Min side Kundeservice Bli medlem

Digital Fortress

«Dan Brown has built a world that is rich in fascinating detail, and I could not get enough of it. Mr Brown, I am your fan»

The bestselling novel. Les mer

156,-
Sendes innen 7 virkedager

Logg inn for å se din bonus

The bestselling novel.

Medlemsvurdering:
Digital Fortress et en spenningsroman om noe så "orginalt" som NSA og digital kryptering. Dette er superspenning fra perm til perm, og om man er datanerd er det ekstra god lesing siden Dan Brown tydeligvis har gjort hjemmeleksa og nesten alle faktaopplysningen stemmer. Det oppleves som ekstra positivt å slippe å irritere seg hele tiden over en forfatter som ikke vet hva han skriver om. Dette er en typisk feriebok. Den er sinnsykt spennende og nesten umulig å legge fra seg. Det blir fort noen søvnløse netter. Spenningen er til å ta og føle på. Spenningskurven starter på topp, og forsetter å stige til det nesten umulige. Man ligger og vrir seg fordi man ikke kan få med seg hva som skjer fort nok. Anbefales på det aller varmeste.

deadcyclo

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Corgi Books
Innbinding
Paperback
Språk
Engelsk
Sider
512
ISBN
9780552159739
Utgivelsesår
2009
Format
20 x 13 cm

Anmeldelser

«Dan Brown has built a world that is rich in fascinating detail, and I could not get enough of it. Mr Brown, I am your fan»

Robert Crais

«Engaged me instantly...keeps up a cracking pace as the mystery deepens and disaster follows disaster»

The Times

«Fast paced with plenty of twists and turns...the reader remains gripped, trying to guess where its going next...one of the best thrillers on the bookstands. Don't miss it»

Sunday Express

«Pure genius...Dan Brown has to be one of the best, smartest, and most accomplished writers in the country»

Nelson Demille

«Fascinating and absorbing - perfect for anyone who appreciates a great, riveting read...Dan Brown is my new must-read»

Harlan Coben

Medlemmers vurdering

i
indi – 20.10.2009

– "Digital Fortress" er nok en spennende thriller fra Dan Brown, med samme intensitet som hans senere bøker. I all hemmelighet har den amerikanske sikkerhetsorganisasjonen National Security Agency (NSA) klart å skape en uhyre avansert datamaskin, TRANSLTR, som tilsynelatende kan knekke alle koder. Sjokket blir derfor stort når den mates med en kode den ikke klarer å dechiffrere. Dette er opptakten til et kappløp med livet som innsats for å forhindre katastrofe. Dan Brown skriver med innlevelse og driv, og har en unik evne til å skape plot som det er umulig å legge fra seg. Leseren jages fra side til side, og det er med dyp skuffelse du må innse at boka er ferdig. Dette er en spenningsmettet bok som jeg varmt anbefaler, og som gjør at jeg allerede gleder meg til neste bok fra forfatteren.

M
Morta – 02.09.2009

– Etter å ha blitt kjent med Dan Brown gjennom "Da Vinci-koden" og "Engler og demoner", så er denne boken annerledes. Hovedperson Langdon er byttet ut med Susan FLetcher, mens handlingen er tatt bort fra historiske konspirasjonsteorier og er omgjort til dataverden. Susan Fletcher er sjefskryptograf og blir tilkallt når supercomputeren ikke greier å knekke en kode. Og som i de andre Dan Brown-bøkene avdekkes en hemmelighet som er stor nok til å få de mektigste herrene i USA til å svette. Denne boken er litt annerledes, men er en veldig god bok. Man får her et innblikk i dataverden og får en gåte som får deg klistret til boken. Selv synes jeg ikke den var like god som de to forrige bøkene, men den er en helt grei bok som underholder deg.

M
Miss Bennet – 23.01.2009

– Dette må kunne sies å være den dårligste av alle Dan Browns bøker. I denne boka dreier det seg om et "superdatavirus", som trenger seg inn i datasystemet til NSA, en av USAs topphemmlige etterettningsorganisasjoner. Ettersom teknologien har gjort mange fremskritt siden denne boken ble skrevet, er selve den tekniske delen ganske utdatert. Uten at dette hemmer spenningen i noen stor grad, for det må innrømmes at denne boken er spennende. Men både historien og plottet er ganske tomme. Hvis jeg skulle skrive hva boka egentlig handler om har jeg ikke noe svar. Susan Fletcher er heltinnen i denne boken. Hun er selvfølgelig smellvakker, og menn kan finne på å gjøre hva som helst for å vinne hennes kjærlighet, bokstavelig talt. Hun er sjefskryptograf som blir tilkalt for å løse denne koden som tilsynelatende er uløselig. Vi følger henne i jakten på koden, og løsningen på "mysteriet" kommer ikke veldig overraskende på. Denne boka behøver du ikke å lese, det er bortkastet tid.

E
Eldandil – 20.11.2007

– Da jeg først åpnet denne boken var jeg litt skeptisk. Hadde hørt mye om Dan Brown, men var allikevel ikke helt overbevist om at han var like flink som det ble sagt. Etter å ha lest denne boken har jeg et mye bedre inntrykk. Boken er virkelig spennende, og det skjer mye i den. Samtidig er den lettlest, så selv om det er et par forskjellige tråder og bytting av lokalisasjoner i boken er det alltid lett å henge med på hvor man er. Den er ikke lett forutsigbar, og man er aldri helt sikker på hva som kommer til å skje på neste side. Derfor vil man bare forstsette å lese og lese, helt til man er ferdig med siste side. Det er en bok som anbefales på det sterkeste, selv om den i dagens dataverden kanskje begynner å bli litt gammel.

d
deadcyclo – 22.02.2007

– Digital Fortress et en spenningsroman om noe så "orginalt" som NSA og digital kryptering. Dette er superspenning fra perm til perm, og om man er datanerd er det ekstra god lesing siden Dan Brown tydeligvis har gjort hjemmeleksa og nesten alle faktaopplysningen stemmer. Det oppleves som ekstra positivt å slippe å irritere seg hele tiden over en forfatter som ikke vet hva han skriver om. Dette er en typisk feriebok. Den er sinnsykt spennende og nesten umulig å legge fra seg. Det blir fort noen søvnløse netter. Spenningen er til å ta og føle på. Spenningskurven starter på topp, og forsetter å stige til det nesten umulige. Man ligger og vrir seg fordi man ikke kan få med seg hva som skjer fort nok. Anbefales på det aller varmeste.

A
Anita – 29.10.2006

– Etter å ha lest "Da Vinci-koden" og "Engler og demoner," hadde jeg store forhåpninger til denne boken. Ble egentlig litt skuffet. Jeg savnet Robert Langdon og kommentarene hans. Men boken var god den, bare ikke utrolig god. Det jeg likte spesielt god med denne boken var at vi fikk en kvinne i hovedrollen, Susan Fletcher. Hun arbeider for NSA. Her har hun ansvar for en datamaskin som løser koder. Problemet oppstår da maskinen ikke klarer å løse en kode. Det blir et kappløp med tiden både for å redde NSA, landet sitt og mannen hun elsker. Dan Brown er fortsatt en forfatter som du elsker.

H
Halfdan – 17.09.2006

– Den digitale festning er etter min mening Dan Browns beste bok. NSA har en supercomputer som kan knekke alle koder. En kveld klarer den ikke en kode, og Susan Fletcher blir tilkalt. Etterhvert viser det seg at koden som er laget er så bra at hele USAs etteretning vil bli lamma. Siden computeren ikke klarer å knekke koden må Susan sette i gang selv. Det hele utvikler seg til å bli en kamp på liv og død. Susan må i tillegg til landet også kjempe for mannen sin, og det hele blir veldig spennende. Denne er om mulig enda mer spennende enn de andre Dan Brown bøkene. Overraskelsene står i kø. Man sitter limt til boken fra man åpner den til man er ferdig. Et mesterverk!

B
Bjørn – 26.08.2006

– I "Digital Fortress" møter vi Susan Fletcher, en kryptograf ved NSA, som blir tilkalt til jobb på en lørdag, dagen INGEN kryptografer er på jobb på NSA. Når hun ankommer blir hun møtt av Commander Strathmore, sjefen ved kryptografi, som har urolige nyheter: NSA's , og verdens, raskeste PC, TRANSLTR, som vanligvivs bruker 20 minutter på å knekke en kode, har brukt over 16 timer på å knekke en ny kode, og driver fortsatt på! Dersom denne nye måten å lage koder på kommer ut vil det bety undergangen for NSA som den er i dag. Samtidig er det en av kryptografene som har kontakt med mannen bak koden, en tidligere ansatt ved NSA. Jakten på koden er i gang Dan Brown har virkelig noe å leve opp til med "Digital Fortress" etter storsuksessene "DaVinci koden" og "Engler og Demoner", men han klarer ikke det helt med denne boka. Som de andre bøkene fra Brown er alt i boka basert på ekte stedsnavn, firmaer og monumenter, noe som gjør den veldig troverdig og øker leseropplevelsen. Allikevel klarte ikke denne å fengsle like mye som de to overnevnte bøkene.

I
Ida – 21.08.2006

– Brown har det med å skape spennende røverhistorier og "Den digitale festning" er en av dem. Det eneste er at denne boken ikke er like god som Browns "Da vinci koden" og "Engler og demoner". "Den digitale festning" er en rimelig tynn, klassisk historie. Noe utdadert er den også, da Borwn snakker om hastigheten på ISDN linjer. "Den digitale festning" er en helt grei bok, men langt ifra en virkelig god en. Boka handler om Susan Fletcher som jobber i NSA (National Security Agency) og om hvordan hun takler problemene der. Da den store kodeknekker maskinen TRANSLTR møter på et virus den ikke kan knekke, begynner det å tippe over for NSA. Jeg syns "Den digitale festning" var grei nok. Historien var forsåvidt spennende, men ikke veldig fengende. Jeg klarte aldri å leve meg helt inn i handlingen. Etter å ha lest Browns andre bøker var denne boken en skuff. Ikke les denne boken, se heller på "Da vinci koden" og "Engler og demoner"

Ø
Øyvind S. – 10.03.2006

– Leter du etter en lettlest krimroman med dragning mot glamorøse og overdådige Hollywood-filmer er Digital Fortress boka for deg. Den har en superpen og supersmart jente som har en superkjekk og supersmart kjæreste, den har skurker som ikke skyr noen midler og den har motorsykkeljakter i høy fart. I tillegg står amerikanernes høyteknologi på spill. Her ligger den an til intens spenning. Dan Brown er dyktig til å bygge opp spenningskurven og holde leseren klisteret til boka. Boka har korte kapitler og den hopper fram og tilbake mellom flere handlinger som spinnes inn i hverandre. Egentlig akkurat som en spenningsfilm der de skifter scene akkurat når det er som mest spennende. Vi snakker altså om en velregissert krim.
Men selv om plotet i romanen er godt har Dan Brown fylt den med altfor mange klisjeer til at boka kan kalles kvalitet. Spesielt personbeskrivelsene er lite nyanserte og altfor stereotype til at boka blir interessant. I tillegg er avslutningen på boka, som jeg ikke skal avsløre her, noe av det verste jeg har lest. Dette trekker ned boka betraktelig. For min del vet jeg at dette er den første og siste Dan Brown boka jeg leser.

B
BackPacker – 07.10.2005

– Dette er den første Dan Brown boken jeg leser, og jeg må si meg temmelig imponert. Her har han laget en spennende og intensiv thriller fra en verden de færreste av oss kjenner. Brown viser tydelige kunnskaper i denne boken her, og det er nok lagt noen timer research inn her! Historien dreier seg om kryptering av data, og en utenkelig uknekkelig kode.. om hevn, om borgerrettigheter og om begjær. Boken er lettlest, dels på grunn av den veldige fremdriften, men også på grunn av Browns skrivestil med mange korte kapitler. Det eneste negative jeg kan si om denne boken, er at av og til velger Brown forferdelig lettvinte løsninger som ikke er helt troverdige. Som da en hesblæsende forfølgelses-sekvens plutselig løses til "heltens" lettelse når det ser aller mørkest ut. Ser man bort i fra det så har man her en knallgod thriller. Anbefales!

L
Litteraturelsker – 31.08.2005

– Spennende som bare Dan Brown kan skrive... Denne boken går ikke så langt tilbake i tid som Da Vinci koden og Engler og Demoner, men holder seg til nåtidens mysterier; dataverdenen! Den har samme hastighet i handlinger som de to ovennevnte bøkene og passer derfor både til den actionsultne og den vitebegjærlige. Det er mye data i denne boken, men jeg tviler på at det behøves en datafrik for å nyte denne. Som også er vanlig for Dan Brown, har vi en kjærlighetshistorie i bakgrunnen, og etterhvert kanskje et trekantdrama? Jeg angrer ikke på å ha lest denne boken. Den er lettlest og handlingsfylt. Anbefales.

H
Himli – 06.07.2005

– Digital fortress is the name of an encryption algorithm, something use to transform e-mails into codes so that they can go safely through the internet without being read by others. The National Security Agency decrypts hundreds of encrypted files a day, but Digital Fortress is unbreakable. So Susan Fletcher, a beautiful cryptographer, is summoned to help the NSA with the code. This book is not only quite exciting, but it is also very interesting. I got a lot of insight into the world of computers, and even though I knew nothing about them before reading Digital Fortress, I had no problems with understanding the contents. However, the plot can seem quite monotonous sometimes, but that must be the only minus about the book. I would recommend this to most. For those interested in computers, I would recommend it even more.

A
ArneZ – 04.06.2005

– Interesting to go back and Dan Browns first book. Digital Fortress is not nearly as interesting as the others, but if you like a novel with lots of plot twists, this is your book. I must admit that I found the story rather overplotted and often too reliant on coincidence. My main problem with the book was that it lacked a sense of person and place. There was very little characterization, and the settings never hit home for me. Still, I didn't put it down until I finished it, and that's a mark of a good read. It is also interesting as it is the birth of the Mega star author Dan Brown.

A
Arne – 04.06.2005

– Digital Fortress, by Dan Brown was a fairly good book. It's not a classic like Da Vinci Code, the chapters are tiny and fragmented and the characters were peeled off the back of a cereal box, but this is nonetheless worth a buy for less skeptical readers who are just looking for a hi-tech mystery story with relentless action, powerful suspense, and an unending series of plot twists. The story offers a fact-based glimpse into the NSA as well, if not totally fact-oriented. Read it if you're tired of the long and uninteresting novels that currently make up the bulk of the techno-thriller genre.

E
Eowyn – 10.05.2005

– I denne boka får vi høre om NSA's (National Security Agency) Supermaskin som brukes til å overvåke e-mailer over hele verden på jakt etter terrorister. Men en deg blir de truet av en mann som hevder han kan gjøre denne maskinen overflødig. Jakter er i gang etter å stoppe denne mannen slik at han ikke skal true USA's sikkerhet.
Jeg synes denne boka er veldig spennende, i ekte Dan Brown stil. Den kan til tider være litt teknisk, men ikke mer enn at man får med seg handlingen uansett. Dersom du har lest noe av Dan Brown tidligere, og likt disse, vil du nok ikke bli skuffet her heller! Anbefales!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Digital Fortress:

Se flere

Logg inn

Handlekurv