Min side Kundeservice Bli medlem

2020

post festum

«Fortsettelsen av Gunnar Staalesens historiske romanserie fra Bergen er et skattkammer for en historieinteressert leser. Lesefesten er heldigvis ikke over for alle dem som lot seg oppsluke av de tre tidligere bindene i det som ble kalt Bergenstrilogien (...) Post festum kan leses frittstående, men lesere som har fulgt serien og ønsker seg mer av det samme får forventningene oppfylt. »

Elin Brend Bjørhei, VG

2020. Post festum er en frittstående fortsettelse av Gunnar Staalesens bredt anlagte romantrilogi om Bergen og Norge i det 20. århundre. De siste tjue årene omfatter store og dramatiske begivenheter, som terrorangrepet i USA 11. Les mer

429,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

2020. Post festum er en frittstående fortsettelse av Gunnar Staalesens bredt anlagte romantrilogi om Bergen og Norge i det 20. århundre. De siste tjue årene omfatter store og dramatiske begivenheter, som terrorangrepet i USA 11. september 2001 og terrorhandlingen som rystet Norge 22. juli 2011. Oljealderen nærmer seg kanskje slutten, og kampen står om miljø, klima og fundamentalisme. Verden er connected på helt andre måter enn før.
Mot dette bakteppet veves en handling av sterke følelser, gammelt hat og nag, følelsesmessige forlis, personlige tragedier og drømmer om kjærlighet. Her følger vi representanter for familiene Nesbø, Brandt, Moland - kjent fra Hundreårstrilogien - og flere andre gjennom de siste tjue årene av norsk og internasjonal historie, fra årtusenskiftet til koronaåret 2020. Under det hele hviler gåten om den såkalte Isdalskvinnen, et mystisk dødsfall som inntraff i Bergen i november 1970. Nye opplysninger kommer Varg Veum for øre. Kan han oppklare saken om Isdalskvinnen, 50 år på overtid?

Medlemsvurdering:
Likte trilogien veldig godt da den kom. Synes det var utrolig gøy med en fjerde bok! Kan anbefales!

Birte

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788205554504
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Serie
Bergenstrilogien 4

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Fortsettelsen av Gunnar Staalesens historiske romanserie fra Bergen er et skattkammer for en historieinteressert leser. Lesefesten er heldigvis ikke over for alle dem som lot seg oppsluke av de tre tidligere bindene i det som ble kalt Bergenstrilogien (...) Post festum kan leses frittstående, men lesere som har fulgt serien og ønsker seg mer av det samme får forventningene oppfylt. »

Elin Brend Bjørhei, VG

«Gunnar Staalesen gir liv og puls til vår nære historie (...) Men hvordan går det med Isdalskvinnen? (...) Svaret på gåten er overraskende originalt, og godt motivert med forgreininger tilbake til krigen. Staalesens løsning vil nok glede byens mange hobbydetektiver.»

Gro Jørstad Nilsen, Bergens Tidende

«2020. Post festum er blitt en vellykket litterær attpåklatt ... Staalesen er grundig i beskrivelsen av historiske detaljer, sjonglerer ubesværet med ulike dialekter, og han har stålkontroll på det etter hvert ganske innfløkte persongalleriet.»

Mari Grydeland, Aftenposten

«Det er stort, fascinerende detaljert og skrevet med innsikt – og ikke minst et tydelig ståsted. (...) De grundigere partiene er velskrevne, de kommer personene nær og gir innsikt for den som husker, kanskje også for en yngre leser som ikke kjenner begivenheter igjen. (...) Varg Veum og Isdalskvinnen danner ytterpunktene for denne romanen. Imellom ligger det egentlige stoffet, en nesten komplett fortelling om Bergen, om Norge i verden og om alt som hendte oss fra årtusenskiftet til pandemiens tid og 2020. (...) »

Leif Ekle, nrk.no

Medlemmers vurdering

B
Birte – 18.10.2022

– Likte trilogien veldig godt da den kom. Synes det var utrolig gøy med en fjerde bok! Kan anbefales!

J
Jan Erik Christoffersen – 16.12.2021

– Staalesen er alltid engasjerende

A
Astrid Tellnes – 16.12.2021

– Stålesen skriver alltid godt. Avslutningen av trilogien er like god som resten.

I
Iris Hongrø – 15.12.2021

– Jeg leste hele serien da bøkene kom ut. Da det kom en fortsettelse, måtte jeg kjøpe den. Jeg ble ikke skuffet. Det tok litt tid å komme inn i alle navnene, men etter hvert ble det sammenheng. Det var morsomt med et tilbakeblikk på alt som har hendt de siste 20 åra. Jeg skulle bare ønske jeg var bedre kjent i Bergen.

L
LilliAnn Drønen – 15.12.2021

– 2020

T
Terje Engberg – 14.12.2021

– Holder på å lese den. Bare lest ca 100 sider, men dette er helt i tråd med Stålesen sin måte å bygge opp en roman. Minner veldig mye om triologien fra forrige århundre. Gleder meg til lese videre. Anbefales.

S
Sissel øvretveit – 14.12.2021

– Nesten en geografitime i Bergen

A
Atle Eikeland – 14.12.2021

– Medrivende bok, meget god beskrivelse av de siste 20 år sett gjennom øynene til et mangfoldig persongalleri.

M
Mona Totland – 14.12.2021

– 2020 Stålesen

P
Per Gjerde – 10.11.2021

– This book is the worst Staalelsen has written. He tried to do too much. After 50 pages, it went straight in the garbage can

P
Per Gjerde – 10.11.2021

– This book is the worst Staalelsen has written. He tried to do too much. After 50 pages, it went straight in the garbage can

E
Erlend, redaktør Bokklubben – 05.10.2021

– Hva kan en privatetterforsker fra Bergen fortelle oss om vår nære historie? Varg Veum er ingen historielærer, men han blir godt hjulpet av Gunnar Staalesen som absolutt fortjener den beskrivelsen. For tjue år siden gjorde Staalesen enorm suksess da han gjennom tre romaner ga oss Bergens historie og med det hele Norges historie gjennom forrige århundre. Nå har han tatt for seg de siste tjue årene av historien vår. Og når vi ser tilbake er det utvilsomt tjue begivenhetsrike år! Med utgangspunkt i Bergen og fremdeles med Varg Veum i bakgrunnen henter Staalesen frem historiske hendelser fra disse årene, men Staalesen gjør mer enn å gjenfortelle historien. Han evner å illustrere hvordan ulike hendelser både her hjemme og utenfor landets grenser har vært med på å endre livene våre kanskje uten at vi ser det selv. Vi er alle en del av historien og historien virker inn på oss alle.

Oppdag mer

Bøker som ligner på 2020:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv