Min side Kundeservice Bli medlem

Coq rouge

En ledende tjenestemann i det svenske sikkerhetspolitiet blir funnet skutt i Stockholm. Myndighetene er forvirret. Terrorhandlingene i verden øker. Er det PLO, Svart september, eller en kombinasjon av begge disse organisasjonene? Carl Gustaf Gilbert Hamilton har offisielt studert statsvitenskap i California. Les mer

149,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

En ledende tjenestemann i det svenske sikkerhetspolitiet blir funnet skutt i Stockholm. Myndighetene er forvirret. Terrorhandlingene i verden øker. Er det PLO, Svart september, eller en kombinasjon av begge disse organisasjonene? Carl Gustaf Gilbert Hamilton har offisielt studert statsvitenskap i California. I virkeligheten har han fått topptrening som antiterroragent. Mordet på Saposjefen blir hans første store sak, med tråder til Oslo, Beirut, Lillehammer, Israel og Iran. Men det endelige oppgjøret skjer i Stockholm. Og Carl Hamiltons identitet tåkelegges bak kodenavnet Coq Rouge. Dette er den første boka om Hamilton.

Medlemsvurdering:
Dette er den første boka om Carl Gustav Gilbert Hamilton. Vi møter Hamilton i tiden like etter hjemkomsten fra San Diego, i det han fortsatt er reserveoffiseer i den svenske flåten og ansatt på Säpo i Stockholm. Et mord på en av Hamiltons eldre kollegaer ryster sikkerhetspolitiet, noe som fører til en massiv jakt på gjerningsmannen/mennene, og ikke minst den/disses motiv. Hamilton blir tidlig innlemmet i en etterforskningsgruppe bestående av to eldre kollegaer og ham selv. De to eldre kollegaene er noe skeptiske til Hamilton i utgangspunktet, da de ser på ham som en typisk skrivebordsaristokrat. Lite vet de om at Hamilton tilhører en elite av verdens best utdannede spioner. Denne boka er starten på en spionthrillerserie i særklasse, og anbefales på det varmeste.

Aleksander Dypvik Myklebust

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Vigmostad Bjørke
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788241956171
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Coq rouge
Serie
Hamilton 1
Historien om Carl Hamilton 1

Medlemmers vurdering

T
TRD – 22.06.2007

– Carl Gustaf Gilbert Hamilton er en hard mann. Stillferdig ble den adelige mannen rekruttert inn i en militær, svensk nysatsning. Svenskene skulle også utdanne toppagenter. Hamilton er en militær hardhaus. Nå er han noe malplassert i det svenske sikkerhetspolitiet og blir involert i drapsetterforskningen når Saposjefen myrdes. Mistankes rettes mot PLO, men alt er ikke så enkelt. Den noe kalde og beinharde Carl sendes ut til Beirut hvor møtet med PLO-geriljaen blir tøft og uforutsigbart. Boken er traust skrevet og ligner en artikkelform. Det er uvisst om dette kommer av forfatterens journalistbakgrunn eller om det er et virkemiddel for å understreke Hamiltons karaktertrekk. Uansett er handlingen voldsom og trekker boken opp. Og så er det tøft å lese om en svensk agent.

A
Aleksander Dypvik Myklebust – 05.08.2005

– Dette er den første boka om Carl Gustav Gilbert Hamilton. Vi møter Hamilton i tiden like etter hjemkomsten fra San Diego, i det han fortsatt er reserveoffiseer i den svenske flåten og ansatt på Säpo i Stockholm. Et mord på en av Hamiltons eldre kollegaer ryster sikkerhetspolitiet, noe som fører til en massiv jakt på gjerningsmannen/mennene, og ikke minst den/disses motiv. Hamilton blir tidlig innlemmet i en etterforskningsgruppe bestående av to eldre kollegaer og ham selv. De to eldre kollegaene er noe skeptiske til Hamilton i utgangspunktet, da de ser på ham som en typisk skrivebordsaristokrat. Lite vet de om at Hamilton tilhører en elite av verdens best utdannede spioner. Denne boka er starten på en spionthrillerserie i særklasse, og anbefales på det varmeste.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Coq rouge:

Se flere

Logg inn

Handlekurv