Min side Kundeservice Bli medlem

Den aktverdige morderen

Kommandørkaptein Carl Gustaf Gilbert Hamilton, også kjent under kodenavnet Coq Rouge, trekkes inn i en særlig uhyggelig og komplisert sak. En 85 år gammel svensk mann, tidligere general, blir funnet myrdet, med et hakekors risset inn i brystet. Les mer

149,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Kommandørkaptein Carl Gustaf Gilbert Hamilton, også kjent under kodenavnet Coq Rouge, trekkes inn i en særlig uhyggelig og komplisert sak. En 85 år gammel svensk mann, tidligere general, blir funnet myrdet, med et hakekors risset inn i brystet. Ikke lenge etter blir en annen mann, på samme alder, også han med militær bakgrunn, funnet drept på samme måte. To mord på to pensjonerte militære får både politiet og etterretningstjenesten til å undre seg. Er det en sammenheng? Carl Hamilton og hans medhjelpere Joar Lundwall og Åke Stålhandske beordres til å undersøke saken. I gamle hemmeligstemplede arkiver gjør de overraskende oppdagelser som fører til den dramatiske slutten ved den nordnorske ishavskysten. Dette er den femte romanen om Carl Hamilton.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Vigmostad Bjørke
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788241954153
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
Den hedervärde mördaren
Serie
Hamilton 5
Historien om Carl Hamilton 5

Medlemmers vurdering

A
Aleksander Dypvik Myklebust – 02.01.2006

– Svenskene imponerer meg. Ikke bare har de en industri som langt overgår noe Norge kan skilte med, med storselskaper som Volvo og Saab i tet, hvor Saab også produserer jagerfly i verdensklassen, svenskene har også noen av verdens beste forfattere innen krim og spenning. Mens August Strindberg matcher vår egen Henrik Ibsen, har Jan Guillou og Henning Mankell få norske motstykker. Guillous serie om Carl Hamilton er fantastisk lesning, bøkene er jevnt over meget spennende. Denne boken begynner med et svært uyggelig mord, der en gammel general blir funnet drept med ordene "Ed" risset inn i brystkassen. Snart blir en annen gammel yrkesmillitær funnet drept, og Hamilton blir satt til å grave i mordene.
Denne boken er meget god, og må leses som del av Hamilton-serien. I alle bokserier finnes det høydepunkter, men denne boken er snarere en av de svakeste i denne serien. Likevel står den til en klar femmer - hvilket klart burde vise hvor glimrende Jan Guillous serie om Carl Gustav Gilbert Hamilton er.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Den aktverdige morderen:

Se flere

Logg inn

Handlekurv