Min side Kundeservice Bli medlem

The Da Vinci code

Harvard professor Robert Langdon receives an urgent late-night phone call while on business in Paris: the elderly curator of the Louvre has been brutally murdered inside the museum. Alongside the body, police have found a series of baffling codes. Les mer

103,-
Paperback
Sendes innen 7 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Harvard professor Robert Langdon receives an urgent late-night phone call while on business in Paris: the elderly curator of the Louvre has been brutally murdered inside the museum. Alongside the body, police have found a series of baffling codes. As Langdon and a gifted French cryptologist, Sophie Neveu, begin to sort through the bizarre riddles, they are stunned to find a trail that leads to the works of Leonardo Da Vinci - and suggests the answer to a mystery that stretches deep into the vault of history. Unless Langdon and Neveu can decipher the labyrinthine code and quickly assemble the pieces of the puzzle, a stunning historical truth will be lost forever...

Medlemsvurdering:
Da Vinci Koden er nå for de fleste et veldig kjent fenomen verden over. Og det er ikke uten grunn at denne fantastiske boken har solgt i bøtter og spann.Grunnen til populæriteten er nok de sterke relgiøse teoriene i boken. Robert Langdon er i Paris for å holde et foredrag på det amerikanske universitetet. Samtidig har han fått en invitasjon til samtale av sin franske fagkollega Jacques Sauniere. Før han rekker å treffe Sauniere får han melding om at han er drept. Fordi Sauniere i sin dødskamp får skrevet en melding som referer til Langdon, får denne mordmistanken rettet mot seg. Langdon starter en kombinert jakt etter Den hellige Gral og flukt fra politiet i Paris. Flukten ender i England, hvor Sophie Neveu etterhvert får vite hva som skjedde med hennes foreldre og bror som angivelig var omkommet i en trafikkulykke. Det jeg fikk litt problemer med da jeg leste boken var å henge med på alt som skjedde. Men boken har et godt språk og er meget lesbar. Alle som ikke har lest denne boken burde gjøre det med en gang....

Nestaker

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Corgi Books
Innbinding
Paperback
Språk
Engelsk
Sider
589
ISBN
9780552161275
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2009
Format
18 x 11 cm
Serie
Robert Langdon 2
Da Vinci-koden

Medlemmers vurdering

k
krimfan – 05.06.2009

– Dan Browns mest populære, men etter min mening ikke hans beste. Historien er godt utviklet, men du kan se hvor bitene kommer på plass hvis du har lest noen anstendig kriminalitet eller fiction fra før. Kirken blir en passende fiende etter hendelsene i den første boken ("Engler og demoner") når Robert Langdon hjelper til. Det er et par gode vendinger i midten, mot siste del og en god slutt runder denne romanen av pent. Det er bare ikke nok drama for å få meg så begeistret for denne romanen, noe "Engler og demoner" hadde. En absolutt godt skrevet bok, men for noen kan det bli litt for mye koder og litt lite drama. Verd en titt.

t
tvilende – 04.05.2008

– Det går ikke an å lese denne thrilleren uten at den setter en rille i hodet. Thrilleren holdt meg i spenning fra begynnelsen til slutt, jeg satt som fjetret i sofaen og greide ikke å legge den fra meg.. Plottet er vanvittig godt skrevet, samtidig som man også lærer en hel del om kunst og kampen mellom den katolske kirke og denne religiøse sekten som hevder å ha sannheten om Maria Magdalena. Personlig holder jeg med dem som mener at Jesus ikke var gift med Magdalena, og at historien man finner i Det Nye testamentet er punktum finale. Derfor har jeg også lest boken i lys av dette. Jeg vet at det er skrevet bøker som motbeviser denne 'Da Vinci-teorien'. Religiøst og filosofisk er jeg altså høyst imot denne 'sannheten' som søkes bevist i denne boken, men jeg må innrømme at den er drivende godt skrevet. Som litterært verk bør den ha en sekser, som den fulle sannhet en toer..

N
Nestaker – 05.09.2006

– Da Vinci Koden er nå for de fleste et veldig kjent fenomen verden over. Og det er ikke uten grunn at denne fantastiske boken har solgt i bøtter og spann.Grunnen til populæriteten er nok de sterke relgiøse teoriene i boken. Robert Langdon er i Paris for å holde et foredrag på det amerikanske universitetet. Samtidig har han fått en invitasjon til samtale av sin franske fagkollega Jacques Sauniere. Før han rekker å treffe Sauniere får han melding om at han er drept. Fordi Sauniere i sin dødskamp får skrevet en melding som referer til Langdon, får denne mordmistanken rettet mot seg. Langdon starter en kombinert jakt etter Den hellige Gral og flukt fra politiet i Paris. Flukten ender i England, hvor Sophie Neveu etterhvert får vite hva som skjedde med hennes foreldre og bror som angivelig var omkommet i en trafikkulykke. Det jeg fikk litt problemer med da jeg leste boken var å henge med på alt som skjedde. Men boken har et godt språk og er meget lesbar. Alle som ikke har lest denne boken burde gjøre det med en gang....

S
SJ – 07.08.2006

– Jeg har lest Da Vinci-koden både i oversatt versjon og på originalspråket, og jeg vil absolutt slå et slag for å lese de eksakte ordene som forfatteren har skrevet, uten forvanskning gjennom oversetters tolkning. Jeg følte at denne versjonen var mye mer genuin enn oversettelsen. Desverre er dog dette forbeholdt de som leser engelsk ganske ubehindret, da det kan være vanskelig å følge handlingen i en så komplisert bok som Da Vinci-koden om man ikke forstår språket. Men for de som behersker engelsk, er originalen absolut å anbefale. Personlig syntes jeg at innholdet ble klarere presentert og det var lettere å se de mange koplingene på engelsk.

E
E* – 31.07.2006

– Ja ja. Jeg leste den engelske versjonen av denne boka da jeg var i USA høsten 2003, og syntes den var ganske så spennende. Har med tida også lest de 3 andre bøkene til Dan Brown (på originalspråket), og må vel si at de hver for seg er ganske greie, men har man lest dem alle kan man vel ane et visst mønster... De omhandler alle en helt som kjemper mot store makter med hjelp av en yngre kvinne, og "the Da Vinci code" er intet unntak med Robert Langdon som tilkalles til Louvre i forbindelse med mordet på museumskuratoren. Etter et par Brown-bøker synker spenningen og forutsigbarheten øker, og det hele føles ganske tafatt og uoriginalt. Det er også verdt å vite at til tross for sitt millionsalg, er Brown språkmessig på ingen måte å regne som en god forfatter.

D
Dan Brown – 16.05.2006

– Her kommer enda en utgave av Dan Browns: Da vinci-koden. Dette er en helt fantastisk bok som er skrevet på mesterlig vis! Det hele begynner med at Jacques Sauniere, museumskurator på museet i Louvre, blir funnet myrdet. Robert Langdon skulle egentlig møte ham da, men Sauniere dukket aldri opp. Dermed blir Langdon sett på som hovedmistekt, men med hjelp fra Sophie Neveu, rømmer han fra museet akkurat i tide. Nå må han og Sophie løse gåten før politiet får tak i ham, men det er en urgammel gåte som ingen hittil har klart å løse! Kan Langdon gjøre det da..? Dette er en helt fantastisk bok. Den er har hele tiden spenningen på topp, og det er ingen tvil om at Dan Brown har gjort grundige studier før han begynte på denne boka. Dette er et mesterverk som på alle måter er mesterlig skrevet. Alle fakta stemmer i forhold til hverandre, sammtidig som at det er fantastiske mysterier som blir dratt fram! Dette er bare helt fantastisk! Anbefales på det aller sterkeste!

s
sirius – 01.09.2005

– Dette var en bok jeg hadde hørt mye om på forhånd, og som jeg virkelig gledet meg til å lese! Og jeg ble ikke skuffet... Den var utrolig spennende, og jeg klarte nesten ikke å legge den fra meg! Men jeg ville heller ikke bli ferdig med den med en gang, for jeg likte den så godt. Handlingen var interessant, og leseren blir nysgjerrig på mysteriet.
Man lurer på hvor den hellige gral er, og hva kodene egentlig betyr. I tillegg til at boken er spennende, merker leseren at det ligger noe i luften mellom de to hovedpersonene. Bokene er bygd opp på en måte som gjør den god å lese, og man blir fanget av mystikken. Man blir som leser med på jakten, og det er klart at der er spennende! Anbefaler boken!

M
Mimmeli – 03.07.2005

– 'The da Vinci Code' er en omdiskutert bok som virkelig er verd å lese. Den handler om mye. Den inneholder mange fantastiske detaljer og interessante punkter. Det er flere historier som foregår samtidig, men den mest diskuterte er den om Jesus og Maria Magdalena. Vi følger Robert Langdon mens han prøver å løse mysterier rundt et mord, og vi får greie på utrolige fortellinger om den kristne historien. Hva som er sant og hva som er oppdiktet har jeg ikke undersøkt, men hvis noen av teoriene til Dan Brown stemmer er det veldig interessant. Alt kristendommen sto for i middelalderen kan være feil. Og etter du har lest boka, for det er du nødt til, ta en titt på Nattverden av Leonardo da Vinci.

H
Himli – 25.06.2005

– I should say it at once: This book is incredible. For each chapter I read, I kept thinking about how smart the author, Dan Brown, must be. His research upon religion has paid off in this extraordinary novel about Robert Langdon, a professor in eligious symbology, who is suddenly accused of murder and runs away with the cryptologist Sophie Nuveau. On their way they find clues in Leonardo Da Vinci's paintings, as well as they break codes all the time to get one step further in completing their mysterious task. The language used is simple and catching, and I found absolutely no problems when reading. Besides, the controversial statemens Brown makes about Christianity are highly interesting, although one will question whether they are true or not. I highly recommend this book. Read it - it is worth it.

A
Arne – 04.06.2005

– This is a wonderful adventure that is often misunderstood as pure fact. It is a page turner and very difficult to put down. The illustrations are incredibly helpful if you aren't too sure what they are referring to like myself. They are also beautiful. The book itself is quite large so if you enjoy bringing books with you on your travels, this one is quite difficult to lug around. The chapters are very short which makes for an easy read for just about anyone. I love a book that can take one meaning and flip it around to have another meaning that comes out of nowhere. Some of these things may be from the research Dan Brown had done, but many are just from good writing. A thrill to read, highly recommended.

e
emve – 10.01.2005

– Det er lenge siden jeg har slukt en bok så fullstendig og heseblesende som jeg fortærte Da Vinci koden! Ettersom det meste av handlingen forløp over et døgn, følte jeg nesten at jeg måtte holde følge, slik at boka ble lest på rekordfart. Det handlingen avdekker, er så fantastisk at man knapt kan tro det, og man sitter hele tiden med følelsen av at dette burde jeg ha visst om, hvorfor er det ingen som har fortalt meg det??? Jeg innrømmer at jeg liker intriger og konspirasjoner, og dette er den beste boka jeg har lest på lenge. Jeg skal absolutt lete opp flere titler av Dan Brown for å se om hans andre utgivelser kan måle seg med denne!

t
tjafselafse – 08.12.2004

– Denne svært utgaven av "the Da Vinci Code" kan virke som et forsøk på rein melking av den gullku Dan Brown har vist seg å være. Min oppfatning av forlagsskjefer som kyniske, pengegriske nilberalister uten blikk for kulturen, svekkes ikke akkurat av denne utgivelsen. Men dette skal ikke dreie seg om politikk, men om selve boka! Selv er jeg tilhenger av at teksten ses mot en bakgrunn - i dette tilfellet altså bilder - og på denne måten tilføres en ny dimensjon. Jeg går ut ifra at dette er tanken bak denne utgaven, men jeg oppfatter at dette i liten grad er vellykket. Bildene, som ofte har et historisk tilsnitt på et eller annet nivå, bidrar til å aksenuere den historiske dimensjonen i Browns bok. Dette er svært uheldig, da det er spenningen som holder denne boka oppe, snarere enn historien. Vel kan man la seg fascinere av forfatterens spekulasjoner knyttet til Den hellige gral og Da Vincis kunst, men problemet er jo at nær sagt intet av det som berettes har rotfeste i virkeligheten. I tillegg blir boka pompøs og ikke så rent lite patetisk av når den drukner i den melodramatikk som oppstår i møtet mellom tekst og bilde. Jeg vil til slutt understreke at dette er en stor leseopplevelse. Men det er hverken på grunn av språket eller den historiske dimensjonen, men på grunn av den dynamiske og spennende handlingen.

E
E. Belle – 07.12.2004

– Jeg er av dem som var skeptisk til The Da Vinci code i og med at jeg ikke er fan av krim og spenningsbøker. Men jeg lærte raskt at dette er ikke en bok du kan sette i den båsen. Dette er en bok det ikke er mulig å sette i en bås i det hele tatt. Da Vinci-koden er et fyrverkeri av en roman, en herlig blanding av krim, spenning, thriller, historisk roman, kjærlighetsroman, mystery, fantasy, poesi, teologi etc etc etc. Jeg, som alle andre jeg har snakket med, ble sugd inn i romanen på første side og kom halvt svimeslått ut igjen mange timer senere... her får man virkelig valuta for pengene! En virkelig velskrevet og intelligent roman som pirrer nysgjerrigheten og utfordrer leseren gang på gang. Har ikke mer å si, det er bare en ting å gjøre: LES DEN! Og gjerne på engelsk om du kan!

Oppdag mer

Bøker som ligner på The Da Vinci code:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Galgedans

Tor-Håkon Gabriel Håvardsen
Innbundet 
318,- 349,-

Logg inn

Handlekurv