Meny

Provokasjonen

thriller

; Øystein Bogen (Oppleser)

Serie: Misja Borodin 2

« Dette er en thriller som danker ut de fleste, og spør du meg har Bogen skrevet tidenes beste thriller med Provokasjonen. »

Terningkast 6
Kampen om Svalbard er i gang.

Da geologer finner verdifulle mineralforekomster i fjellene nord på Svalbard, inngår stormaktene Russland og Kina en hemmelig pakt om fordelingen av rikdommen. Men først må de sørge for at Norge mister suvereniteten over øygruppen. Les mer
Vår pris
375,-
Spar
54,-

Veil. pris: 429,-  (Nedlastbar lydbok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Lydbokappen

Nedlastbar lydbok
Legg i
Nedlastbar lydbok
Legg i
Vår pris: 375,-
Spar: 54,-

Veil. pris: 429,-  (Nedlastbar lydbok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Lydbokappen

Kampen om Svalbard er i gang.

Da geologer finner verdifulle mineralforekomster i fjellene nord på Svalbard, inngår stormaktene Russland og Kina en hemmelig pakt om fordelingen av rikdommen. Men først må de sørge for at Norge mister suvereniteten over øygruppen. Samfunnet der oppe er sjokkerende utsatt: En enkel sabotasjeaksjon mot den ene kabelen som forbinder Svalbard med omverdenen, er alt som skal til for at befolkningen effektivt isoleres fra all kommunikasjon. Slik kan den uoffisielle russiske invasjonen iverksettes uten verdenssamfunnet som vitne.

Etterretningsoffiserene Per Henriksen og Tora Fjell blir i all hemmelighet sendt til Svalbard. De blir deltakere i et dødelig kappløp der vinnerne vil kontrollere Svalbards ressurser for all fremtid.
ANMELDELSER:

Terningkast 6 Simen Ingemundsen, Randaberg24
Terningkast 5 Tor Hammerø, Nettavisen

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Gyldendal
Språk: Norsk Bokmål
ISBN: 9788205583146
Utgave: 1. utg.
Format: MP3
Vannmerket
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

« Dette er en thriller som danker ut de fleste, og spør du meg har Bogen skrevet tidenes beste thriller med Provokasjonen. »

Terningkast 6

«.. nok en strålende thriller med språklig eleganse, super fremdrift og spenning til siste side. [...] Bogen bygger og utvikler storyen på et spennende og dramatisk vis. Sjølsagt er det godt mulig å lese Provokasjonen som en rein thriller-underholdning, men slik verden framstår akkurat nå er det umulig å ikke tenke seg at dette faktisk kunne ha vært et bortimot mulig scenario i virkelighetens verden. Skremmende, veldig skremmende.»

Terningkast 5

«Med en effektiv fortellingsstil evner Bogen å gi en forbausende overbevisende fremstilling av hvordan den paramilitære Wagner-gruppen, forkledd som sikkerhetsvakter for et russisk gruveselskap, raskt og effektivt lykkes i å få kontroll over Svalbard.»

«Øystein Bogens thriller, som er en frittstående oppfølger til boka «Zetaviruset» fra 2021, er en drivende god thriller som utspiller seg på flere plan.»

«Denne bokas største styrke er «enn om det skjedde her»fornemmelsen, som både får oss til å ta sterkere inn over oss hva som skjer i Ukraina og vårt eget lands sårbarhet. Paralleller til Tysklands okkupasjon i 1940 er det heller ikke vanskelig å finne. Til dels kompliserte politiske, økonomiske og militære forhold blir satt inn i en ny ramme slik at sammenhenger tyr tydeligere frem.»