kroppen!»

Jorunn Sundgot-Borgen (professor), Norges idrettshøyskole

«Som kunnskapsoppsummering av helsespørsmål som står sentralt for unge i dag er boken god, faglig tung og viktig. Allmennleger og helsesøstre, lærere og ungdomsledere kan godt lese den og få mer kunnskap om hvordan det står til i ungdomskulturen.»

Johanne Sundby, Tidsskrift for Den norske legeforening (utgave 17)

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kroppsklemma:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv