Meny

Mayday

«Norsk krimsensasjon: Bravo! Grethe Bøe brakdebuterer med en skremmende realistisk thriller, der Finnmark står i fare for å bli et nytt Krim.»

, Dagbladet Terningkast 5
Mayday av filmskaper og forfatter Grethe Bøe er en uhyggelig aktuell, arktisk thriller.


NATO-pilotene Ylva Nordahl og John Evans har en tilsynelatende umulig oppgave. De må iskald russisk tundra til fots - med fienden i hælene - for å komme seg til Norge og forhindre den ultimate katastrofen. Les mer
Vår pris
349,-
Spar
50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 349,-
Spar: 50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Om boka

Mayday av filmskaper og forfatter Grethe Bøe er en uhyggelig aktuell, arktisk thriller.


NATO-pilotene Ylva Nordahl og John Evans har en tilsynelatende umulig oppgave. De må iskald russisk tundra til fots - med fienden i hælene - for å komme seg til Norge og forhindre den ultimate katastrofen.


Mens forholdet mellom Russland og NATO er på frysepunktet, holder NATO sin største øvelse noensinne i Finnmark. Et F-16- fly med NATO-pilotene Ylva Nordahl og John Evans om bord havner i et sammenstøt med et russisk fly og blir skutt ned. Episoden utløser en storpolitisk krise, hvor både Russland og NATO tolker hendelsen som et angrep. Det eneste som kan hindre en alt-utslettende konflikt, er at Ylva og John kommer seg tilbake til Norge for å avsløre hva som egentlig skjedde. Det blir en kamp mot tiden hvor både Russlands president, NATO-sjefen og den private militærindustrien hvesser knivene. Jaget gjennom den ville, vakre arktiske tundraen oppdager Ylva at verken co-piloten John Evans eller dem hun har stolt på, er det de utgir seg for å være.


Fakta

Bla i boka

Anmeldelser

«Norsk krimsensasjon: Bravo! Grethe Bøe brakdebuterer med en skremmende realistisk thriller, der Finnmark står i fare for å bli et nytt Krim.»

, Dagbladet Terningkast 5

«... en iskald thriller med en unik kvinnelig helt. (...) Fortellingen er velskrevet, stramt redigert og det er lett å henge med i svingene. ... en spennende, original og tankevekkende debut.»

, Stavanger Aftenblad Terningkast 5

«Den beste krimdebuten jeg har lest»

, Nettavisen Terningkast 5

«Det er forfriskende at det kommer en kvinnelig krimforfatter som satser på en thrillersjanger dominert av menn – og som allerede skriver med autoritet og tyngde om alt fra storpolitikk og reindrift, til hvordan man flyr et F-16-fly. Og ikke minst med et språk som rommer gode og kreative skildringer og formuleringer.»

, VG

«Særdeles frisk debutant»

, Adresseavisen

«En fremragende, iskald og sitrende thriller, med en kvinnelig helt.» «NATO-piloter, et iskaldt øde landskap, F-16-fly og Russland/Norge er bare noe av det som resulterer i en konfetti av en lesefest.» «Dette er uten tvil en av årets beste debutanter. Jeg tar av meg hatten for denne bunnsolide debuten, og ønsker henne velkommen i gjengen av thrillere- og krimforfattere. For Bøe, ja, hun kan skrive. Gleder meg allerede til neste fra henne.»

, Randaberg 24 / Boktimmy Terningkast 5

«Underholdende og smart»

, Aftenposten

«Grethe Bøe har skapt en story med stor tyngde når det gjelder stoffets aktualitet.» «Troverdigheten må ofte vike når spenningshøyden skal erobre stoffet - men også her lykkes Bøe så absolutt!» «(...) at storpolitikken får en så bred forklarende plass, gjør stoffet mer enn vanlig interessant.»

, Gjengangeren

«Hils på nordområdenes svar på Lisbeth Salander.» «Sluttscenene er dramatiske og svært spennende. Med en fin vri som løfter historien.» Grethe Bøes debutroman er spennende og original (...).»

, BOK365