Gud er alltid større

kirkefedrenes teologiske språk

Hvordan beskriver vi det som ikke kan beskrives? Hvordan setter vi ord på en virkelighet som overgår vår forstand? Hvordan kan vi i det hele tatt tale om Gud? Helt siden kristendommens spede begynnelse har kirkens teologer arbeidet med disse spørsmålene. Les mer

385,-
Paperback
Sendes innen 3 - 10 dager

Logg inn for å se din bonus

Hvordan beskriver vi det som ikke kan beskrives? Hvordan setter vi ord på en virkelighet som overgår vår forstand? Hvordan kan vi i det hele tatt tale om Gud? Helt siden kristendommens spede begynnelse har kirkens teologer arbeidet med disse spørsmålene.

Ikke bare kirkens tradisjon, men hele den vestlige idehistorien har høstet uvurderlige impulser fra oldkirkens teologiske refleksjon omkring tema som grensen for erkjennelse, forholdet mellom tid og evighet, endelighet og uendelighet, og ikke minst forholdet mellom språk og virkelighet. Hensikten med denne boken er å formidle et innblikk i utviklingen av det teologiske språket gjennom de første århundrene av kristendommens historie.

Gud er alltid større presenterer 15 portrett av kirkefedrenes språkteologi - med vekt på kristne tenkere både fra den østlige og vestlige tradisjon: Ignatius av Antiokia, Justin Martyr, Ireneus, Klemens av Aleksandria, Origenes, Efraim Syreren, Gregor av Nazianz, Evagrius, Hieronimus, Augustin, Gregor den store, Romanos Meloden, Dionysius Areopagiten, Maximus Confessor, og Johannes av Damaskus.

Detaljer

Forlag
Novus
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål Dansk Flerspråklig Svensk
Sider
288
ISBN
9788270998319
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Originaltittel
Gud er alltid større
Format
24 x 17 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Gud er alltid større:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

2084

John C. Lennox
Innbundet 
218,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv