Meny
 

Falken

Serie: Kristin Bye 4

«Egeland viser at han tilhører eliteserien i norsk spenningsbransje.»

, Dagbladet
En trikk blir kapret i Oslo sentrum. For gislene og politiet venter et åndeløst mareritt. I Tom Egelands intenst spennende thriller følger vi kaprerne, gislene, politiet, politikerne og mediene – minutt for minutt, hjerteslag for hjerteslag. Les mer
Vår pris
99,-
Spar
300,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Vår pris: 99,-
Spar: 300,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Det er en brennhet julidag i Oslo, og lufta dirrer over asfalten. Passasjerene på 19-trikken er opptatt med sitt, de hører på musikk, tenker på jobben eller hva de skal spise til middag. Brått blir de revet ut av hverdagens dagdrømmer. Det utenkelig har skjedd: Plutselig entrer flere bevæpnede menn trikken – midt i et sommerstille Oslo er trikken kapret.

På skinner
Trikken går jo i utgangspunktet bare sin faste rute mellom endestasjonene – hvor vanskelig kan det være å sende den ut på et sidespor der det er anledning til å stoppe den …? Men kaprerne har lagt intrikate planer og sikret seg mot alle framstøt fra politiet. De dekker til vinduene, så det blir vanskelig å følge med på kaprernes bevegelser inne på trikken. Det er heller ikke lett å ordne avlytting på et kjøretøy i bevegelse. Med politiet på hjul kjører trikken runde på runde i byen denne stekende hete juliettermiddagen. Og hva er det egentlig kaprerne ønsker å oppnå?

Intens thriller
Politiet famler i blinde, her er flere hensyn å ta – ikke bare skal de løse gisselsituasjonen, de har også sikkerheten til alle de skuelystne å tenke på. For hele byen venter et åndeløst mareritt. Ingen vet hva som foregår bak de tildekkede vinduene. Og hvordan i all verden kan Journalistene i Kanal ABC være så godt informert? Har de noen på innsiden? Journalist Kristin Bye, kjent fra blant annet Ulvenatten har fått en ny kollega, Linda Mikalsen. Med gode kilder, enormt pågangsmot og erfaring fra tidligere gisselsituasjoner kommer de to journalistene tettere på gisseltagerne enn noen annen …

I denne intenst spennende thrilleren følger vi kaprerne, gislene, politiet, politikerne og mediene – minutt for minutt, hjerteslag for hjerteslag. Vil saken få en løsning før desperasjonen tar overhånd? Vi blir kjent med hver enkelt passasjer, og kjenner hvordan desperasjonen river i dem etter hvert som trikketuren skrider fram. Tom Egeland leverer tettpakket spenning, perfekt for en deilig stund i godstolen.

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Capitana
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 479
ISBN: 9788252589825
Utgave: 1. utg.
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8139512
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger
 

Tom Egeland (f. 1959) er tidligere journalist og nå fulltids forfatter. Egelands populære, bestselgende teologiske thrillere om arkeologdetektiven Bjørn Beltø er oversatt til ikke mindre enn 24 språk. Egeland har mottatt en rekke litterære priser – blant annet Rivertonprisen og Riksmålsprisen. Han har også blitt tildelt ARKs barnebokpris for ungdomsromanen Katakombens hemmelighet.

 

Katastrofepotensial

Tom Egeland intervjuet av Erlend Sørskaar 

– Jeg fikk ideen på en trikketur hjem til Ljabru: Hva om flere passasjerer tok frem våpen og kapret trikken? Tom Egeland pønsker på det verste som kan skje. 

Vi har blitt vant til at Bjørn Beltø reiser verden rundt i Beltø-romanene, denne gangen er handlingen lagt til Oslo. Hvordan er det å plutselig skrive om hendelser rett utenfor din egen stuedør?

– Gudene vet hva Bjørn Beltø har rotet seg opp i. For meg har det i hvert fall vært befriende å skrive om noe helt annet: om Oslo og 19-trikken, om taktisk og strategisk politiarbeid, og om politikere som roter  det til for seg. For ikke å snakke om skjebnene og tankene til de ti gislene på trikken. Dessuten var det grugøy og skummelt å leve seg inn i planleggingen til en gruppe kaprere. Jeg mener, er det i det hele tatt mulig å kapre en trikk i Oslo sentrum, og slippe unna? Og hvordan går du i så fall fram? 

– Denne gangen har du lagt Bjørn Beltø til side og tatt fram en gammel venn, journalisten Kristin Bye. Er det journalisten i deg som er tilbake? 

– Jeg liker å skildre miljøet og tenkningen i en pulserende nyhetsredaksjon. Jeg har tross alt vært journalist i 30 år. Jeg utga min første journalistkrim i 1997, Trollspeilet, men Falken er nok tettere på handlingen i Ulvenatten (2005), som ble bok, film og tv-serie. På sin måte er jo også journalisten en slags detektiv. 

– Hvordan fikk du ideen til å kapre en trikk?

– Jeg fikk ideen på en trikketur hjem til Ljabru: Hva om flere passasjerer tok fram våpen og kapret trikken? Å kapre et fly er så å si blitt umulig, men å kapre en trikk og la den kjøre rundt i byen, tett fulgt av en lang hale med politibiler, er som skapt for nyhetsmedienes  dramaturgi. Mens folk flest planlegger hva de skal lage til middag, sitter vi krimforfattere og tenker: Hva er det absolutt verste som kunne hende akkurat nå. Og så lar vi det skje – mellom permene i en bok. 

– Som krimforfatter og president i Rivertonklubben er vel påsken den virkelig store høytiden for deg. Hva skal du lese i påsken? Og har du en krimfavoritt å anbefale? 

– Jeg har en halvmeter høy bokbunke som venter på å bli lest. La meg få anbefale tre krimdebutanter: John Kåre Raake med Isen, Ruth Lillegraven med Alt er mitt og Lasse Gallefoss med Krigernes fred. Vil du lese en klassiker: Sort messe av John Dickson Carr. 

 

«Egeland viser at han tilhører eliteserien i norsk spenningsbransje.»

, Dagbladet

«Tom Egeland skriver godt og holder spenningen ved like helt til den – muligens – bitre slutten.»

, VG