Meny
 
Kniv - Jo Nesbø

Kniv

Serie: Harry Hole 12

«Jo Nesbø har nok en gang skrevet en gnistrende spennende kriminalroman der både Harry Hole og leseren virvles inn i utallige labyrinter på jakt etter gjerningspersonen. Nesbø er en spenningens mester og makter å holde spenningsnivået på høyt plan gjennom hele romanen.»

, Tvedestrandsposten Terningkast 6
Harry Hole har rykket tilbake til start. Han har begynt å drikke igjen, Rakel har kastet ham ut og han bor i Sofies gate, i samme bygård. Men i leiligheten under. I tung bakrus våkner han og aner det verste. Les mer
Vår pris
99,-
Spar
300,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Vår pris: 99,-
Spar: 300,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Presentert av Erlend Sørskaar, redaktør

Harry Holes avgrunn

Det begynner ikke lyst for Harry Hole denne gangen heller. Rakel har kastet ham ut, han har mistet jobben på Politihøgskolen, men får aller nådigst jobbe som papirflytter på Politihuset. Ingen optimal tilværelse, men gjennom de elleve første Hole-bøkene har vi lært oss å elske Harrys kamp for å komme seg ovenpå igjen. Uten å røpe for mye kan jeg si såpass som at den tolvte Hole-romanen er minst like minneverdig som de foregående. Vi spår seksere på terningen – gjør deg klar for et nytt møte med en gammel venn!

Vår mann våkner med tidenes bakrus, og vi føler med ham fra første stund. Harry Hole er tilbake der han har vært så ofte før. Aller nederst. På bånn. Men vi som kjenner ham, vet at det dessverre alltid er mulig å synke enda litt lenger ned. 

Kastet ut
Denne gangen er det om mulig enda verre stilt enn det pleier. Hans livs kjærlighet, Rakel, har kastet ham ut. På politihøgskolen har de også fått nok og sendt ham på dør. Heldigvis har Katrine Bratt klart å ordne en plass til ham i politiet, men her har han rykket helt tilbake til start, og vi finner ham på voldsavsnittet. Sammen med udugelige Truls Berntsen er han blitt tildelt arbeidsoppgaver på betjent 1-nivå. 

Trenger en skikkelig sak
Men uansett hvor langt ned det er mulig å komme, klarer ikke Harry å gi opp. Aldri. Uansett hvor mørkt det er rundt ham. Han drømmer om Rakel, han kommer seg på beina og han går løs på den møysommelige jobben med å komme seg tilbake til en normal, rusfri tilværelse. Men å nøste opp et rutinemessig ektefelledrap skaper ikke lenger engasjement hos Harry, det er de store sakene som driver ham. Han trenger en stor sak for reise seg igjen og leter seg derfor fram til en større sak, noe som i hans øyne ser ut som en perfekt sak. Tre uløste drapssaker og jakten på en seriemorder. 

Forloveden
Harrys første sak som ung etterforsker var Svein Finne-saken, en stor overgrepssak med atten ofre. Opprullingen ga Finne tjue år bak murene, samt en god grunn til å hate Harry Hole. Finne tilsto overgrepene, men mente at bevisene som ga ham en drapsdom var plantet. Han la derfor Harry Hole for hat. Nå, mange år og enda flere drapssaker senere, kjenner Harry ferten av Svein Finne. Tre uløste drap, alle med samme umiskjennelige signatur. Kan Finne være tilbake igjen etter alle disse årene, og lever hatet han hadde til Harry Hole fremdeles? 

Harry må velge mellom å gå under med en gang. Eller å reise seg og gå under senere. Kan hevntørsten frelse Harry? 

 

ANMELDELSER:

Terningkast 6 Svein Gjeruldsen, Tvedestrandsposten
Terningkast 5 Fredrik Wandrup, Dagbladet
Terningkast 5 Sindre Hovdenakk, VG
Terningkast 5 Tarald Aano, Stavanger Aftenblad
Terningkast 5 Adressa
Terningkast 5 Vidar Kvalshaug, BOK365

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Aschehoug
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 519
ISBN: 9788203364181
Utgave: 1. utg.
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8137943
Rivertonprisen 2019
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger
 
 

«Jo Nesbø har nok en gang skrevet en gnistrende spennende kriminalroman der både Harry Hole og leseren virvles inn i utallige labyrinter på jakt etter gjerningspersonen. Nesbø er en spenningens mester og makter å holde spenningsnivået på høyt plan gjennom hele romanen.»

, Tvedestrandsposten Terningkast 6

«Jo Nesbø har gjort det igjen. Hans nye roman, 'Kniv', er en fabelaktig og forrykende spenningsroman. Og en krim på høyt nivå.»

, Dagbladet Terningkast 5

«Jo Nesbø viser seg som en mesterskredder innenfor krimkonfeksjonen. Eller for å bruke en kanskje mer nærliggende metafor: Nesbøs litterære overganger sitter som en velkomponert poplåt.»

, VG Terningkast 5

«Nesbø er håndverkeren som behersker faget sitt til fulle. Han driver fortellingen sin framover i elegant veksling mellom stillferdige (og ofte ganske vakre, og enda oftere kunnskapsrike) skildringer og dramatiske scener fulle av tempo og temperatur.»

, Stavanger Aftenblad Terningkast 5

«'Kniv' er en god bok nummer 12 om Harry Hole. Et mørkt univers fylt av livsgnist.»

Adressa Terningkast 5

«Dette er innsikt og spenning av god klasse.»

, BOK365 Terningkast 5

«Den skarpeste kniven skuffer ikke! (...) Jo Nesbø viser seg igjen å være i en egen divisjon når det kommer til fortellerteknikk, i miljøskildringer og detaljbeskrivelser.»

, Dagsavisen

«Jo Nesbø liker å overraske. Nesbø er vel i grunnen en mester i å vende historien når leseren tror han skjønner sammenhengen. Han holder tempo og spenning oppe til siste side og lar Hole overraske enda en gang.»

, Aftenposten