Min side Kundeservice Bli medlem

Sorgenfri

en Harry Hole-thriller

«Sorgenfri er ganske enkelt den beste av Jo Nesbøs kriminalromaner.»

VG

"... en strålende leseopplevelse.»
Leif Ekle, NRK P2

I et banklokale i Oslo sentrum har filialsjefen fått tjuefem sekunder på å tømme minibanken. Han bruker trettien. Raneren viser seks fingre i overvåkningskameraet og skyter en kvinnelig ansatt. Les mer

199,-
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

"... en strålende leseopplevelse.»
Leif Ekle, NRK P2

I et banklokale i Oslo sentrum har filialsjefen fått tjuefem sekunder på å tømme minibanken. Han bruker trettien. Raneren viser seks fingre i overvåkningskameraet og skyter en kvinnelig ansatt. Førstebetjent Harry Hole våkner i leiligheten sin med en tolv timers black-out etter en middag hos Anna, en gammel flamme. Han settes på ranssaken sammen med den nyutdannete Beate Lønn, og da en ny bank blir ranet, søker de hjelp hos den myteomspunne bankraneren Raskol. Anna er forsvunnet. Og høsten har bare akkurat begynt.

Jo Nesbø er en av verdens fremste kriminalforfattere. Hans bøker har blitt solgt i over 30 millioner eksemplarer, og er oversatt til mer enn 50 språk. Sorgenfri er Jo Nesbøs fjerde roman om Harry Hole.

«Nesbø kan fortelle som ingen annen.»
Carol Memmott, USA Today

«Sorgenfri er ganske enkelt den beste av Jo Nesbøs kriminalromaner.»
Kurt Hanssen, Dagbladet

Medlemsvurdering:
"Sorgenfri" er den fjerde boka om Harry Hole, og det er bare å bøye seg i støvet for Jo Nesbø som har et så solid grep om leseren fra første til siste side, også i denne flotte og spennende krimromanen fra Oslos mørkere sider. I et banklokale i Oslo har filialsjefen fått tjuefem sekunder på å tømme minibanken. Han bruker trettien. Raneren skyter en kvinnelig ansatt. Førstebetjent Harry Hole settes på ranssaken sammen med den nyutdannete Beate Lønn, og da en ny bank blir ranet, søker de hjelp hos den myteomspunne bankraneren Raskol. Nok en gang mangler jeg superlativer for å beskrive boka. Jo Nesbø er rett og slett konge!

T

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
389
ISBN
9788203361609
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Format
19 x 11 cm
Nr
8095507
Serie
Harry Hole 4

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Sorgenfri er ganske enkelt den beste av Jo Nesbøs kriminalromaner.»

Kurt Hanssen, Dagbladet

«... en strålende leseopplevelse.»

Leif Ekle, NRK P2

Medlemmers vurdering

J
JM – 08.11.2011

– Denne boken var min introduksjon til forfatteren Jo Nesbø, og Harry Hole. Lite visste jeg om den pulserende opplevelsen jeg hadde i vente. Bokens hovedemne er etterforskningen av en ransbølge, hvor en brutal, iskald og kompromissløs raner herjer fritt. Skildringen av denne etterforskningen sørger for at denne boken havner i den klassen av bøker, som du ikke legger fra deg uten en god grunn. Allikevel skinner den levende og dype personskildringen av Hole frem uten at du egentlig merker det.

m
morta – 06.09.2009

– Dette er den fjerde historien om Harry Hole. Det blir begått et bankran, hvor filialsjefen får 25 sekunder på å tømme minibanken. Når banksjefen ikke greier det blir en kvinnelig ansatt drept. Dermed må Harry starte letingen etter en morder, men han har også personlige problemer. For en dame som heter Anna forsvinner dagen etter Harry har vært på middag, og Harry har blackout fra den kvelden de tilbringte sammen. Dermed har Harry nok å gjøre i denne historien. Dette er en veldig bra krimhistorie, hvor vi får se Harry slite med andre ting enn alkoholen. Hvor han må finne ut hva som skjedde med Anna og hvem står bak ranet. Denne historien er full av overraskelser og tvister, og opplesninga veldig bra.

T
T – 10.04.2009

– "Sorgenfri" er den fjerde boka om Harry Hole, og det er bare å bøye seg i støvet for Jo Nesbø som har et så solid grep om leseren fra første til siste side, også i denne flotte og spennende krimromanen fra Oslos mørkere sider. I et banklokale i Oslo har filialsjefen fått tjuefem sekunder på å tømme minibanken. Han bruker trettien. Raneren skyter en kvinnelig ansatt. Førstebetjent Harry Hole settes på ranssaken sammen med den nyutdannete Beate Lønn, og da en ny bank blir ranet, søker de hjelp hos den myteomspunne bankraneren Raskol. Nok en gang mangler jeg superlativer for å beskrive boka. Jo Nesbø er rett og slett konge!

g
gant – 17.01.2009

– Den første boken jeg leste i voksen alder var av Jo Nesbø. Denne mannen skriver så bra krim at man bare er nødt til å kjøpe alle bøkene hans. "Sorgenfri" er ikke noe unntak! I denne boken er det nok en seriemorder som er på ferde. Harry Hole som er ekspert på seriemordere blir satt på saken og begynner å nøste opp for å finne ut av hvem dette kan være. Som i alle de andre bøkene av Jo Nesbø varer spenningen helt til siste side, og det er vanskelig å vite hvem som er morderen før man er ferdig med boken.

L
Lille søss – 11.09.2008

– Jo Nesbø har gjort enda et gjennombrudd med boken "Sorgenfri". Denne boken handler om filialsjefen for et banklokale i Oslo som har akkurat tjuefem sekunder på seg for og klare å tømme minibanken før tiden renner ut. Er han for sen ender en av de ansatte med døden. I denne ranssaken blir politietterforskeren Harry Hole satt på saken nok en gang. Denne gangen sammen med den nyutdannete Beate Lønn. Sammen løser de denne ranssaken og de gjør dette ved å søke etter hjelp via den nokså kjente bankraneren Raskol. Dette er en den fjerde boken om alkoholikeren Harry Hole. Denne boken anbefaler jeg til alle som liker bøkene om Harry Hole og ikke minst Jo Nesbø. Anbefales!

K
Karolinex – 21.08.2008

– Dette er den fjerde boken om Harry Hole hvor boken åpner med et brutalt bankran som ender opp med et drap. Filialsjefen i Oslo-banken får kun 30 sekunder på å tømme minibanken. Han klarer å bruke akkurat seks sekunder for mye, og dermed blir en ansatt drept. Det er Harry Hole som blir satt på denne saken sammen med den nyutdannede Beate Lønn. Mens han holder på med etterforskningen blir han lokket hjem til en gammel flamme, Anna, som både er mystisk og forførende. Det ble litt for mye drikke for Harry denne kvelden, og når det ikke kunne bli verre så blir Anna funnet død i sin egen seng. Dette er en meget spennende bok. Den anbefales sterkt!

S
S – 01.08.2008

– Det er bare til å bøye seg i støvet for Jo Nesbø, han er og blir en hinsides fantastisk forfatter! Sorgenfri er den fjerde boken i serien om Harry Hole, og for en bok det er! En bankraner retter en AG3 mot en kvinnelig ansatt i en bank i hovedstaden, fillialsjefen får tjuefem sekunder til å tømme minibanken, men bruker trettifem. Raneren skyter. Slik starter handlingen, og vi blir med på en fantastisk leseropplevelse, der språket, dialogen, handlingen og fremgangen er så enormt bra at man har vanskelig for å tro det! Hole og hans kollega Beate Lønn går i gang med etterforskningen, men har kun en overvåkningsvideo å gå etter. Etter at Hole ødelegger mye for seg selv på hjemmebane, blir nok en bank ranet og en heseblesende jakt er i gang. Historien er meget spennende, genialt satt sammen og har en enorm fortellerglede! Språket er så bra at ord ikke kan beskrive det, mens handlingen ikke nøler med å forbause oss og leke seg fremover til sjokkerende konklusjoner. Humoren er genial og ironisk, handlingen fantastisk og alt er rett og slett hinsides enorm! Anbefales på det aller sterkeste!

R
Rødstrupe – 06.10.2006

– ...er den fjerde boken i serien om Harry Hole. Høsten har begynt. I et banklokalet i Oslo sentrum har filialsjefen fått tjuefem sekunder på å tømme minibanken. Han bruker trettien. Raneren viser seks fingre i overvåkningskameraet og skyter en kvinnelig ansatt. Førstebetjent Harry Hole våkner i leiligheten sin på Bislett med en tolv timers black-out etter en middag hos Anna, en gammel flamme. Han settes på ranssaken sammen med den nyutdannete Beate Lønn, og da en ny bank blir ranet, søker de hjelp hos den myteomspunne bankraneren Raskol. Anna er forsvunnet. Og høsten har bare akkurat begynt. "Sorgenfri" er den fjerde i Jo Nesbøs mesterverks-serie om anti-helten Harry Hole. Boken er utrolig velskrevet, med mysterier som en bra krim skal ha, og et plot de fleste vil finne utrolig underholdende.

T
Torbis – 04.09.2006

– Nå har jeg trålet gjennom en del av Nesbøs bøker, og ikke alle har vært noe å skryte av. Denne boken derimot, hevder seg blant de absolutt beste. I denne boken er Harry Hole en figur jeg kan tro på. Han er i tre dimensjoner, innehar menneskelige egenskaper, han er ikke bare en fordrukken, bitter politirobot. Han er rett og slett litt mykere enn det jeg husker han. Med seg har han en rekke bifigurer som også er interessante, men blir litt for gjennomsiktige i lengden. Selve plottet er rivende godt og bidro sterkt til at jeg leste boken så raskt som jeg gjorde.

A
Andercito – 13.03.2006

– I den fjerde boka om Harry Hole foregår nå handlingen i Oslo. Harry Hole er denne gang satt til å oppklare et bankran der en kvinnelig ansatt blir skutt fordi filialsjefen bruker for lang tid på å tømme minibanken. Harry får Beate Lønn med seg på saken, Beate har usedvanlig god hukommelse når det gjelder menneskeansikt og blir en nøkkel i etterforskningen. Harry har som vanlig gjort det vanskelig for seg selv og står midt oppe i etterforskningen da en dame han har et forhold til blir funnet drept en kveld etter at Harry hadde vært på besøk. Hole etterforsker dette parallellt med bankranet (som snart ble til to). Samtidig begynner Harry å få ubehagelige meldinger på e-post, angående kvelden han var hos drepte Anna.
Jo Nesbø setter dette sammen til en mesterlig kriminalroman. Løp og kjøp!

b
basto – 28.02.2006

– Etter tre gode romaner om den alkoholiserte politimannen Harry Hole, skulle man nesten tro at Harry Hole var rett og slett oppbrukt. Men så enkelt skulle det ikke være. I den fjerde bok av hittil seks bøker, har det skjedd et ran der raneren merkelig nok uten grunn har drept en av de kvinne ansatte. Harry måtte ta saken, for han er den eneste som de kan stole på vil løse saken, og mot et løfte om han kan få fortsette saken om hans tidligere medarbeider og venn tar Harry motvillig saken sammen med Beate Lønn. Samtidig dukker det opp en gammel flamme opp og de innleder en slags forhold, selv om han er i en forhold med den annen kvinne som er i Russland for å få foreldrerett over hennes sønn. Som alle de damene Harry har elsket, blir også denne flammen drept og Harry har plutselig to saker som han må løse for å forhindre en skandale både for seg selv og politiet samtidig som han hat sine egne tidligere problemer å slite med.
Romanen er like spennende, velskrevet og overraskende som alle de andre romanene om Harry. Anbefales på det sterkeste.

B
Bongo – 08.01.2006

– Jo Nesbø har gjort det igjen. Denne nervepirrende boka lever man seg helt inn i og man klarer virkelig ikke legge den fra seg. Også i denne boka, som er nummer 4 i serien om den alkoholglade Harry Hole, er han selv innblandet i noe han ikke burde, og er med i selve handlingen. Også denne boka er nydelig flettet sammen av flere handlinger. Boka er en klassiker og anbefales på det sterkeste til krim-elskere. Dette er en bok man blir hekta på og leser på en, to, tre. Boka er veldig uforutsigbar og snur når man minst venter det. Dette er enda et av Jo Nesbøs fantastiske krim-verk.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Sorgenfri:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
419,- 479,-

Kniv

Jo Nesbø
Innbundet 
349,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv