Min side Kundeservice Bli medlem

En psykiatrisk epidemi

illusjoner om psykiatriske legemidler

Hvis nyere psykiatriske legemidler er så gode som farmasøytisk industri og psykiatere vil ha oss til å tro, hvordan kan det ha seg at psykiske lidelser har eksplodert i samme tidsrom som disse nye legemidlene har vært på markedet? Med dette spørsmålet som utgangspunkt, tar den prisvinnende vitenskapsjournalisten Robert Whitaker leseren med på en reise gjennom psykiatriens moderne historie, med særlig fokus på forskning som ligger til grunn for dagens omfattende bruk av psykiatriske legemidler. Les mer

395,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Hvis nyere psykiatriske legemidler er så gode som farmasøytisk industri og psykiatere vil ha oss til å tro, hvordan kan det ha seg at psykiske lidelser har eksplodert i samme tidsrom som disse nye legemidlene har vært på markedet? Med dette spørsmålet som utgangspunkt, tar den prisvinnende vitenskapsjournalisten Robert Whitaker leseren med på en reise gjennom psykiatriens moderne historie, med særlig fokus på forskning som ligger til grunn for dagens omfattende bruk av psykiatriske legemidler. En psykiatrisk epidemi snur opp ned på våre gjengse oppfatninger om psykiatri. Fikser psykiatriske legemidler en «kjemisk ubalanse» i hjernen, eller er det at disse medisinene faktisk skaper slik ubalanse? Forskere undersøkte dette i flere tiår. Svaret som forelå allerede på slutten av 1980-tallet både forbløffer og sjokkerer.

De siste 50 årene har forskere undersøkt langtidsvirkningene til de psykiatriske legemidlene. Fant de at disse legemidlene hjelper brukerne til å fungere bedre? Opplevde de god fysisk helse? Eller fant de at disse legemidlene, av paradoksale grunner, derimot økte sannsynligheten for at brukerne ville bli kronisk syke, få svekket funksjonsevne, og bli mer utsatt for psykiske lidelser?

Dette er den første boka som undersøker resultatene ved langtidsbruk av psykiatriske legemidler. Er langtidsresultatene best for medisinerte eller ikke-medisinerte schizofrenipasienter? Øker bruken av antidepressiva risikoen for at deprimerte vil bli uføre? Går det bedre med bipolare pasienter i dag enn for 40 år siden, eller mye verre? Hvorfor har resultatene fra studiene av langtidsvirkninger - som alle peker i samme retning - vært unndratt offentligheten?

Robert Whitaker er en amerikansk vitenskapsjournalist som har vunnet en rekke priser for artikler innenfor medisin og vitenskap.

Detaljer

Forlag
Abstrakt
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
448
ISBN
9788279353560
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2014
Originaltittel
Anatomy of an epidemic
Format
23 x 17 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på En psykiatrisk epidemi:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Støy

Daniel Kahneman
Innbundet 
409,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv