Festprishelggjør et kupp!
Min side Kundeservice Bli medlem

Skriften i vannet

«Jeg gleder meg til fortsettelsen. Dette var tøffe greier.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

Det er topp stemning rundt bordet. Olof Helander disker opp med snaps, dansebandmusikk og svenske delikatesser for venner og forretningsforbindelser på den svenskeste av alle fester, midtsommerfesten. Det skåles og skråles høylytt da selskapet plutselig, i løpet av noen sekunder, forvandles til et vanvittig blodbad. 

Les mer

199,-

399,- Spar: 200,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Bestselgersalg – krim fra 79,- Velg flere her

Runhild

Skrevet av: Runhild, Redaktør

Midtsommer-massakren
Det er topp stemning rundt bordet. Olof Helander disker opp med snaps, dansebandmusikk og svenske delikatesser for venner og forretningsforbindelser på den svenskeste av alle fester, midtsommerfesten. Det skåles og skråles høylytt da selskapet plutselig, i løpet av noen sekunder, forvandles til et vanvittig blodbad. To maskerte menn i en båt meier ned alt og alle på brygga foran seg før de forsvinner like raskt og uventet som de dukket opp.

Uhyggelig midtsommer
Tilfeldigvis er suksessforfatteren Julia Malmros like ved. Hun har nettopp gjort skandale i beste sendetid på TV og fant det best å gå i dekning på hytta. Hun hører skuddene og skynder seg til nabohytta og selskapet til barndomsvennen Olof bare for å oppdage at det er for sent. Det ligger døde kropper, knust dekketøy og matrester over alt. Den eneste som har sluppet unna kulene er vertskapets tenåringsdatter. Hun klarte som ved et mirakel å smyge seg ubemerket ned i vannet da skuddene kom.

Møt Julia Malmros og Kim
Julia Malmros’ nye bekjentskap er også der. Hackeren Kim Ribbing, som hjalp Julia med research til hennes siste bokprosjekt, synes løsmunnetheten hennes på TV var svært fornøyelig. Han har kommet for å holde henne med selskap mens ting roer seg ned. Men så eksploderer i stedet verden i en massakre rett utenfor hytteveggen. Og som tidligere politi kan ikke Julia holde seg unna – hun vil bidra.

Jo flere snushaner, jo bedre?
Var vertskapet og gjestene på midtsommerfesten et tilfeldig mål eller var det noen i selskapet drapsmennene var på jakt etter? Er jenta som overlevde trygg, eller er hun på noens drapsliste? Snart er både Julia og Kim dypt involvert – både i hverandre og i drapssaken. De kommer på sporet av noe stort, og ledetrådene fører langt utenfor landegrensene. At Julias forsmådde eksmann leder etterforskningen gjør det ikke noe mindre komplisert.

En fryd å lese!
Dette var mitt første møte med John Ajvide Lindqvist som forfatter, og jeg er begeistret! Julia Malmros og Kim Ribbing er karakterer jeg gleder meg til å følge videre. Og som ihuga fan av Millenniumserien koste jeg meg med referansene og nikkene til Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist. Det er elegant gjort!

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
479
ISBN
9788252593778
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Skriften i vattnet
Format
22 x 14 cm
Nr
8216479
Serie
Blodstormen 1

Om forfatteren

John Ajvide Lindqvist (f. 1968) er oppvokst i Blackeberg, der også hans første roman La den rette komme inn utspiller seg. Lindqvist har lagt karrieren som tryllekunstner og standupkomiker bak seg og er nå forfatter på heltid. Han skriver også filmmanus og teaterstykker, og han har mottatt en rekke priser for sitt arbeid. Bøkene hans er utgitt i mer enn 30 land. Skriften i vannet er hans første krim og den første i Blodstormen-serien.

En omvendt Millenniumhistorie

John Ajvide Lindqvist har selv fortalt hvorfor de berømte Millennium-karakterene Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist opptrer i Skriften i vannet. Lindqvist var en av forfatterne som ble invitert til å prøveskrive fortsettelsen på Millennium-serien etter David Lagercrantz. Han kom så godt i gang med skrivingen at han hadde hele boka klar da han skulle levere sitt forslag. Forlaget valgte i stedet Karin Smirnoff sin versjon, og Lindqvist, som var godt fornøyd med sin krimfortelling, jobbet videre med den så den kunne utgis som Skriften i vannet.

John Ajvide Lindqvist hilsen

Medlemsblad

Intervju med Lindqvist: Tryllekunstneren som fikk skrekken

Han har vært komiker og magiker og er kjent for sine skrekkromaner. Men nå har svenske John Ajvide Lindqvist skrevet sin aller første kriminalroman.

Les hele intervjuet her!

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Jeg gleder meg til fortsettelsen. Dette var tøffe greier.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

«Selv om John Ajvide Lindqvist skal ha innrømmet at det var en stor fordel a? skrive seg rett inn i et ferdig komponert univers - sa? sta?r denne romanen helt støtt pa? egne bein.»

Turid Larsen, Dagsavisen

«...etterforskerparet Julia og Kim er lovende, og det blir spennende å følge dem videre.»

Marit Egaas, Stavanger Aftenblad

«...solid resultat.»

Sindre Hovdenakk, VG

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Skriften i vannet:

Lupus

Jens Henrik Jensen
Innbundet 
349,- 399,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skyldig

Sven Petter Næss
Innbundet 
349,- 399,-
 

Dukken

Yrsa Sigurðardóttir
Paperback 
199,-
 

Natt

Bernard Minier
Innbundet 
363,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv