Min side Kundeservice Bli medlem

Blindtunnel

«Plutselig blir altså 'Blindtunnel' en mye større historie, den handler ikke bare om to svensker som lever sine motbakkeliv. Krimgåten vokser og omfavnes av europeisk historie fra før, under og etter andre verdenskrig. Nettopp her viser Alsterdal hvor dyktig hun er: Det storpolitiske, historiske bakteppet blir ikke bare en lettvint kulisse for en krimgåte. »

Tarald Aano, Stavanger Aftenblad

Blindtunnel er nominert til årets krim i Sverige. Sonja og Daniel finner skjelettet av en liten gutt i vinkjelleren, og drømmen utvikler seg til et mareritt ... Les mer

332,-

379,- Spar: 47,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Sonja går med på å selge rekkehuset og søke drømmen om et annet liv etter at ektemannen Daniel mistet jobben. Han ønsker seg vekk fra livet i Sverige, og drømmer om en vingård. Både Toscana og Provence viser seg å være for dyrt i innbytte for et rekkehus i Sverige, så søket endte i Böhmen, i dagens Tsjekkia.

Vingården
Gården ligger i det området som en gang kaltes Sudetenland og var del av Hitlers rike. Den har stått tom i årtier, både rosehagen og vinmarkene er overgrodde. Mens Daniel jobber på huset, gjør Sonja seg kjent i landsbyen. Hun blir kjent med en kvinne ved navn Anna Jones, som til tross for navnet viser seg å være tysk. Mrs. Jones stikker seg litt ut, hun virker litt for fornem i forhold til de beskjedne omgivelsene.

Hemmelige tunneler
Daniel undrer seg over hvorfor de ikke har funnet noen vinkjeller – siden gården faktisk har produsert vin i tidligere tider. Full av iver slår han inn murer i kjelleren. Han finner ganske riktig vinkjelleren, full av vin fra 1937 som viser seg å være intenst udrikkelig. Sonja har hørt at det er tunneler under hele landsbyen. Drevet av nysgjerrighet, tar hun med seg lommelykt og begynner å utforske tunnelene. Der finner hun noe som forvandler det nye livsprosjektet deres til et mareritt.

Gutten
På gulvet i tunnelen, omgitt av vinflasker, ligger levningene av en ung gutt, kanskje 11-12 år gammel, iført gammelmodige klær. Det er åpenbart at han må ha ligget der lenge, men Sonja får uansett sjokk. Hun kaster seg tilbake i panikk, og mister lommelykta i tumultene. Mørket omslutter henne. Etter en liten stund hører hun Daniel rope på henne, og en slags lettelse skylder over henne. Men spørsmålene gjenstår – hvem var den lille gutten? Når havnet han i vinkjelleren, og hvorfor?

Mordet
Da Sonja kommer hjem til vingården etter et ærend, er den normalt fredfulle gårdsplassen yrende full av liv. Og død. En skikkelse ligger tildekket, og Daniel er arrestert. Det viser seg at det er den mystiske Anna Jones som er drept – med en av redskapene som hører til på gården, og som har både Sonja og Daniels fingeravtrykk på seg. Sonja var jo i Praha, men Daniel ligger tynt an og må bli med på stasjonen. Og hvem var egentlig Anna Jones?

Mesterlig og meningsfullt
Tove Alsterdal viser igjen at hun er å regne blant Sveriges beste krimforfattere – og kanskje blant Sveriges beste forfattere i det store hele og hele, uansett sjanger. Hun skriver alltid med en dyp medmenneskelighet, og lar alltid leserne lære noe nytt, om historien, om samfunnet og kanskje også om seg selv.

Detaljer

Forlag
Kagge
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
323
ISBN
9788252591125
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
Blindtunnel
Format
22 x 15 cm
Nr
8162816

Medlemsblad

Om forfatteren

TOVE ALSTERDAL er en av Sveriges mest anerkjente krimforfattere. Hun har også skrevet dramatikk for scene, film, radio, TV og opera, og hun arbeidet i mange år som journalist. Alle hennes tidligere bøker er hyllet av kritikerne, og Ingen vei tilbake ble kåret til beste svenske krimroman i 2014. Bøkene er oversatt til 16 språk.

Utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Plutselig blir altså 'Blindtunnel' en mye større historie, den handler ikke bare om to svensker som lever sine motbakkeliv. Krimgåten vokser og omfavnes av europeisk historie fra før, under og etter andre verdenskrig. Nettopp her viser Alsterdal hvor dyktig hun er: Det storpolitiske, historiske bakteppet blir ikke bare en lettvint kulisse for en krimgåte. »

Tarald Aano, Stavanger Aftenblad

«Stemningen er så uhyggelig som i en skrekkfilm.»

Dagens Nyheter

«Hun er Sveriges John Le Carré». Åsa Larsson om Tove Alsterdal»

«Nervepirrende historietime ... en mektig spennende bok som samtidig gir oss innsikt i en del av europeisk historie de færreste av oss visste noe om. Samtidig er det også et finstemt psykologisk dypdykk i et lettere skadeskutt samliv.» Adresseavisen, terningkast 5

Medlemmers vurdering

E
Else – 21.09.2021

– Nei denne likte eg ikkje

I
Irene – 27.07.2021

– Spennende og belærende, må leses 👍

R
Roar Aspen – 21.07.2020

– Blindtunnel

Oppdag mer

Bøker som ligner på Blindtunnel:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Dukken

Yrsa Sigurðardóttir
Innbundet 
332,- 379,-

Skyldig

Sven Petter Næss
Innbundet 
349,- 399,-

De tause

Yrsa Sigurðardóttir
Innbundet 
332,- 379,-

Dommen

Jørgen Jæger
Innbundet 
349,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv