Meny
 

Nynazister blant oss

på innsiden av den nye høyreekstremismen

«Harald S. Klungtveit har skrevet en skremmende bok om den nye høyreekstremismen i Norge.»

, Dagbladet Terningkast 5
Ingen vet hva Peters attentatkoffert skulle brukes til i Sverige i 2018. Eller hva som ville skjedd hvis kameratene til norske Haakon og Tommy - terrorcellen som hadde fått hemmelig våpentrening i Russland - hadde stilt inn sin tredje bombe til å gå av en time tidligere. Les mer
Vår pris
363,-
Spar
36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 363,-
Spar: 36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Om boka

Ingen vet hva Peters attentatkoffert skulle brukes til i Sverige i 2018. Eller hva som ville skjedd hvis kameratene til norske Haakon og Tommy - terrorcellen som hadde fått hemmelig våpentrening i Russland - hadde stilt inn sin tredje bombe til å gå av en time tidligere. Hva slags krig er det Øystein fra Rogaland har forberedt seg på?

I dagens Norden er ikke den organiserte høyreekstremismen bare blodig. Den er også en del av storpolitikk og kommunestyrer, folkelige Facebook-grupper og lokalsamfunn med barnehager, lærere med voldsalarm, samlinger i folkets hus, politifolk i villrede og Donald Trumps tasturkrigere. Nazister er hemmelige narkomane, partipolitikere er hemmelige nazister.

Noen av dagens nynazister var bare 12-14 år gamle 22. juli 2011. Hva var det med dagene og årene etterpå som overbeviste dem om terroristenes ideologi? Hva er det de blir enige om i internetts mørkeste fora i 2020? Dette er det første detaljerte innblikket i moderne rekruttering til Hitlers ideer på tvers av de nordiske landene - og i hvem det egentlig er som skjuler seg bak skjold, faner og falske nettidentiteter.

«I tillegg til sin research som journalist, baserer hans første bok seg på et rikt tilfang av litteratur, dokumenter og skjermdumper fra sosiale medier. ... veldokumentert og velskrevet» Terningkast 5, Dagbladet

Fakta

Anmeldelser

«Harald S. Klungtveit har skrevet en skremmende bok om den nye høyreekstremismen i Norge.»

, Dagbladet Terningkast 5

«Det er, dessverre, livsviktig for oss som samfunn å ha inngående kunnskap om de voldelige grupperingene på ytre høyre fløy. Nynazister blant oss gir oss det, i et overskuddspreget språk. Derfor bør samfunnsengasjerte kjenne sin besøkelsestid, og ikke minst folk som jobber med ungdom.» Aftenposten»

Dagbladet

«Klungtveits metode er ikkje berre heltemodig, men strengt faktabasert og ekstremt detaljert. nøktern og profesjonell. Detaljnivået, ordbruken og valdspotensialet som kjem fram i boka er så ekstremt, men likevel høgst verkeleg og realistisk, noko som gjer at boka har same effekt som ein ekte grøssar» Vårt Land»

« «Nynazister blant oss» er et politisk smitteverntiltak. På fremragende journalistisk vis demonstrerer Klungtveit faren ved ukontrollert spredning av denne dødelige ideologien, og bidrar på den måten forhåpentlig til flokkimmunitet. Stavanger Aftenblad, terningkast 5»