Min side Kundeservice Bli medlem

Lazarus

roman

«Kjell Ola Dahls krim- og spenningsroman fra den andre verdenskrigens spionvepsebol i Stockholm er til å ta hatten av for.»

nrk.no

Den litt forsofne poeten Jomar Kraby får tilbud om et overraskende oppdrag som han vanskelig kan si nei til. Han skal oppklare et drap.

Les mer

375,-

429,- Spar: 54,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Mord i grenseland

Daniel Berkåk jobber som kurér for presse- og militærkontoret i Stockholm. På sitt siste oppdrag over grensen har han sekken full av kodede dokumenter og aviser, men før han rekker å levere noe som helst, blir han skutt og drept. Avisene og dokumentene er borte da han blir funnet.

HVA VET FIENDEN?
Det blir maktpåliggende for norsk motstandsbevegelse å finne ut hva som skjedde med Daniel Berkåk og hvor det er blitt av det han hadde med seg. Dermed blir Jomar Kraby innkalt til et møte ved hovedkontoret for norske flyktninger i Stockholm. Jomar er en kjent skikkelse i eksilmiljøet og kan gli nærmest ubemerket inn og ut av forsamlinger og samtaler – det taler til hans fordel. Til gjengjeld skal han prøve seg på noe han aldri før har gjort, nemlig å oppklare et mord – og det under svært krevende omstendigheter.

DET STORE BILDET
Det finnes alltid noen som vet noe – men ingen vet alt. Etter å ha snakket med folk, høyt og lavt, inkludert en tur til Oslo, soiré på den sovjetiske ambassaden og dumping av et lik i myra, mener Jomar at han begynner å se konturene av et helt bilde – og det han ser, er urovekkende.

HANDLINGSMETTET THRILLER
Lazarus er en klassisk og velskrevet Kjell Ola Dahl-krim om norske agenter i Stockholm under annen verdenskrig. Jomar Kraby er kanskje en usannsynlig agent, men samtidig veldig likandes. Her er gryende kjærlighetshistorier mellom agenter fra fjern og nær. I denne fortellingen er det både rom for å drømme seg bort til et annet sted og en annen tid, men det er også rom for refleksjon. For omtrent åtti år siden var det vårt land det var krig i, og det var vi som måtte flykte. Nå er det krig i en annen del av Europa. Måtte alle gode krefter seire. I mellomtida kan man kose seg med en god bok!

Medlemsvurdering:
Interresant historisk krim, med et spennende persongalleri. Jeg brukte litt tid på å bli kjent med personene, men etterhvert flyter historien veldig godt, og boken var nesten umulig å legge fra seg.

Kristin

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
380
ISBN
9788252592894
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Format
21 x 14 cm
Nr
8200378

Medlemsblad

Om forfatteren

Kjell Ola Dahl (f. 1958) debuterte i 1993, har utgitt en rekke kriminalromaner om politietterforskerne Gunnarstranda og Frølich og er oversatt til en rekke språk. I 2000 fikk han Rivertonprisen for En liten gyllen ring, og i 2015 fikk han Brageprisen for Kureren, som han også fikk Rivertonprisen for.

Utdrag

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Kjell Ola Dahls krim- og spenningsroman fra den andre verdenskrigens spionvepsebol i Stockholm er til å ta hatten av for.»

Leif Ekle, nrk.no

Medlemmers vurdering

K
Kristin – 17.08.2022

– Interresant historisk krim, med et spennende persongalleri. Jeg brukte litt tid på å bli kjent med personene, men etterhvert flyter historien veldig godt, og boken var nesten umulig å legge fra seg.

h
hans kristian – 31.05.2022

– Fin historisk krim som bygger delvis på historiske fakta fra 2. verdenskrig og vårt forhold til Sverige. Bra kjøp for meg. Anbefales.

M
Marit Ollestad Jensen – 31.05.2022

– Lazarus

Oppdag mer

Bøker som ligner på Lazarus:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skyldig

Sven Petter Næss
Innbundet 
349,- 399,-

Dommen

Jørgen Jæger
Innbundet 
349,- 399,-

Dukken

Yrsa Sigurðardóttir
Innbundet 
332,- 379,-

Arr

Jørn Lier Horst
Innbundet 
375,- 429,-

Kokong

Eystein Hanssen
Innbundet 
349,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv