Politisk teologi

Tanken om at man bør holde religion og politikk adskilt har spilt en avgjørende rolle i vestlige land i flere hundre år. Dette idealet har rot i en overbevisning om at det er mulig å tenke seg en helt sekulær politikk, og at det er nødvendig for å fri politikken fra religionenes splittende kraft. Les mer

227,-

249,- Spar: 22,-

Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Tanken om at man bør holde religion og politikk adskilt har spilt en avgjørende rolle i vestlige land i flere hundre år. Dette idealet har rot i en overbevisning om at det er mulig å tenke seg en helt sekulær politikk, og at det er nødvendig for å fri politikken fra religionenes splittende kraft.

I de siste årene har flere påpekt at skillene mellom det politiske og det teologiske ikke er så entydige som man opprinnelig trodde. Populistiske og nasjonalistiske bevegelser er bare noen eksempler på at religion og teologiske ideer fortsatt er til stede i politikken på vis som utelukker en klar grenseoppgang mellom religiøse overbevisninger og politiske vurderinger.

Denne boka introduserer leseren for politisk teologi med den hensikt å utfordre skillene som ligger bak antagelsen om at sammenblanding av politikk og religion alltid er unaturlig og illegitimt. Ved hjelp av historiske og aktuelle eksempler viser boka hvordan politisk teologi kan hjelpe oss til å forstå mange av koblingene mellom politikk og religion i vestlige samfunn. Den belyser disse koblingene på en måte man sjelden finner i norsk samfunnsdebatt eller akademia.

Detaljer

Forlag
Dreyers forl.
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
228
ISBN
9788282654982
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Originaltittel
Politisk teologi
Format
20 x 13 cm
Serie
Dreyer perspektiv 11

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Politisk teologi:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Babel

Gaston Dorren
Innbundet 
354,- 389,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv