Meny
Jo Nesbø: Blodmåne
Blodmåne - Jo Nesbø

Blodmåne

Serie: Harry Hole 13

« Blodmåne er en Harry Hole-krim av beste klasse. Cliffhangeren til neste bok er allerede på plass, så her er det liten tvil. Harry Hole er tilbake for å bli. »

, VG Terningkast 5

Det ser ofte dårlig ut for Harry Hole, men for trettende gang har Jo Nesbø klart å få vår alles helt Harry Hole på beina igjen – det er godt gjort av dem begge.

Les mer
Politi
Serie
Bestselgende forfatter
Bøkene folk snakker om
Vår pris
393,-
Spar
56,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 393,-
Spar: 56,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Presentert av Erlend Sørskaar, redaktør

Venner for livet

Det er ikke første gang vi møter Harry Hole i situasjon som denne. Alene, ute av politiet, borte fra kolleger og venner. Borte fra Norge. Bare Harry og en gammel venn. Whiskyflaska. Harry har reist til Los Angeles for å drikke seg i hjel etter at livet hans virkelig er gått i stykker. Langt på vei har han greid det, men ikke helt denne gangen heller. 

Han har blitt kjent med den eldre filmskuespilleren Lucille. Hun har gitt ham husly, selskap og en skreddersydd dress. Men som Harry bærer også hun på en historie. Hennes historie er en gjeld til et narkotikakartell på én million dollar ...

Et tilbud man ikke kan si nei til
Samtidig. I Oslo er to jenter forsvunnet og drept. Det eneste de har felles er at begge var på fest hos en kjent eiendomsbaron før de forsvant. Eiendomsbaronen seiler opp som hovedmistenkt hos politiet og i pressen, men uten bevis blir det foreløpig med mistanken. Politiet står fast, og Katrine Bratt vil kontakte den eneste hun ser for seg kan løse saken, landets fremste spesialist på seriemord. Men for sjefene i politiet er et samarbeid med Harry Hole uaktuelt. Helt uaktuelt! Den mistenkte eiendomsbaronen vil derimot hyre inn Harry Hole som privatetterforsker for å renvaske seg fra mistanken. Harry takker kontant nei, men det er før det nevnte narkokartellet tar Lucille som gissel. Løser Harry saken, vil eiendomsbaronen utbetale en bonus som dekker Lucilles narkogjeld.

Hjemme i Norge samler Harry et lag bare han kunne ha satt sammen. Men for faste Hole-lesere er det litt av et drømmelag han stabler på beina. 

Holes dream team
Barndomsvennen Øystein kjenner leserne fra tidligere som taxisjåfør. Nå livnærer han seg i stedet på kokainsalg, men har heldigvis beholdt taxien, dermed har Harry et framkomstmiddel. I tillegg får de med seg den korrupte politimannen Truls Berntsen. Berntsen er tatt ut av tjeneste i politiet, men har fortsatt tilgang til politiets etterforskningsmateriale. Og endelig, psykologen Ståle Aune, som har hjulpet Harry gang på gang for å komme inn i gjerningsmannens tankesett. Men denne gangen er Aune i utgangspunktet ikke i stand til å hjelpe. Han befinner seg på Radiumhospitalet, innlagt med dødelig kreft, men det er lite han heller vil enn å hjelpe Harry en siste gang. 

Harry er pragmatisk; kan Aune bidra en siste gang, er det verdt det, og teamet hans etablerer basen sin på Aunes sykeværelse. Aune vet ikke hvor lang tid han har igjen, og alt Harry vet, er at narkokartellet har gitt ham ti dager på å skaffe pengene som kan redde Lucille. 

Klokka tikker, og det er varslet blodmåne over Oslo.

 

ANMELDELSER:

Terningkast 5 Sindre Hovdenakk, VG
Terningkast 5 Cathrine Krøger, Dagbladet
Terningkast 5 Atle Nielsen, BOK365

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Aschehoug
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 487
ISBN: 9788252593099
Utgave: 1. utg.
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8204179
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

« Blodmåne er en Harry Hole-krim av beste klasse. Cliffhangeren til neste bok er allerede på plass, så her er det liten tvil. Harry Hole er tilbake for å bli. »

, VG Terningkast 5

« Nesbøs styrke som krimforfatter er nettopp at han drar på, både i språk, typer og plott. Han har en kjapphet, energi og selvsikkerhet som gjør dette til eventyrlig krim. Ren underholdning selvsagt, uttenkt og utspekulert. Men heldigvis uten å ta helt av i blodige actionscener og ville innfall som i tidligere bøker har ført galt av sted. »

, Dagbladet Terningkast 5

« Blå bukk, grønn kokain og rød måne i Harry Hole nummer 13. Som står som en påle. »

, BOK365 Terningkast 5

« «Blodmåne» er den 13. romanen i Jo Nesbøs serie om Harry Hole. Det viser seg å være et lykketall for mange av deres tilhengere. »

Dagsavisen

« Bør ikke leses ved matbordet »

, NRK