Min side Kundeservice Bli medlem

Kongen av Os

roman

«Imponerer igjen»

Tor Hammerø, Nettavisen

Ingen av oss har vært i Os, den lille bygda finner du ikke på kartet. Men selv om den ikke finnes har du likevel vært der eller kjørt forbi. Om det så er din egen hjembygd (eller kanskje helst nabobygda) det er snakk om. Her i denne bygda har Carl og Roy bygd sitt kongerike.

Men nå er framtida høyst usikker ...

Les mer

449,-
Sendes innen 1 virkedag
Erlend

Skrevet av: Erlend, Redaktør

Livet smiler til brødrene Carl og Roy Oppgard. Som unge mistet de begge foreldrene i en bilulykke, men siden har mye gått deres vei. I bygda går Carl går under kallenavnet Kongen av Os. Etter noen innbringende år i USA har han nå bygd opp Os Spa-hotell til et landemerke i bygda. Broren Roy driver den lokale bensinstasjonen og har nå planer om å anlegge en fornøyelsespark med en spektakulær berg- og dalbane på den gamle campingplassen.

Men planene om å legge riksveien i tunell utenom bygda vil være helt ødeleggende for Carl og Roys virksomheter. Skal de overleve må planen om tunell skrinlegges. Da må skitne midler tas i bruk. Er det noe de to brødrene er gode på så er det metoder vi andre vanligvis ikke tyr til.

For det må sies at det har vært noen hendelser opp gjennom årene. Som nevnt forulykket foreldrene deres, men de er ikke de eneste som brått har mistet livet i bygda. Blant annet forsvant den gamle lensmannen på mystisk vis. Nå er det sønnen hans som har overtatt som lensmann og han har noen ubesvarte spørsmål om farens død.

For faste Jo Nesbø-lesere må det nevnes at vår gode venn Harry Hole aldri dukker opp her. Dette er Roys historie. Og Roy har med tiden havnet på den andre siden av streken når det kommer til rett og galt. Det vil si, Roy har ingen problemer med å se forskjell på rett og galt, men når skaden først er skjedd må livet gå videre og spor dekkes over. Harry Hole hadde muligens klart å felle Roy Oppgard, men lensmannen i Os er av et litt annet kaliber. Han «vet» hva Roy står bak og han har det som sin misjon å felle Roy, men det skal vise seg å være alt annet enn enkelt. Men som leser håper jeg aldri på lensmannen. Her er det Carl og Roy jeg har sympati med og krysser fingene for, side etter side.

Ingen av oss har vært i Os, den lille Telemarksbygda finner du ikke på kartet. Men selv om bygda ikke finnes har du likevel vært der eller kjørt forbi. Om det så er din egen hjembygd (eller kanskje helst nabobygda) det er snakk om.

Kongen av Os er en storslått og heftig spenningsroman om lojalitet, familiebånd, sterk kjærlighet og kamp mot mektige krefter. Den tar oss med til ei bygd i krise og forteller historien om to brødre som står i fare for miste alt de har kjempet for. Det er en roman om fortapte sjeler og et stadig voksende antall drepte.

 

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
442
ISBN
9788252594249
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Originaltittel
Kongen av Os
Format
21 x 14 cm
Nr
8222568
Serie
Kongeriket 2

Medlemsblad

Kongen av Os teaser

Om forfatteren

Jo Nesbø er en av verdens fremste krimforfattere. Bøkene hans er solgt i over 55 millioner eksemplarer, og er oversatt til mer enn 50 språk. Siden debuten med Flaggermusmannen i 1997 har Jo Nesbø høstet begeistring hos lesere og anmeldere verden over med romanene om etterforskeren Harry Hole. Men Nesbø har også stor suksess med de frittstående romanene sine. Med familiedramaet Kongeriket (2020) og nå Kongen av Os viser han seg også som en skjønnlitterær forfatter av stort format.

 

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Imponerer igjen»

Tor Hammerø, Nettavisen

«Sjarmerende og følsom Nesbø.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kongen av Os:

Gladiator
3 for 2

Gladiator

Jens Henrik Jensen
Innbundet 
169,- 429,-
Lupus
3 for 2

Lupus

Jens Henrik Jensen
Innbundet 
99,- 399,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Elskeren
3 for 2

Elskeren

Helene Flood
Innbundet 
149,- 399,-
 
Offer
3 for 2

Offer

Jørn Lier Horst
Innbundet 
199,- 399,-
 
Mirage
3 for 2

Mirage

Camilla Läckberg
Innbundet 
199,- 429,-
 
Byttet
3 for 2

Byttet

Stefan Ahnhem
Innbundet 
199,- 449,-
666
3 for 2

666

Tom Egeland
Innbundet 
199,- 399,-
 
Skyldig
3 for 2

Skyldig

Sven Petter Næss
Innbundet 
99,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv