Deretter

"En uhyre sterk diktbok om Utøya-tragedien. Den kommer bare til å vokse i betydning."

Espen Grønlie, Dagbladet, Årets beste bøker 2021

Sorg påvirker oss kroppslig, abstrakt og personlig. Sorgen er et motstykke til den uuttømmelige følelsen vi har for hverandre - kjærligheten. Diktene i Deretter springer ut av vitnebeskrivelser fra terrorangrepet og tiltalebeslutningen fra 22. Les mer

318,-

349,- Spar: 31,-

Innbundet
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Sorg påvirker oss kroppslig, abstrakt og personlig. Sorgen er et motstykke til den uuttømmelige følelsen vi har for hverandre - kjærligheten. Diktene i Deretter springer ut av vitnebeskrivelser fra terrorangrepet og tiltalebeslutningen fra 22. juli-rettssaken. Tekstene går samtidig i dialog med sorgdiktning fra litteraturhistorien.

Diktsamlingen Deretter er et felles kunstprosjekt over landegrenser, et unikt samarbeid mellom to poeter fra to land: norske Endre Ruset og engelske Harry Man. Samarbeidet har pågått over fire år, der tekst, visuell profil og komposisjon er blitt utvekslet og utviklet i fellesskap. Det er kanskje mest presist å beskrive boken som et «samskrift», skrevet for et norsk originalverk i diktform. Samlingen kommer også ut på engelsk, i en forkortet utgave, under tittelen Thereafter (Hercules Editions).

Deretter er en diktsamling som forsøker å minnes de som mistet livet i terroraksjonen i Regjeringskvartalet og på Utøya.

Detaljer

Forlag
Flamme
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
216
ISBN
9788282883566
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Deretter
Format
23 x 22 cm
Serie
F° 459

Anmeldelser

"En uhyre sterk diktbok om Utøya-tragedien. Den kommer bare til å vokse i betydning."

Espen Grønlie, Dagbladet, Årets beste bøker 2021

"Endre Ruset og Harry Man skriv rik poesi om eit norsk traume (...) Eg har sans for den forsiktige, tilbakehaldne, men likevel klåre språkbruken, nett som om poetane veit at i dette høvet kan dei få alle til å gråte, men dei vil ikkje gje seg inn på den vegen, snarare halde fast det som er så vanskeleg å ta og halde i, fråværet."

Sindre Ekrheim, Dag og Tid

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Deretter:

15:25

Aina M. Ertzeid
Innbundet 
345,- 379,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logos

Finn Bjørnseth
Paperback 
179,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv