Min side Kundeservice Bli medlem

Fiendens fiende

Carl Gustav Gilbert Hamilton, også kalt Coq Rouge, er greve, opprører og morder i statens tjeneste. Før han kan sendes på oppdrag til Moskva må han gjennom en omfattende renvasking for mistanke om uønsket virksomhet. Les mer

149,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Carl Gustav Gilbert Hamilton, også kalt Coq Rouge, er greve, opprører og morder i statens tjeneste. Før han kan sendes på oppdrag til Moskva må han gjennom en omfattende renvasking for mistanke om uønsket virksomhet. Denne finner han svært pinlig. I Moskva sitter en spiondømt svensk avhopper og sprer gift. Hvis mannen ikke stoppes straks, kan det utvikle seg til en grenseløs agentkrig.

Medlemsvurdering:
Denne boken er fantastisk. Den fokuserer primært på konflikt mellom svensker og russere, og har en fantastisk kald krigsstemning. Hamilton leker katt og mus med GRU, den russiske millitære etteretningstjenesten, et byrå som er det ledende i verden. Hamilton har også en meget god utdannelse, og han er selv en av verdens beste agenter. Hamilton drar på besøk til Moskva og i Libanon, begge steder som i bokform gir en meget spesiell atomsfære. Hamilton er ingen James Bond - han sliter stort med samvittigheten hver gang han har drept noen, og han har et til tider ustabilt kjærlighetsliv. Denne realismen er noe av det som gjør Hamilton til den fantastiske figuren han er.

Aleksander Dypvik Myklebust

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Piratforl.
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788281434257
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2012
Originaltittel
Fiendens fiende
Serie
Hamilton 4
Historien om Carl Hamilton 4

Les utdrag

Åpne e-bokutdrag her

Medlemmers vurdering

A
Aleksander Dypvik Myklebust – 02.01.2006

– Denne boken er fantastisk. Den fokuserer primært på konflikt mellom svensker og russere, og har en fantastisk kald krigsstemning. Hamilton leker katt og mus med GRU, den russiske millitære etteretningstjenesten, et byrå som er det ledende i verden. Hamilton har også en meget god utdannelse, og han er selv en av verdens beste agenter. Hamilton drar på besøk til Moskva og i Libanon, begge steder som i bokform gir en meget spesiell atomsfære. Hamilton er ingen James Bond - han sliter stort med samvittigheten hver gang han har drept noen, og han har et til tider ustabilt kjærlighetsliv. Denne realismen er noe av det som gjør Hamilton til den fantastiske figuren han er.

K
Kjetil_Oslo – 24.12.2004

– En superagent med kvaler i forhold til det han gjør? Som har problemer i senga? Som er ettertenksom? Som ønsker å holde seg til en kvinne? Det finnes ikke mange av dem, men Hamilton er en av dem. Gjennom bøkene samlet og hver for seg lærer vi godt å kjenne personen Hamilton ¿ noen ganger litt for mye detaljer som stopper fremdriften i handlingen. I løpet av drøye 500 sider er Hamilton på eventyr i Stockholm, Beirut og Moskva. I Beirut skal han frigi gisler ved hjelp av ¿nødvendige tiltak¿. I Moskva er målet å ta livet av en svensk spion som sprer desinformasjon, blant annet om Hamilton selv. Hvorvidt han lykkes? Tja, gjett¿ Denne romanen er trolig en relativt realistisk skildring av hvordan en agent kan jobbe og forberede seg til oppdrag, men det er begrenset hvor spennende det er for oss lesere å lese side opp og side ned om dette. Det som gir boka en ekstra dimensjon er en gruppe som ønsker at det skal bli konflikt mellom svensker og russere. Svensker og russere blir myrdet og de mistenker hverandre. Etter hvert skjønner de to fiendene at de må samarbeide om å stoppe en felles fiende. Det er ikke lett når mistenksomheten er så sterk. Dette er en bok for fansen som leser seg gjennom hele serien om Hamilton, ikke for de som ønsker å lære ham å kjenne for første gang.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Fiendens fiende:

Se flere

Logg inn

Handlekurv