Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Bli medlem

Blodmåne

« Blodmåne er en Harry Hole-krim av beste klasse. Cliffhangeren til neste bok er allerede på plass, så her er det liten tvil. Harry Hole er tilbake for å bli. »

Sindre Hovdenakk, VG

Harry har reist til Los Angeles for å drikke seg i hjel etter at livet hans er gått i stykker. Langt på vei har han greid det, men ikke helt. Han har hjulpet den eldre filmskuespilleren Lucille unna et narkotikakartell hun skylder én million dollar. Les mer

249,-
Sendes innen 1 virkedag
Harry har reist til Los Angeles for å drikke seg i hjel etter at livet hans er gått i stykker. Langt på vei har han greid det, men ikke helt. Han har hjulpet den eldre filmskuespilleren Lucille unna et narkotikakartell hun skylder én million dollar. Hun har gitt ham husly, selskap og en skreddersydd dress.

I Oslo er to jenter forsvunnet og drept. Én av de mistenkte er en kjent eiendomsbaron. Katrine Bratt vil kontakte landets fremste spesialist på seriemord, men for sjefene i Politiet er et samarbeid med Harry Hole uaktuelt. Den mistenkte eiendomsbaronen vil derimot hyre ham som privatetterforsker. Harry takker nei, men det er før kartellet tar Lucille som gissel. Løser han saken, skal han få en bonus som dekker Lucilles gjeld.

Hjemme i Norge samler Harry et lag bestående av en kokainselgende barndomsvenn, en korrupt politimann og en kreftsyk psykolog. Kartellet har gitt dem ti dager. Klokka tikker, og det er varslet blodmåne over Oslo.

«... suveren spenningsmester ... «Blodmåne» er en Harry Hole-krim av beste klasse. Jo Nesbø forvirrer leseren så grundig at det i seg selv står til terningkast seks.» Sindre Hovdenakk, VG (Terningkast 5)

«Eventyrlig krim. Plottet er så vilt og corny at det er et mirakel at Jo Nesbø haler det i land. (...) Nesbøs styrke som krimforfatter er nettopp at han drar på, både i språk, typer og plott. Han har en kjapphet, energi og selvsikkerhet som gjør dette til eventyrlig krim. Ren underholdning selvsagt, uttenkt og utspekulert.» Cathrine Krøger, Dagbladet (Terningkast 5)

«Så har han gjort det igjen. Harry Hole den 13. er mer Harry Hole enn noen gang. Og aldri har han vært råere. (...) En bauta innen sjangeren.» Arild Rønsen, Nettavisen

«Et moderne folkeeventyr. «Blodmåne» er den 13. romanen i Jo Nesbøs serie om Harry Hole. Det viser seg å være et lykketall for mange av deres tilhengere. (...) Intrigene i disse bøkene er også bedre enn i de fleste andre. De er mer utspekulert strukturerte, uten å bli uoversiktlige. Jo Nesbø har en sans for detaljer som, i tillegg til å være underholdende i seg selv, gjør handlingene spesielle.» Geir Rakvaag, Dagsavisen

«Det er fremdeles mye morsommere å lese Jo Nesbø enn noen annen norsk krimforfatter. Jo Nesbø er en finurlig plottmaker, og finter ut leseren gang på gang (...) Strukturen i «Blodmåne» er med andre ord solid, samtidig som fargene er sterke inntil det glorete. (...) Drøyt er det, alt sammen, men jøye meg så effektivt. Det fordreide universet yrer av liv og røre fra første side, og man blar nærmest tvangsmessig videre. (...) Om dette bare er mer av det samme, hva så? Skal Bruce Springsteen begynne med reggae?» Leif Bull, Dagens Næringsliv

«Alt er relativt, men dette er den lyseste boka om Hole på lenge. (...) Det er en snert, finesse, idérikdom og plotthåndverk i Nesbø som stiller ham i en særstilling blant krimkolleger. (...) Selve «mordvåpenet» er så utspekulert at neppe andre enn Nesbø hadde klart å pønske ut det. Den vil nok ende høyt rangert i oversikter over internasjonal krimhistories mest originale drapsmetoder.» Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

«Det er vanskelig å finne opp krim-kruttet på nytt, men Gud bedre meg som det smeller! Harry Hole er endelig tilbake etter tre års pause, og det er ikke et eneste kjedelig sekund når drapsgåten skal løses i rekordfart i «Blodmåne». Jo Nesbø er spinnvill.» Pernille Huseby, Romsdals Budstikke (Terningkast 5)

«Jo Nesbøs nye Harry Hole-bok har et driv som forlanger ferdiglesing.» Leif Ekle, NRK

«Jo Nesbø og Harry Hole i storform! Med sitt strålende språklige driv, evne til å gjøre handlinga stadig vanskeligere å nøste opp i og med sitt sedvanlige finterepertoar, muligens inspirert av Harry Hestad, så spiller Nesbø Harry Hole så god som bare Harry kan være på sitt beste.» Tor Hammerø, Nettavisen (Terningkast 5)

«Jo Nesbø skriver så uhyggen kryper inn i hjernen til leseren, slik morderens parasitter kryper inn i ofrene. (...) Joda, Jo Nesbø har gjort det igjen.» Atle Nielsen, BOK365 (Terningkast 5)

Anmeldersitater fra Danmark

«... en barsk historie med en suveren beherskelse av krimmens sjangerkonvensjoner.» Jyllands-Posten

«Blodmåne befester atter Nesbø som Nordens beste krimforfatter.» Politiken

«Her briljerer Nesbø enda en gang med sin stilsikre balansekunst mellom det hardtslående spenningsrelaterte, det menneskelig nære og det samfunns- og hverdagsrelevante.» Berlingske

Medlemsvurdering:
Fra de tidligere bøkene sto Frelseren på topp plassen i Harry Hole serien. Blodmåne med sine flere mulige gjerningsmenn overtok plassen. Det gleder meg at Harry Hole er tilbake. Måtte han ha flere år i vente.

Iren Lindseth

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
486
ISBN
9788203397585
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Format
21 x 13 cm
Serie
Harry Hole 13

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Anmeldelser

« Blodmåne er en Harry Hole-krim av beste klasse. Cliffhangeren til neste bok er allerede på plass, så her er det liten tvil. Harry Hole er tilbake for å bli. »

Sindre Hovdenakk, VG

« Nesbøs styrke som krimforfatter er nettopp at han drar på, både i språk, typer og plott. Han har en kjapphet, energi og selvsikkerhet som gjør dette til eventyrlig krim. Ren underholdning selvsagt, uttenkt og utspekulert. Men heldigvis uten å ta helt av i blodige actionscener og ville innfall som i tidligere bøker har ført galt av sted. »

Cathrine Krøger, Dagbladet

« Blå bukk, grønn kokain og rød måne i Harry Hole nummer 13. Som står som en påle. »

Atle Nielsen, BOK365

« «Blodmåne» er den 13. romanen i Jo Nesbøs serie om Harry Hole. Det viser seg å være et lykketall for mange av deres tilhengere. »

Dagsavisen

« Bør ikke leses ved matbordet »

Leif Ekle, NRK

Medlemmers vurdering

I
Iren Lindseth – 13.09.2023

– Fra de tidligere bøkene sto Frelseren på topp plassen i Harry Hole serien. Blodmåne med sine flere mulige gjerningsmenn overtok plassen. Det gleder meg at Harry Hole er tilbake. Måtte han ha flere år i vente.

P
Per-Ole Thorvaldsen – 27.06.2023

– I beste Harry stil men ikke topp hos meg.

H
Hallgeir – 04.06.2023

– Du skal lete litt for å finne ei slapp Nesbø-bok. Denne er det definitivt ikke!

A
Anne E. – 11.01.2023

– Elegant bygget opp, som vanlig. Creepy, som vanlig.

W
William Marcussen – 20.10.2022

– Fantastisk bra.

R
Rita Giskegjerde – 19.10.2022

– Spennende , som alltid med Harry Hole!

E
Ellinor Fjellstad – 19.10.2022

– Endelig tilbake!

I
Iren Hagman Elvestad – 19.10.2022

– Blodmåne

R
Randi – 19.10.2022

– Veldig bra. Har savnet Harry Hole, fint han er tilbake.

,
,karen-sofie Bergersen – 18.10.2022

– Etter min mening bedre enn de siste bøker

H
Hanne – 18.10.2022

– Litt for detaljert etter min smak.

L
Lillian Lerøy – 18.10.2022

– Veldig bra! Godt å ha Harry Hole tilbake.

A
Anette – 18.10.2022

– Spennende fra begynnelse til slutt!

R
Rune kjeldsberg – 18.10.2022

– Overspill av uforståelige bakterier

G
Gunhild Vegstein Leite – 18.10.2022

– Jo Nesbø

H
Heidi Ludvigsen – 18.10.2022

– Blodmåne

L
Lise – 18.10.2022

– Slukte boken på kort tid👌

T
Toril – 18.10.2022

– Innertier 😊

I
Ingvar Nyhagen – 18.10.2022

– Anbefales. Harry Hole innfrir!

g
gerd – 18.10.2022

– En spennende, vanskelig å legge boka fra seg

S
Siv Reidun – 18.10.2022

– Makaber, men bedre enn på lenge!

G
Gisela – 18.10.2022

– Elsket den, slukte side etter side 😍

E
Ellinor Pedersen – 06.10.2022

– Atter en gang så ble jeg fort dratt inn i historien, og jeg måtte begrense meg til når jeg skulle lese for jeg ville ikke bli for fort ferdig. Og har nå litt "kjærlighetssorg" Fantastisk historie, fantastisk skrevet og jeg gleder meg allerede til neste bok.

T
Toril! – 04.10.2022

– Kjempefin, håper det kommer bok til, med Harry Hole🙂

A
Ann Brith Benterud Steen – 04.10.2022

– Blodmåne

L
Liv – 20.09.2022

– Harry Hole leverer igjen

E
Erlend, redaktør Bokklubben – 30.06.2022

– Det er ikke første gang vi opplever at Harry Hole har reist bort fra alt. Og alle. Men denne gangen mener han det virkelig, alt han hadde der hjemme er borte, til og med Rakel. Og da er det knapt noe igjen å leve for for Harry. Men så vil tilfeldighetene ha det til at han likevel må hjem en siste gang for løse en sak. Men hvordan? Politiet vil ikke vite av ham og holder ham på avstand, men Harry vet heldigvis råd. Han henter fram sine gamle venner fra et langt liv og skaper seg sin egen etterforskningsenhet. Mens folk rundt ham har klokketro på Harry Hole alene, vet Harry at uten vennene sine er han verdiløs. Skal han løse sin 13. sak må det bli med hjelp fra dem. Apropos venner Harry Hole, du har flere enn du aner. Vi gleder oss stort til 30. august!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Blodmåne:

Kniv

Jo Nesbø
Innbundet 
349,- 399,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Arr

Jørn Lier Horst
Paperback 
179,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv