Meny
Jens Henrik Jensen: Gladiator

Gladiator

; Henning Kolstad (Oversetter)

Serie: Oxen 5

« Jensen vet akkurat hvordan en historie skal fortelles og en knivsegg slipes. »

Jakten på en jeger
Krigsveteranen Niels Oxen er ekspert på å overleve, men kan han også lære seg å leve?

Akkurat idet Oxen er i ferd med å bryte ut av et håpløst livsmønster blir han trukket inn i en ny, merkelig sak. Så forsvinner Oxen sporløst ...

Les mer
Spenning
Drap
Action
Bestselgende forfatter
Vår pris
375,-
Spar
54,-

Veil. pris: 429,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 375,-
Spar: 54,-

Veil. pris: 429,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Runhild Skjølaas, redaktør

Jakten på en jeger

Krigsveteranen Niels Oxen er ekspert på å overleve, men kan han også lære seg å leve? Han er i gang med å bryte ut av et håpløst livsmønster da han blir trukket inn i en ny, merkelig sak. Så forsvinner Oxen sporløst ...

En turgåer finner fire lik i skogen. Det viser seg å være en gruppe krigsveteraner som intetanende er blitt likvidert av en snikskytter. Hva i all verden kan motivet være?

Hardhausen Oxen er den høyest dekorerte krigsveteranen i landet. Han sliter med krigstraumer, men har eksepsjonelt gode ferdigheter og instinkter. Den merkelige saken med de døde krigsveteranene krever en av hans kaliber. Dermed gjenforenes han med sin gamle makker og venn Margrethe Franck fra politiets etterretningstjeneste, PET. En kamp på liv og død begynner blant tilsynelatende ukjente fiender. Kyniske fiender som ikke synes et menneskeliv fra eller til spiller noen rolle.

Et farlig oppdrag 
Jens Henrik Jensens hardt prøvede helt, Niels Oxen, har begynt på noe nytt. Han prøver å få bukt med traumene og marerittene som hjemsøker ham. Målet er å kanskje få et mer normalt liv, og kunne være en bedre far for sønnen, en far som klarer å være ute blant folk uten å få skremmende flashbacks og gå i kampmodus. Derfor har han sagt ja til å være mentor for andre krigsveteraner og ta dem med på overlevelsesturer i skog og mark. Der kommer både de og han vekk fra vanskelige hverdager og problemene de sliter med.
       Men da hans gamle bekjente og tidligere leder for PET Axel Mossman oppsøker ham med et oppdrag blir han interessert. Han skjønner raskt at det er en vanskelig sak og at det kan bli farlig. Siden ofrene er krigsveteraner som ham selv og han får jobbe med Margrethe Franck som han har savnet, og siden det er svært godt betalt takker han ja.

Kamp på liv og død 
Sammen gyver Oxen og Falck løs på mysteriet med de drepte krigsveteranene, og jo mer de graver i saken jo flere spørsmål sitter de igjen med. Et av spørsmålene er hvem er den unge politibetjenten som stadig dukker opp på åsteder og spør og graver etter detaljer er? Hun har jo strengt tatt ikke noe der å gjøre. Pluselig forsvinner Oxen sporløst og Margrethe Falck setter igang en desperat jakt for å finne ham. Imens kjemper han sitt livs kamp ...

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Aschehoug
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 494
ISBN: 9788252593396
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Gladiator
Format: 23 x 16 cm
Nr: 8210306
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

Jens Henrik Jensen (f. 1963) er tidligere journalist og nyhetsredaktør, men har vært forfatter på heltid siden 2015. Han er mest kjent for den kritikerroste bokserien om krigsveteranen Niels Oxen. Bøkene leses over hele Skandinavia og har tatt Tyskland med storm. I 2023 kommer tv-serien basert på bøkene.