Min side Kundeservice Bli medlem

Engler og demoner

En verdenskjent vitenskapsmann blir funnet brutalt myrdet med et mystisk symbol på brystet. Professor Robert Langdon finner ut at symbolet har tilknytning til broderskapet Illuminati, som er gjenoppstått for å fortsette sin vendetta mot erkefienden, den katolske kirken. Les mer

149,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

En verdenskjent vitenskapsmann blir funnet brutalt myrdet med et mystisk symbol på brystet. Professor Robert Langdon finner ut at symbolet har tilknytning til broderskapet Illuminati, som er gjenoppstått for å fortsette sin vendetta mot erkefienden, den katolske kirken. I Roma jobber Langdon sammen med Vittoria Vetra, og de forsøker å finne ut av symbolene for å redde Vatikanet fra broderskapets planer. Dette er den første boken med Robert Langdon som hovedperson.

Medlemsvurdering:
Denne boka ble skrevet før "Da Vinci-koden". Hovedpersonen er den samme, tematikken er mye lik, det handler om gamle dokumenter og verdenskjent kunst som skjuler viktige koder. Og boka er minst like spennende! Det er rett og slett en fryd å lese denne fantastiske historien, der vi følger en konflikt mellom den katolske kirken og et gammelt brorskap. Dette brorskapet har fått føle pavens straff i århundrer, men er nå klare for hevn. Dette er en herlig, spennende og underholdende thriller, der Dan Brown har klart å snekre det hele sammen meget godt. Om alt er veldig sannsynlig i virkeligheten spiller mindre rolle, når du leser føles det utrolig virkelig, og boka er håpløs å legge fra seg!

T

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Fono forl.
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788278442012
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2005
Originaltittel
Angels and demons
Format
13 x 13 cm
Serie
Engler og demoner
Robert Langdon 1

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

T
T – 02.03.2010

– Denne boka ble skrevet før "Da Vinci-koden". Hovedpersonen er den samme, tematikken er mye lik, det handler om gamle dokumenter og verdenskjent kunst som skjuler viktige koder. Og boka er minst like spennende! Det er rett og slett en fryd å lese denne fantastiske historien, der vi følger en konflikt mellom den katolske kirken og et gammelt brorskap. Dette brorskapet har fått føle pavens straff i århundrer, men er nå klare for hevn. Dette er en herlig, spennende og underholdende thriller, der Dan Brown har klart å snekre det hele sammen meget godt. Om alt er veldig sannsynlig i virkeligheten spiller mindre rolle, når du leser føles det utrolig virkelig, og boka er håpløs å legge fra seg!

b
bokglad – 17.12.2009

– Symbolspesialisten Robert Langdon blir tilkalt for å analysere et kryptisk symbol som er svidd inn i huden på en drept fysiker. Det han oppdager er utenkelig, en dødelig vendetta rettet mot Den katolske kirke av en århundregammel undergrunnsorganisasjon. Vatikanet må reddes fra en tidsbombe, og Langdon legger ut på en hektisk jakt gjennom krypter, katakomber, katedraler og det mest hemmelighetsfulle hvelvet på jorden. Dette er en svært underholdende og godt skrevet roman som jeg satte stor pris på. Den har en fengende og spennende handling, intrikat bygget opp og uhyre velkomponert. Sammen med et glitrende historisk overblikk, og en evne til å binde sammen fiksjon og fakta som få kan etterfølge, gjør dette boken til en av de beste jeg har lest på lange tider.

b
bokglad – 18.11.2009

– Robert Langdon, professor i religiøs symbologi ved Harvard, blir tilkalt til et sveitsisk forskningssenter for å analysere et kryptisk symbol som er brent inn i brystet på en myrdet vitenskapsmann. Dette er en svært underholdende og godt skrevet roman som jeg satte stor pris på. Den har en fengende og spennende handling, er intrikat bygget opp og uhyre velkomponert. Sammen med et glitrende historisk overblikk, og en evne til å binde sammen fiksjon og fakta som få kan etterfølge, gjør dette boken til en virkelig godbit. Gjennom sine nesten 600 sider holder den leseren i en skrustikke, helt til løsningen foreligger.

S
Sigri – 05.11.2009

– Robert Langdon er symbolforsker ved Harvard og blir tilkalt Vatikanstaten for å hjelpe til med å tyde noen eldgamle tegn fra den, tidligere trodd, utdødde sekten Illuminati. Det skal velges ny pave og konklaven er i gang, men de fire kardinalene som var favoritter for stillingen er forsvunnet. I tillegg har Vatikanet fått en trussel om at det er plassert antimaterie på et ukjent sted, som ved midtnatt vil utslette hele Vatikanstaten. Robert Langdon og Vittoria Vetra kjemper et kappløp mot tiden. Dan Brown har i denne boken virkelig vist sin styrke. En flott bok som jeg anbefaler alle å lese.

u
ubo – 23.10.2009

– Det er lett å avfeie Dan Brown som kommersiell og at han skriver bøker som "alle" leser. Flere jeg kjenner vil ikke lese denne på grunn av akkurat dette. Det er også noe med å kjøpe en bok fra en forfatter som tjener så mye som kan gi litt bismak. Da vil jeg hellere støtte mer fattige forfattere her i Norge. Når det er sagt så er jeg faktisk veldig glad i denne boken. Den inneholder alle klisjene som det er lett å hate. En kjekk, smart og handledyktig mann som den flotte hovedpersonen straks blir betatt av. Det kan noen ganger virke svært usannsynlig hva Robert klarer å gjøre i denne boken. Samtidig skiller denne kriminalromanen seg fra andre. Den har med en del flotte og kjente kunstverk, den har et ganske smart plott som får deg til å tenke. Det gjør at denne boken blir ekstra bra. Den er spennende og engasjerende. Alt i alt en bok som det er verd å lese.

E
Elisabeth – 21.10.2009

– Denne boken synes jeg var mye bedre enn oppfølgeren "Da Vinci-koden". Dette er den første boken om symbolfosker Robert Langdon, og den forklarer også noe av bakgrunnen for småhendelser i oppfølgeren. Langdon blir hentet til CERN i Sveits for å hjelpe til med å oppklare et mord. Noe slikt har han aldri gjort før, men det er på grunn av hans kunnskaper innenfor emnet religiøse symboler. Plutselig befinner Langdon seg i Vatikanet på jakt etter en morder som varsler hva som skal skje på forhånd. Boka er godt skrevet og godt bygget opp. Det er vanskelig å legge den fra seg, anbefales på det varmeste.

R
R – 02.10.2009

– Dette er boken som en liten stund sto i skyggen av "Da Vinci-koden", selv om den, etter min mening er minst like bra. Boken starter ved CERN i Sveits, men forflytter seg raskt til Roma, hvor Robert Langdon må kjempe mot broderskapet Illuminati, sammen med Vittoria Vetra. Paven er akkurat død, og konklaven skal bestemme hvem den neste paven skal bli. Det eneste problemet er at de fire som lå an til å kunne bli ny pave er forsvunnet. Langdon og Vetra kjemper en kamp mot tiden for å finne dem igjen. En utrolig spennende bok med mange historiske detaljer, hvorav noen kanskje må tas med en klype salt.

L
Louise – 03.07.2009

– "Engler og demoner" er, i likhet med "Da Vinci-koden" en utrolig spennende bok som øyeblikkelig drar deg inn i en verden av intriger, mysterier og hauggamle komplotter og sekter. Det er alt vi håper skjuler seg og er utrolig pirrende for vår sans for det mystiske. Historien er rik og mer spennende enn "Da Vinci-koden". Det eneste man kan utsette på denne boken er at den strukturelt sett likner veldig på "Da Vinci-koden", med hovedfiguren Langdon som på kort tid skal løse gamle mysterier ved hjelp av en ung, vakker og kunnskapsrik dame. Ser man bort fra dette, eller ikke har lest noe av Dan Brown før, er dette en perfekt bok å ta med på stranden.

a
a – 18.06.2009

– Professor Langdon tilkalles for å tyde symbolet på en brutalt myrdet vitenskapsmann. Det viser ser at det stammer fra broderskapet Illuminati som folk lenge hadde trodd var forsvunnet. Men nå begynner en å tro at broderskapet har kommet tilbake for å fullføre sin endelige hevn over erkefienden, den katolske kirken. Snart forsvinner også de fire favorittkandidatene til å overta den avdøde pavens plass. Er det virkelig Illuminati eller er det noen andre som står bak? Boken holder på spenningen hele veien. Og slutten kommer som en ovverraskelse, som samtidig hjelper deg å forstå alle merkelige hendelsene gjennom hele boken. Anbefales på det sterkeste.

k
krimfan – 05.06.2009

– De fleste leste "Da Vinci-koden" først, men hvis du ikke har lest noen av dem, bør du lese denne først. Du blir bedre kjent med karakteren og professoren Robert Langdon. Jeg elsket begge bøkene, men jeg må si at "Engler og demoner" var mye bedre og enklere å lese. Det er også en filmversjon ute nå, men jeg vil faktisk anbefale å lese boken først. Ettersom man vil nyte boken bedre av den grunn, ettersom filmen var veldig lik boken. Tross alt, en film varer i to timer, men en god bok kan vare i dager. Anbefales!

T
T – 11.05.2009

– Denne boka ble skrevet før "Da Vinci-koden". Hovedpersonen er den samme, tematikken er mye lik, det handler om gamle dokumenter og verdenskjent kunst som skjuler viktige koder. Og boka er minst like spennende! Det er rett og slett en fryd å lese denne fantastiske historien, der vi følger en konflikt mellom den katolske kirken og et gammelt brorskap. Dette brorskapet har fått føle pavens straff i århundrer, men er nå klare for hevn. Dette er en herlig, spennende og underholdende thriller, der Dan Brown har klart å snekre det hele sammen meget godt. Om alt er veldig sannsynlig i virkeligheten spiller mindre rolle, når du leser føles det utrolig virkelig, og boka er håpløs å legge fra seg!

M
Mali – 06.03.2009

– For alle dere som syntes "Da Vinci-koden" var noe av det beste Dan Brown har skrevet, så burde dere lese denne. Historien som foregår ett år før handlingen i Da Vinci- koden omfatter også Robert Langdon i samme person. En smart og dyktig fyr som gjør alt for å få frem sannheten. Vi møter også en hel del nye karakterer, hver med sitt lille spesielle særpreg. Denne boken overgår alle forventinger mens du blir trukket inn i en handling fylt av religion, hat og korrupsjon. Tror aldri jeg har lest ut en bok så mange ganger, og fortsatt føle den samme spenningen som jeg følte første gangen jeg leste den. Et virkelig mesterverk av Dan Brown.

B
Bokslukeren – 23.01.2009

– I likhet med Dan Browns andre bøker, består denne av intrikate mysterier og spekulasjoner. Plottet drives framover av handlinger som snarere bidrar til nysgjerrigheten enn å tilfredsstille den. Og når målet er nådd, sitter en igjen med en følelse av at det ikke var mye til klimaks. Hele historien er preget å ha dårlig tid, vi haster fra sted til sted og mord til mord. Det er et kappløp mot tiden, der tiden og handlingen ikke er selve målet. Målet er å bli ferdig med boka, og når den er lest ferdig, har den ikke gitt deg så veldig mye. Boka er veldig spennende, og det skjer noe absolutt hele tiden, men den blir ikke noe mer enn lett underholdning.

r
reasand – 06.11.2008

– Leste denne boken, rett etter jeg var ferdig med "Da Vinci-Koden", som jeg ble en stor fan av, akkurat den våren Pave Johannes Paul II døde. Dermed ble boken svært spesiell da den også handler om hele prosessen fra en pave dør til en ny insettes. Boken er svært spennende, og ble skrevet før "Da Vinci-Koden" og har samme hovedperson, Robert Langdon. Denne gang tar handlingen for det meste sted i Roma, og av akkurat denne grunn gikk jeg i bokens fotspor da jeg var der i vår. Så inspirerende var boken på meg, og jeg traff mange likesinnede. Liker du fart, spenning, historie, kultur og mysterie er boken så absolutt noe du burde få med deg. Seg deg ned og nyt!

K
Kaja – 16.10.2007

– Denne boken er så fantastisk at jeg har lest den flere gang enn noen andre bøker. Den handler om Roma, Vatikanstaten og paven. Man møter samme person som i Da Vinci Koden, men vi møter ham på en helt annen måte. Når jeg leser denne boken får jeg bare lyst til å dra til Roma å se alt med mine egne øyne. Den er så spennende at man kan bare ikke legge den fra seg. En fantastisk bok som tar det med på en utrolig spennende reise inn i den evige stad. Mener at den er bedre enn Da Vinci Koden. Helt klart en 6er, og annbefales på det sterkeste. IKKE gå glipp av denne boken!

v
vl – 05.07.2007

– Av Dan Browns romaner må vel Da Vinci-koden sies å være den romanen som har fått mest oppmeksomhet. Etter min mening fortjener den selvfølgelig denne skryten, men jeg synes faktisk Engler og Demoner er en like god bok. Også denne romanen inneholder en rekke koder og detaljer, som gjør Dan Browns bøker til de mesterverkene de er. Spenningsnivået holdes på topp gjennom hele boken, og jeg klarte rett og slett ikke legge boken fra meg. Samtidig som boken er genial og har en spennende handling følte jeg også at jeg lærte noe underveis i lesingen. Og så fikk jeg utrolig lyst til å reise til Roma på grunn av gode skildringer av byen. Anbefales absolutt alle!

c
crazy – 27.02.2007

– Alle som likte Da Vinci-koden kan bare ta fatt på denne boken med en eneste gang. Dette er første boken hvor Robert Langdon er hovedperson. Han får en mystisk oppringning midt på natten. Oppringingen gjelder et lik som har blitt funnet med ordet Illuminati brent inn på brystet. Langdon blir hentet inn for å kunne tyde dette symbolet. Illuminati er et gammelt brorskap som har tilknytning til satanismen. De er ute etter å ødelegge Vatikanet, og Langdon, sammen med den dreptes datter, gjør alt i sin makt for å stoppe dem. En utrolig bra skrevet bok, med samme slags sjanger som Da vinci-koden. Her får du en spennende bok som er vanskelig å legge fra seg.

T
Therese Hauge – 06.02.2007

– Nok en gang en bok fra Dan Brown som du rett og slett ikke klarer å legge fra deg! Brown kommer med nye overraskelser gjennom hele boken, og du blir bare sittende å holde hardere og hardere i boken. Du ser hele tiden for deg hvordan boken skal ende, og du gjør deg opp forklaringer på det som skjer i boken, men du tar hele veien feil, boken slutter bare ikke å sjokkere. Vi møter den svært intelligente Robert Langdon (samme hovedperson som i da Vinci-koden) som stadig møter nye utfordringer, og må ta i bruk gammel kunnskap som blant annet symboltolkning. Boka fascinerer og gir deg til og med ny kunnskap. Brown beviser nok en gang hvorfor han blir en bestselger. Les, les, les!

I
Izzy – 20.01.2007

– En vitenskapsmann blir funnet med et symbol brent inn på brystet. Symboleksperten Robert Langdon blir tilkallt for å hjelpe å tyde symbolet. Det viser seg at de har å gjøre med en gammel fiende av kirken. En satanistisk kult. Samtidig blir fire kardinaler kidnappet i Vatikanstaten. En av dem blir drept hver time hvis man ikke klarer å løse gåten som peker mot det neste gjerningsstedet. Bli med på en spennende symboljakt gjennom hele Roma for å komme til bunns i saken! Dette er en veldig god bok som er spennende fra begynnelse til slutt. Har en lest Da Vinci-koden og likte den, kan man glede seg til å lese Engler og demoner. Jeg synes at denne boka var enda bedre! Absolutt verdt å få med seg.

S
Simen – 05.10.2006

– Boka begynner med at en verdenskjent vitenskapsmann blir funnet drept med et symbol på brystet. Robert Langdon og Vittoria finner ut at det er Vatikanets erkefiende som har drept vitenskapsmannen, og det viser seg at de vil ødelegge Vatikanet for å spre frykt. Robert og Vittoria må bruke all sin kunnskap for å redde Vatikanet. Denna boka er veldig spennende, det skal jeg innrømme, men det er liksom ikke helt logisk at alt dette skal foregå over så kort tid syntes jeg. Det er liksom litt for mye sånn som 24 på tv.. Språket i boka er ganske bra, og plottet helt greit, så jeg skal ikke si det er ei dårlig bok. Jeg vir den 4er, og jeg syntes det er å være litt snill, men den fortjener det vel, for det var kos å lese boka!

H
Halfdan – 17.09.2006

– Dette er den første boken med Robert Langdon i hoverrollen. Det begynner med at en italiensk vitenskapsmann blir funnet myrdet og på brystet hans finner man et symbol. Robert Langdon kobler symbolet til Illuminati - et gammelt brorskap som man egentlig ikke trodde eksisterte lenger. Nå tyder alt på at Illuminati vil fortsette kampen sin mot den katolske kirken. Langdon jobber med datteren til den drepte vitenskapsmannen - Vittoria Vetra - og de reiser rundt omkring i Roma for å følge sporene etter brorskapet. Etterhvert som historien utvikler seg viser det seg at det blir en kamp for å redde Vatikanet. Denne boken er glimrende skrevet, og man sitter og grunner hele tiden på hvem som står bak. Det blir ikke røpt før mot slutten. Boken er stappfull av spenning, både i vid forstand - med hva som skal skje med Vatikanet på lang basis - og spennende detaljer som skjer gjennom hele boken.

t
theyna – 20.08.2006

– "Engler og demoner" er vanvittig spennende. Jeg hadde lest Da Vinci Koden før jeg leste denne boka, og det tror jeg i grunnen bare at var lurt. For hvis du har lest Da Vinci Koden først, forstår du bedre denne boka syntes jeg. Og da kjenner du allerede hovedpersonen, og det er veldig spennende og på nytt se nye mysterier fra Brown. Anbefaler boka på det sterkeste! Noe vanskelig innimellom, derfor er det nok lurt å lese den på norsk med mindre engelsken din er veldig god. Jeg leste den på engelsk, og tror jeg har lyst til å lese den på nytt på norsk.

T
Therese – 03.08.2006

– Engler og demoner er en utrolig spennende bok som du garantert ikke kommer til å klare å legge fra deg når du først har kommet i gang! Symbolforskeren Robert Langdon skal hjelpe til med å oppklare et svært mistenkelig mord. En vitenskapsmann er funnet drept, - men han er brennmerket med Illuminati og han mangler ett øye! Dette viser seg bare å være starten på en ondskapsfull plan der hele Vatikanets eksistens er truet! Langdon har noen lange timer foran seg i kampen for å forhindre århundrets eksplosjon! Det er kunst og historie som gjør dette til en kriminalroman utenom det vanlige! Mens jeg leste en utrolig spennende historie lærte jeg masse om gamle kunstverk og teorier rundt disse. Samtidig ser han på allmenn historiekunnskap med litt andre øyne, og viser oss at vår oppfatning av mange elementer i samfunnet er farget av historiefortellerens oppfatning. Kanskje er ikke alt bare svart og hvitt? Men denne delen av romanen er ikke forstyrrende for historien, tvert i mot. Kunst og historie er viktige elementer som driver den nervepirrende thrilleren videre og holder deg på pinebenken til siste side er fordøyd!!

L
Lesar – 22.03.2006

– Dan Brown er ein god spaningsforfattar - som veit kva folket vil ha - "Engler og demoner" er ei bok som er like god som (om ikkje betre enn?) oppfylgjaren ("da Vinci-koden"). Robert Langdon tek oss med på eit heidundrande tokt gjennom Roma sine gater - på leit etter svar. Tempoet i boka er høgt, og ein får vanskar om ein vil leggje frå seg boka, ein berre _må_ lese vidare, "åkke som"! Ein kan sjølvsagt kritisere Brown for mykje, men ein god spaningromanskribent er han - og han kan dette med å fange lesaren i sitt nett av gode skildringar! Vert på det sterkaste anbefala av underskrevne!

L
Lille My – 07.03.2006

– I motsetning til Da Vinci-koden, som tok leseren med storm allerede fra første side, er Engler og demoner litt treigere. De første hundre sidene er småkjedelige og uengasjerende. Om man leser denne boken før Da Vinci-koden kan det hende opplevelsen vil være annerledes, da Robert Langdon er en ny figur og det kanskje tar litt tid å komme inn i Dan Browns stil. Men for oss som har lest Da Vinci-koden først, tar det litt tid før spenningen kommer. Men når den kommer, da tar det av. Boka blir etter hvert umulig å legge fra seg, og tross en treig start er boka absolutt verdt å lese. Man lever seg inn i Langdons skjebne, og følger ham intenst mens han tilsynelatende nærmer seg sin og pavens undergang. Boka anbefales spesielt hvis du er i Roma og kan følge i Langdons fotspor.

m
mk – 18.02.2006

– Denne boken er forrykende, fra start til slutt. Den tar pusten fra deg med det første og siden legger du knapt merke til at du faktisk puster underveis& Boken er fylt med spørsmål som krinser rundt tvilen om tro, på vitenskapen eller Gud! Den legger til rette for å fremheve denne kløften som man med rette kan kalle det i dette tilfelle.
At en bok på over 500 sider kan beskriver hendelser som utspiller seg på kun litt over et døgn synes jeg er imponerende. Den er aldri langdryg og sidene fyker egentlig ganske lett av seg selv. Spennende også fordi den ikke bare er fiktiv, mye av stoffet forfatteren bruker er virkelig, ikke minst stedene han refererer til og de mange relieffene, kunstverkene, statuene, skriftene osv.. Vil du vite mer er det bare å ta tak i boken og begynne å lese, så får du selv beviset på at det finnes mer mellom himmel og jord enn bare Gud og vitenskap!

K
KL – 27.01.2006

– Dette er den beste boken Dan Brown har skrevet. Den er mystisk, spennende og utrolig fengende. Dette er en bok leseren bare må lese og ikke vil legge fra seg før alle mysteriene er løst. Boken har en meget god historie og fortelling, og det meste virker veldig troverdig. Noe av det mest imponerende med denne boken, er forarbeidet Dan Brown må ha gjort! Detaljene i boken er viktig, og det stemmer godt med virkeligheten også!
Skal man til Roma på ferie eller en helgetur, er dette en bok man absolutt bør ha lest på forghånd. Tusen blir mye mer spennende!

E
Eniel – 07.01.2006

– De fleste kjenner vel Dan Browns navn fra oppstyret rundt han mer kjente bok 'Da Vinci-koden', og dette er en bok i samme sjanger, som faktisk kom ut før sitsnevnte. Hovedpersonen er den samme, begynnelsen er den samme, oppbygningen er den samme, spenningen er kanskje enda litt hvassere. Lite har med andre ord endret seg fra denne boken til 'Da Vinci-koden', men hvorfor endre en vinnende formel? Brown vet å skrive enspennende bok, men i likhet med 'Da Vinci-koden' er det heller ikke med denne boken gjort noe særlig grundig research, og boken har som oppfølgeren mange skråsikre uttalelser etc som rett og slett er det rene tøv. Men en spennende bok, det er det.

H
Hanton – 10.11.2005

– Denne boka begynner med et mord på samme måte som Da-Vinci koden, men det utvikler seg snart til noe mye bedre. For det første syntes jeg boka er litt bedre skrevet, og dermed er litt mer facinerende enn den neste boka, og i tillegg er det mye mer spenning. Det eneste jeg hater med boka er at hvert kapittel ender slik at man må lese neste. Det er ganske grelt, fordi man gjærne blir sittende i mange timer å lese når man har planlagt å lese kun noen sider.. Men, men.. Boka er spennende uansett, og har man tid til å lese fem timer i strekk er dette rett og slett den beste boka å kaste seg over, for du klarer ikke slutte noe før uansett.. Jeg vil anbefale denne boka til alle over 15 år.. Dette er i alle fall i mine øyne en klar 6er!

L
Lady Lyra – 12.10.2005

– Dette er Dan Browns første bok om Robert Langdon, professor i religiøs symbologi ved Harvard. Brown skriver denne gangen om et vågalt tema som fenger leserne- Den katolske kriken, paven, Vatikanstaten og en høyteknologisk antimaterie. Robert blir tilkalt til CERN, hvor en vitenskapsmann har blitt brutalt myrdet og brennmerket med Illuminati merket. Illuminati brorskapet har i århundrer vært sett på som utdødd, men nå virker det som det igjen er i virksomhet. Antimaterien har blitt stjålet og etter en telefon fra Vatikanet blir det fastslått at Illumnatiti vil tilintetgjøre hele Vatikanstaten. Vittoria, den drepetes datter, blir med Robert når han flyr ned, og der venter nye overraskelser. Et nytt pavevalg er i full gang og de fire favorittene er sporløst forsvunnet. Tiden tikker ned og spenningen stiger idet kappløpet mot tiden begynner.
Brown har en fantastisk skrivestil som holder leserne klistret til sidene. Jeg er også svært glad i måten han blander inn opplysninger og fakta. Dermed er det ikke bare gøy, men lærerikt. Kan nesten ikke skjønne hvordan han, uten å støte noen, har kunnet skrive en så utrolig bok, blandet inn med det temaet det er mest krig og diskusjon om- Religion. Det er bare å ta av seg hatten for Dan Brown. Anbefales.

F
Frida-Johanne – 22.08.2005

– Likte du spenningen og intelligensen i Da Vinci koden, vil du garantert like engler og demoner, om mulig enda bedre. Denne boken likner veldig Da Vinci koden i sin intelligene oppbygde krimgåte, samt spenningen som alltid er på topp, men i engler og demoner befinner vi oss i Roma og Vatikanstaten. Robert Langdon skal sammen med datteren til den myrdede professoren hindre vatikanet i å bli utslettet. Hele handlingen foregår bare i løpet av noen timer, slik som i Da Vinci koden, og jeg hadde til tider store vanskeligheter med å legge boka fra meg. Robert Langdon har et tidspress på å finne ut hvem som står bak drapet og kjemper en kamp med tiden for å hindre nye henrettelser.
Jeg blir stadig imponert over kunnskapen til forfatteren innenfor området, og dette gjør denne boken til mer enn en vanlig krimroman. Les en bok av Dan Brown etter å ha lest en bok av Lars Saabye Christensen, og du vil lett se at Brown ikke har de samme skriveferdighetene som Christensen, men spenningen og intelligensen trekker opp og gjør dette til en bok verdt å lese.

B
Bokormen – 21.07.2005

– Symbol-spesialisten Robert Langdon blir tilkalt for å analysere et kryptisk symbol som er svidd inn i huden på en drept fysiker. Det han oppdager er utenkelig, en dødelig vendetta rettet mot Den katolske kirke av en århundregammel undergrunnsorganisasjon. Vatikantet må reddes fra en tidsbombe, og Langdon legger ut på en hektisk jakt gjennom krypter, katakomber, katedraler og det mest hemmelighetsfulle velvet på jorden. Dette er desidert en av de bedre spenningsromanen jeg har lest på svært lenge. Den har alt. Et utrolig fascinerende plot som driver deg til å lese videre, et persongalleri som forbløffer og fascinerer, og en historisk innsikt og kunnskap som overvelder. Dette er en bok egnet til å fengsle alt fra historikere, krimentusiaster, religions- og symbolinteresserte til den allmenne leser. Det er en flott roman som du virkelig bør få med deg.

f
f. – 16.06.2005

– Robert Langdon, professor i religiøs symbologi ved Harvard, blir tilkalt til et sveitsisk forskningssenter for å analysere et kryptisk symbol som er brent inn i brystet på en myrdet vitenskapsmann. Dette er en svært underholdende og godt skrevet roman som jeg satte stor pris på. Den har en fengende og spennende handling, intrikat bygget opp og uhyre velkomponert. Sammen med et glitrende historisk overblikk, og en evne til å binde sammen fiksjon og fakta som få kan etterfølge, gjør dette boken til en virkelig godbit. Gjennom sine nesten 600 sider holder den leseren i sen skrustikke, helt til løsningen foreligger.

K
Krullis – 03.06.2005

– Mens den katolske kirkens mektigste menn er samlet for å velge ny pave, planlegger det hemmelige eldgamle brorskapet Illuminati et spektakulært angrep på Vatikanet og en rekke gruoppvekkende hevndåder overfor kirkens menn. Harvard-professoren i religiøs symbologi, Robert Langdon, er mannen som ved hjelp av litterær kløkt og kvinnelig assistanse avdekker komplottene, intrigene og gåtene som holder leseren i en skrustikke fram til siste side. Boken er forrykende spennende og en skikkelig page turner. Jeg satt som på nåler, totalt oppslukt, og like fascinert som da jeg leste Da Vinci-koden. Nok en Brown-bok som du bare må unne deg, og som kombinerer mystikk, spenning og overraskelser på en mesterlig måte.

h
hg – 16.02.2005

– Dette er den første boken til Dan Brown, og også den første boken om Robert Langdon. Jeg vil påstå at denne boka er minst like bra som Da Vinci-koden, på mange måter er den faktisk mye bedre. I denne boka er Robert Langdon på jakt etter en gruppe som kaller seg Illuimnati. Han blir nemlig kontaktet av lederen av CERN, en berømt forskerinstitusjon. en ledende forsker har blitt drept og er brennmerket med merket til illuminati. Hvorfor har dette skjedd? Og hva er de ute etter? Dette utvikler seg til å bli en spennende jakt. Langdon får bruke for all kunskapen han har om symboler, og det er nettopp det som fenger med disse bøkene: Alle symbolene og tolkingen av disse, og hvordan det leder videre i historien. Brown er en mester når det gjelder å holde på spenningen og ikke gi alle detaljer med en gang. Denne boka er også helt fantastisk når det gjelder å "snu" historien. Når du tror at du har skjønt hva som har skjedd, har du egentlig ikke gjort det likevel. Dette er rett og slett en utrolig god bok! Anbefales!

F
Facedanzr – 10.02.2005

– Ett spesielt dødsfall med merkelig symbologi involvert, offerets vakre datter dukker opp med et gunstig spesialfelt og kirkens fundament står for fall. Høres dette kjent ut? Historien bærer flere åpenlyse likhetstrekk med Da Vinci-koden og det er tydelig at Dan Brown har funnet en oppskrift som fungerer. Karakterene i boka er banale og uinteressante, og kunne sikkert fungert bedre i selskap med Marveluniversets tegneseriehelter. Til tross for alt dette har historien sine lyspunkt i flere gode spenningsmomenter, og jeg tror den ville ha fungert godt som et tentativt hollywoodmanus. Dessuten er den etter min mening en opptur etter å ha lest Da Vinci-koden. Jeg er ingen stor tilhenger av spenningsromaner, men har lest nok til å sette pris på godt forfatterskap. Jeg kan ikke si at Dan Brown representerer dette i denne boken. Helt middelmådig.....under tvil.

J
J.K. Stenshorne – 18.01.2005

– Til tross for at Engler og Demoner kom ut før DaVinci-koden, blir den på mange måter som en oppfølger å regne her i Norge, og uttrykket "å hoppe etter Wirkola" har vel sjelden passet bedre... Boken er i akkurat samme genre som DV-koden og er skrevet på akkurat samme måte; minst like intenst og pirrende. Robert Langdon er en rollefigur vi blir bedre kjent med og som er såpass "dyp" at jeg ikke synes han blir forutsigbar. Når det gjelder historien, vil jeg påstå den er minst like bra som DV-koden. På grunn av en helt spektakulært bra slutt blir historien kanskje hakket bedre enn "forgjengeren". Det eneste som mangler i Engler og Demoner kontra DaVinci-koden er at historien ikke har sammenheng med virkelige historiske hendelser. For mange var kanskje dét prikken over i'en med DV-koden; sammensvergelsesteoriene. Ser vi bort fra dette, er Engler og Demoner en fullgod oppfølger, en knakende god bok og en sikker oppskrift på et par søvnløse netter!

L
Lotta – 17.01.2005

– Denne boka vil gi deg problemer... problemer med å ha et liv utenom når du har satt i gang med å lese denne boka. Den er rett og slett oppslukende og er nesten umulig å legge fra seg. Har du lest Da Vinci koden og er ute etter mer fantastisk litteratur, så er det bare å sette i gang! Robert Langdon, hovedpersonen i denne boka, er denne gangen i Roma og må assisstere unge frøken Vittoria med å mer eller mindre redde den katolske kirken og dens uverderlige "skatter" og selvfølgelig en flott liten gjeng med biskoper som ikke ser ut til å oppleve morgendagen med mindre Robert og Vittoria klarer å utnytte sine små grå til det ytterste. Her får de virkelig bryne sitt intellekt og sine kunnskaper... og det får sikkert du også hvis du gir denne boka en sjanse! Du vil ikke angre:)

S
SJ – 10.01.2005

– Etter å ha lest "Da Vinci koden" hadde jeg store forventninger på denne boka. Den inneholder mye av de samme elementene som oppfølgeren, ettersom fakta og fiksjon blandes sammen på en genial måte som får leseren til å ville forske videre for å finne ut hva som er sant. Samtidig når ikke boka opp til "Da Vinci koden" når det gjelder spenning og suspense. Jeg vil anbefale at boka leses etter "Da Vinci koden", selv om den kronologisk ligger før i tid. For den som elsket "Da Vinci koden" og vil ha mer av samme forfatter, er boka ett must. Man kan knapt vente til neste bok i serien kommer.....

&
"molekylærforsker" – 05.01.2005

– Denne boken handler også om professor Robert Langdon (hovedpersonen i da Vincikoden). Engler og demoner er skrevet tidligre, og personlig synes jeg faktisk engler og demoner er er bedre bok. I engler og demoner møter vi fenslende symbolisme, og det er gøy å lese en bok der man selv også kan bruke sine små grå. Langdon blir her kontaktet på grunn av hans kjennskap til symboler for å finne ut som drapet på en vitenskapsmann ved CERN. Datteren til den drepte og Langdon drar til Roma og på noen hektiske timer blir vi med dem i Vatikanet og det historiske/moderne Roma på en meget fengslende og spennede måte. Til tider tar det litt av og kan minne om en dårlig hollywoddproduksjon, men henter seg inn pga fakta og vitenskap det ispes med. Jeg vil sterkt anbefale denne boken! Dette er en annen type krim, og det er ekstra gøy å kunne lese en bok som er godt gjennomarbeidet. Bra underholdning!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Engler og demoner:

Kniv

Jo Nesbø
Innbundet 
349,- 399,-

Se flere

Logg inn

Handlekurv