Gigantsalget er utvidet: inntil -80 %
Min side Kundeservice Bli medlem

Moren

historien om Wenche Behring Breivik

"Moren. Historien om Wenche Behring Breivik" handler om moren til terroristen og massemorderen Anders Behring Breivik. Sent på kvelden 22. juli 2011 hentet politiet henne ut av leiligheten hennes på Hoff i Oslo. Les mer

169,-
E-bok
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

"Moren. Historien om Wenche Behring Breivik" handler om moren til terroristen og massemorderen Anders Behring Breivik. Sent på kvelden 22. juli 2011 hentet politiet henne ut av leiligheten hennes på Hoff i Oslo. Sønnen hadde tilstått å stå bak bomben i regjeringskvartalet og skytingen på Utøya samme dag. I løpet av noen minutter var livet hennes snudd på hodet. Hun var for alltid forbundet med den største terrorhandlingen på norsk jord i fredstid. Og hun var helt alene.

Svært lite er kjent om Wenche Behring Breivik og hennes og familiens bakgrunn, og om hvordan hun opplevde tiden etter 22. juli 2011. Hun ga ingen intervjuer til media. Journalist og forfatter Marit Christensen ble kjent med henne på senvinteren 2012, da Wenche Behring Breivik ba henne om hjelp til å sette ord på sin livshistorie. De to kvinnene er begge født like etter krigen og tilhører samme generasjon, men deres liv ble likevel helt forskjellige.

I denne boka forteller Marit Christensen historien til kvinnen hun ble kjent med - og om sine møter med en mor i sjokk, sorg og sinne etter sønnens grufulle gjerninger. Wenche Behring Breiviks opprinnelige ønske om å få hjelp til å skrive en bok, og senere hennes ønske om å få boka ferdigstilt under andre forutsetninger, ble til en egen fortelling i det siste året av hennes liv, mens hun kjempet med uhelbredelig kreft. Den fortellingen er også en del av denne boka. "Boka «Moren» er en veldig personlig, intens og ganske varm skildring av Wenche Behring Breiviks liv. (...) Det er godt skrevet, medrivende og interessant å lese."
Kjell Lars Berge, NRK

"Marit Christensens bok blir halden saman av personlege erindringar om dei usynlege klasseavgrunnane på Oslos vestkant. Direkte og indirekte er «Moren» eit tidsdokument frå Norge, om forkomne draumar og forspilt liv, men inga forklaring på det som skjedde den 22. juli 2011."
Edvard Hoem, Klassekampen

Medlemsvurdering:
Jeg syns mye av det som sies om Marit Christensen er urettferdig. Denne boken virker ærlig, den er villet av moren og det er et behov for den. Istedenfor det bildet som forsøkes tegnet av en mor med bare problemer får vi her et mye mer utfyllende bilde. Wenche Breivik har mye å være stolt over, hun har greid å stå alene gjennom mye og har åpenbart levd for sine barn. Livet er ikke alltid sånn at man får riktig støtte og hjelp, eller har full innsikt i alt. Ut fra sine forutsetninger er det viktig at morens versjon kommer fram. Jeg syns Marit gjør dette riktig! Jeg syns hun viser varme og forståelse og tror hun må ha vært en god støtte for Wenche gjennom det siste året. Så takk Marit Christensen, nå kan det komme hva det vil framover for meg av papirer, "ekspertuttalelser" og forståsegpåere. Jeg tror vi fikk det riktige bildet her.

Beate Eriksen

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788203294525
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2013

Les utdrag

Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

H
Hilde Kristin Auran – 11.01.2017

– Moren

B
Beate Eriksen – 22.11.2013

– Jeg syns mye av det som sies om Marit Christensen er urettferdig. Denne boken virker ærlig, den er villet av moren og det er et behov for den. Istedenfor det bildet som forsøkes tegnet av en mor med bare problemer får vi her et mye mer utfyllende bilde. Wenche Breivik har mye å være stolt over, hun har greid å stå alene gjennom mye og har åpenbart levd for sine barn. Livet er ikke alltid sånn at man får riktig støtte og hjelp, eller har full innsikt i alt. Ut fra sine forutsetninger er det viktig at morens versjon kommer fram. Jeg syns Marit gjør dette riktig! Jeg syns hun viser varme og forståelse og tror hun må ha vært en god støtte for Wenche gjennom det siste året. Så takk Marit Christensen, nå kan det komme hva det vil framover for meg av papirer, "ekspertuttalelser" og forståsegpåere. Jeg tror vi fikk det riktige bildet her.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Moren:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv