Provokasjonen

thriller

«Øystein Bogen kan fort bli Norges Thriller-konge fortsetter han å skrive thrillere som dette! [...] Dette er en thriller som danker ut de fleste, og spør du meg har Bogen skrevet tidenes beste thriller med «Provokasjonen».»

Simen Ingemundsen, Randaberg24

Kampen om Svalbard er i gang.

Da geologer finner verdifulle mineralforekomster i fjellene nord på Svalbard, inngår stormaktene Russland og Kina en hemmelig pakt om fordelingen av rikdommen. Men først må de sørge for at Norge mister suvereniteten over øygruppen. Les mer

269,-

429,- Spar: 160,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Lesesommer – krim fra 79,- Velg flere her

Kampen om Svalbard er i gang.

Da geologer finner verdifulle mineralforekomster i fjellene nord på Svalbard, inngår stormaktene Russland og Kina en hemmelig pakt om fordelingen av rikdommen. Men først må de sørge for at Norge mister suvereniteten over øygruppen. Samfunnet der oppe er sjokkerende utsatt: En enkel sabotasjeaksjon mot den ene kabelen som forbinder Svalbard med omverdenen, er alt som skal til for at befolkningen effektivt isoleres fra all kommunikasjon. Slik kan den uoffisielle russiske invasjonen iverksettes uten verdenssamfunnet som vitne.

Etterretningsoffiserene Per Henriksen og Tora Fjell blir i all hemmelighet sendt til Svalbard. De blir deltakere i et dødelig kappløp der vinnerne vil kontrollere Svalbards ressurser for all fremtid.

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
339
ISBN
9788205583122
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Provokasjonen
Format
21 x 14 cm
Nr
8212058
Serie
Per Henriksen og Tora Fjell 2

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Øystein Bogen kan fort bli Norges Thriller-konge fortsetter han å skrive thrillere som dette! [...] Dette er en thriller som danker ut de fleste, og spør du meg har Bogen skrevet tidenes beste thriller med «Provokasjonen».»

Simen Ingemundsen, Randaberg24

«Øystein Bogens Svalbard-scenario kan få noen og enhver av oss til å bli mørkredde.»

Geir Tangen, krimlitteratur.com

«... nok en strålende thriller med språklig eleganse, super fremdrift og spenning til siste side. [...] Bogen bygger og utvikler storyen på et spennende og dramatisk vis. Sjølsagt er det godt mulig å lese Provokasjonen som en rein thriller-underholdning, men slik verden framstår akkurat nå er det umulig å ikke tenke seg at dette faktisk kunne ha vært et bortimot mulig scenario i virkelighetens verden. Skremmende, veldig skremmende.»

Tor Hammerø, Nettavisen

«Med en effektiv fortellingsstil evner Bogen å gi en forbausende overbevisende fremstilling av hvordan den paramilitære Wagner-gruppen, forkledd som sikkerhetsvakter for et russisk gruveselskap, raskt og effektivt lykkes i å få kontroll over Svalbard.»

Erlend Liisberg, Bergens Tidende

«Denne bokas største styrke er «enn om det skjedde her»fornemmelsen, som både får oss til å ta sterkere inn over oss hva som skjer i Ukraina og vårt eget lands sårbarhet. Paralleller til Tysklands okkupasjon i 1940 er det heller ikke vanskelig å finne. Til dels kompliserte politiske, økonomiske og militære forhold blir satt inn i en ny ramme slik at sammenhenger tyr tydeligere frem.»

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

«Øystein Bogens thriller, som er en frittstående oppfølger til boka «Zetaviruset» fra 2021, er en drivende god thriller som utspiller seg på flere plan.»

Jonas Bals, Klassekampen

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Provokasjonen:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Haiene

Øistein Borge
Innbundet 
269,- 439,-
 

Enkene

Pascal Engman
Innbundet 
363,- 399,-
 

Kokong

Eystein Hanssen
Innbundet 
249,- 399,-
 

Skyldig

Sven Petter Næss
Innbundet 
149,- 399,-
 

Grensen

Erika Fatland
Innbundet 
454,- 499,-
 

Offer

Jørn Lier Horst
Innbundet 
199,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv